Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Mostek ze światłem. Niestety wyłączyłem vrayowego displace\'a a i tak obliczał się 9 minut:( Ach te przedwojenne komputery.

I do tego nie wszystek go widać.

• Odpowiedzi 63
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm - mi sie podoba - pytanie tylko czy bedzie w wiekszych zblizeniach??

no i te bumpy mogly by byc bardziej wyrazne - i moglbys zaszalec z jakimis uszkodzeniami tych kamieni na siatce (obicia jakies) - bo na razie troche to zbyt gladki mostek jest

Napisano
  • Autor

Zbliżeń mostka nie przewiduje. Obdrapania i obicia będą jeszcze dorysowane na drugiej mapie do displaca. A co do wyrazistości bumpa to w w drugim renderze displace został zupełnie wycięty, a bump rzezywiście jest raczej niewielki:D

Pozdrawiam i dzięki za komentarze i krytykę Bacry

Napisano

Troche zbyt chaotyczny ten displace wg mnie. Nie czuć, ze mostek jest zbudowany z kamienia, wygląda raczej na ulepiony z czegoś i podrapany/popękany. Troszke bym nad tym popracował:)

Napisano

kozioo ma rację, mostek wygląda jak ulepiony z czegoś. Jako mostek do makiety byłby idealny :)

Napisano
  • Autor

No więc szybka poprawka. Ale już nie całkiem aktualna w między czasie pozmieniałem mapę od displaca. Troszkę przeżedziłem te kamyki.

Napisano

Teraz zbyt drobne te kamyczki są jak na mój gust:) Powiększ je o połowe, albo nawet 2 razy i powinno wyglądać lepiej. IMO oczywiście ;)

Napisano

hmm mi sie wlasciwie oba mostki podobaja - ten pierwszy chyba bardziej - ale zeby bylo lepiej musisz wyrazniej zaznaczyc przerwy miedzy kamieniami a mniej te \'ogolne\' zadrapania - tak mnie sie zdaje

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Trochę powalczyłem z mostkiem. Poprawiłem mapowanie (przynajmniej żeby mi się łatwiej rysowało). A potem zacząłem dłubać te kamyki. Jak na razie tylko boki.

POzdrawiam Bacry.

Napisano

Uuujdą, coś wolno Ci to wszytsko idzie... ale całkiem ładnie :)