Napisano 23 Czerwiec 200420 l Autor Mostek ze światłem. Niestety wyłączyłem vrayowego displace\'a a i tak obliczał się 9 minut:( Ach te przedwojenne komputery. I do tego nie wszystek go widać.
Napisano 23 Czerwiec 200420 l hmmm - mi sie podoba - pytanie tylko czy bedzie w wiekszych zblizeniach?? no i te bumpy mogly by byc bardziej wyrazne - i moglbys zaszalec z jakimis uszkodzeniami tych kamieni na siatce (obicia jakies) - bo na razie troche to zbyt gladki mostek jest
Napisano 23 Czerwiec 200420 l Autor Zbliżeń mostka nie przewiduje. Obdrapania i obicia będą jeszcze dorysowane na drugiej mapie do displaca. A co do wyrazistości bumpa to w w drugim renderze displace został zupełnie wycięty, a bump rzezywiście jest raczej niewielki:D Pozdrawiam i dzięki za komentarze i krytykę Bacry
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Autor Dalej męczę mostek. Tym razem troszkę rzeźbienia w displace. Jak wygląda? Kolor wywaliłem był beznadziejny.
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Troche zbyt chaotyczny ten displace wg mnie. Nie czuć, ze mostek jest zbudowany z kamienia, wygląda raczej na ulepiony z czegoś i podrapany/popękany. Troszke bym nad tym popracował:)
Napisano 24 Czerwiec 200420 l kozioo ma rację, mostek wygląda jak ulepiony z czegoś. Jako mostek do makiety byłby idealny :)
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Autor No więc szybka poprawka. Ale już nie całkiem aktualna w między czasie pozmieniałem mapę od displaca. Troszkę przeżedziłem te kamyki.
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Teraz zbyt drobne te kamyczki są jak na mój gust:) Powiększ je o połowe, albo nawet 2 razy i powinno wyglądać lepiej. IMO oczywiście ;)
Napisano 25 Czerwiec 200420 l hmm mi sie wlasciwie oba mostki podobaja - ten pierwszy chyba bardziej - ale zeby bylo lepiej musisz wyrazniej zaznaczyc przerwy miedzy kamieniami a mniej te \'ogolne\' zadrapania - tak mnie sie zdaje pozdrawiam
Napisano 2 Lipiec 200420 l Autor Trochę powalczyłem z mostkiem. Poprawiłem mapowanie (przynajmniej żeby mi się łatwiej rysowało). A potem zacząłem dłubać te kamyki. Jak na razie tylko boki. POzdrawiam Bacry.