Jump to content

Scena 3D: Loft

Dandee

Recommended Posts

Witam,

Chciałbym podzielić się z Wami moją nową wizualizacją.

Z założenia miało to być pomieszczenie w stylu lekko minimalistycznym, stąd oszczędność dodatków i upiększaczy.

Chętnie zapoznam się z Waszą opinią i krytyką.

3ds max 2010 + vray + ps

Pozdrawiam!

loftboconcept6.jpg

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Celem było zachowanie swoistej symetrii, kanapa stoi na środku, przerwa między płytami biegnie przez środek kadru, okno jest na środku, plus do tego 2 okna dachowe rozmieszczone symetrycznie :) No ale mój zabieg mógł zostać niezauważony ;p rozumiem :)

Dzięki za komentarze :)

EDIT: fotele to skóra, kanapa jest materiałowa, co moim zdaniem widać. Na fotelach jest bump, ale tak jak na skórze, bardzo delikatny, więc z tej odległości jest niestety niewidoczny...

Edited by Dandee

Ja mogę napisać że bardzo podoba mi się textura podłoża, ścian i materiał cornera.

Jedyne co to kamerę za wysoko ustawiłeś, postaw ją na wysokości około 170cm, czyli konwencjonalnej wysokości człowieka i będzie miodzio :)

salut.

Podpisuje się pod indianem. Choć średnio mi się podoba materiał ściany - za mało bumpa? Mi się nie podoba lampa (wygląda jakby coś było nie tak ze skalą) i przejaranie na oknie. Ale ogólnie jest bardzo ładnie :)

Jest fajnie, ale można zrobić kilka rzeczy, które moim zdaniem sprawią, że będzie jeszcze fajniej :]

Rozjaśniłbym fotele, i stół, jak na tak walące światło zza okna, to są strasznie ciemne. Zwłaszcza płaszczyzny od strony kamery.

Pierwszy kadr mi się bardziej podobał, skorygowałbym tylko położenie prawego fotela i byłoby git.

Nasycenie koloru na poduszkach lekko bym ściągnął, ale tak bardzo niewiele.

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam

dzięki chłopaki za komentarze :) macie może jakiś pomysł gdzie dać ten prawy fotel, jeżeli kadr będzie z wysokości 170-180cm? bo próbowałem z nim wszędzie już chyba i tak jak jest wydaje mi się najlepiej. Chociaż w tym miejscu wygląda dobrze przy podniesionym kadrze tylko według mnie. Fajne porady, postaram się to jakoś niedługo dopracować i wrzucę wersję poprawioną :) i cieszę się, że się Wam podoba!

co do bumpa na ścianie to jest on naprawdę spory, tylko nie chodziło mi o ścianę z wystającymi cegłami, raczej o taką, która była już kiedyś zamalowana, ale ktoś postanowił ją odskrobać z farby dla klimatu i wyrazu :)

przeszkadza mi to, że płyty są jakby naklejone, to znaczy, nie bardzo widać ich głębię, a klej między nimi również odbija światło jak same płyty, a moim zdaniem nie powinno tak być ;) Aha i ogólnie, za mało rozmyte i za mocne moim zdaniem te odbicia.

Wzorowałeś się na jakiejś referencji? Bo interesuje mnie to, skąd właśnie na taką podłogę akurat wpadłeś :)

Chyba spróbuje ułożyć te płyty betonowe ręcznie, bo nie idzie uzyskać zadowalającego efektu na bumpie i displace.

Podłogę wziąłem totalnie z głowy, po prostu pare razy widziałem zdjęcia z lakierowanym betonem i bardzo mi się ten pomysł spodobał :)