Dmk Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 (edytowane) Witam, zamierzam stworzyć aranżację wnętrza od początku do końca, na początek poniżej dodaję kilka renderów kanapy, ciągle coś mi tam nie gra, mam nadzieję na pomoc i dużą ilość dobrej krytki z Waszej strony. W miarę dalszej pracy będę zamieszczać tutaj kolejne modele. Pozdrawiam. Edytowane 5 Czerwiec 2011 przez Dmk
Dmk Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 Zapraszam wszystkich do pomocy i porad ;) Render sprzed kilku tygodni: I dzisiejszy: UVW sie wykrzaczył po prawej i box pod blatem. I chyba perspektywa leży. Co myślicie ? Pozdrawiam!
guffqa Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Może i nigdy nie bawiłem się w tworzenie wnętrz...ale to dla mnie wygląda fajnie ;)
daymon Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Popracowałbym nad nad oświetleniem sceny. W tej chwili wizualizacje są szare, brzydkie. Dodałbym również widok za oknem. Pozdrawiam.
martix69 Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Wyglada ciekawie, ale z perspektywa chyba jest coś źle ( pokój wygląda jak romb) chyba nie jest prostopadły to ok btw> szklany stolik bardzo mi sie podoba :)
Dmk Napisano 19 Maj 2011 Autor Napisano 19 Maj 2011 Dzięki za komentarze, czekam na kolejne ;) Kilka zmian, ale coś chyba albo ze światłem albo kamerą bo niektóre miejsca wychodzą strasznie ciemno. Na ten moment do zmiany: materiał blatu/stal i kształt nogi pod blatem i detale lodówki. Pozdrawiam
martix69 Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 kuchnia bardzo ladna, ale ta szfka pod sufitem to jakos nie pasuje tam i dostęp do niej to ciężka sprawa
Dmk Napisano 19 Maj 2011 Autor Napisano 19 Maj 2011 Co myślicie teraz ? Blackman + reinhard Potem jeszcze tylko lepszą jakością ziarno do usunięcia ;)
thecrev Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 roślina jakoś płasko wyglada i ten kolor za jaskrawy, texturke fotela też możesz zmienić.
lukasjogabonito Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Zniweluj te przepalenia bo masakra, dodaj widok....
Dmk Napisano 20 Maj 2011 Autor Napisano 20 Maj 2011 Przepalenia są, fakt, co do widoku będę go chyba dodawać na końcu, lub jak znajdę dobrą panoramę bo w każdym oknie, każdego pomieszczenia w mieszkaniu musi pasować ;) Pozdrawiam!
Dmk Napisano 20 Maj 2011 Autor Napisano 20 Maj 2011 a tutaj działająca panorama 360 i obraz z fish eyem ;) http://www.noform.pl/panorama_salon.jpg http://noform.pl/salon_pan.mov
Dmk Napisano 30 Maj 2011 Autor Napisano 30 Maj 2011 Poniżej kolejne renderki, tym razem korytarz i dwie łazienki. Jakość i kadry póki co słabe, dziś mam zamiar skończyć całość więc wrzuce ostatnie testowe rendery i wtedy chyba przeniosę się do działu "finished" już z końcowymi renderami. Pozdrawiam ;)
Orangegraphics Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 (edytowane) bardzo pusto i nudno w tych łazienkach, teksura desek w łazience ochydna, generalnie pododawaj smaczków jakiś może, cieplejszego światła gdzieniegdzie bo jest wszystko takie same kadry także masz przekombinowane. poczytaj o opcji clipping w kamerze http://www.spot3d.com/vray/help/200R1/vrayphysicalcamera_params.htm Edytowane 30 Maj 2011 przez Orangegraphics
Dmk Napisano 31 Maj 2011 Autor Napisano 31 Maj 2011 będzie tv i inny kolor podłogi, póki co się wszystko zlało. pozostało dodać duperele i inne pierdoły, ustawić renderki i chyba widzimy się w finished works ;)
Dmk Napisano 31 Maj 2011 Autor Napisano 31 Maj 2011 pókój musi taki być bo taki jest plan ^^ z widokiem mam problem bo nie mogę znaleść fajnej panoramy żeby ją wrzucić na całą długość mieszkania wkoło. drzwi wejściowe ?
thecrev Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 nie no nie tak szybko, ta ostatnia scena jest do bani a tak dobrze ci szło. zamały pokój, łożko dziwne, okno i to co za nim nie wyglada najlepiej, To dzwi czy szfa?. wszystko do zminay :D zrób od początku.
vision3d Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 swiatlo w lazience wyszlo ultra real moim zdaniem, teraz tylko dodaj smaczku detalami;) PS dalczego tak Ci AA siadlo przy zrodlach swiatlach (vray 2.0?)?
Dmk Napisano 31 Maj 2011 Autor Napisano 31 Maj 2011 ta, vr 2.0, jeszcze będę się bawić ustawieniami bo to póki co tylko testowe. zobaczymy jak to dalej wyjdzie :) docelowo będą spore rozdziałki bo będzie druk i animka na koniec ;) no i panoramy na wszystkie pomieszczenia
Dmk Napisano 1 Czerwiec 2011 Autor Napisano 1 Czerwiec 2011 No to dłubiemy dalej. Co sądzicie ? Przy większej rozdziałce chyba wszystko będzie lepiej wyglądać, + lepsza jakość. Nie wiem co zrobić z tym AA przy światłach, jakieś pomysły ? No i ogólnie jak odbieracie łazienkę i kadr ?
Karkosik Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Możliwe, że jak zaznaczysz w color mapingu Sub-pixel mapping i Clamp output to podziała.
Dmk Napisano 5 Czerwiec 2011 Autor Napisano 5 Czerwiec 2011 Kilka zajawek/kadrów z renderów z dużych rozdzielczości przed finishem. Jutro puszczam render animacji i za tydzień po powrocie z pleneru i złożeniu wszystkiego do kupy, zapraszam do finished works ;)
maciek.m Napisano 5 Czerwiec 2011 Napisano 5 Czerwiec 2011 Bardzo podoba mi sie sie to zdjecie 360 stopni. Moglbys powiedziec jak je zrobiles? jest jakies ustawienie kamery ktore tak robi czy zrobiles kilka renderkow potem to posklejalas? a moze jakis plagin?
Dmk Napisano 5 Czerwiec 2011 Autor Napisano 5 Czerwiec 2011 Vray Camera > spherical > fov 360 ;) ale to i tak tylko mały kadr, całość jest większa i w 3000px ;) 1
Dmk Napisano 11 Czerwiec 2011 Autor Napisano 11 Czerwiec 2011 W załączniku pliczek. To od za małego light cache ? Czy coś innego ? Subdivy na świetle/materiale ? Pozdrwm
Mortom Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 A przypadkiem nie masz włączonej opcji Use light cache for glosy rays ? Bo wygląda jak by to było to. Dla przypomnienia jest ona wzakładce Indirect ilumination>Reconstruction parameters
thecrev Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 w łazience niema porządnie jak usiąść bo winorośl przeszkadza :D, a w gabinecie wywal tego kwiata (bo nie pasuje do reszty) albo wiesz co zrób taki jagby duzy wazon który sie rozciaga ku górze na boki i do niego daj takie długie suche brązowe łodygi. Niewiem czy skapowałeś ale fajnie by wygladało. i za oknem zrób jakieś ciemne miasto bo jasne nie pasuje, przyczepiłbym się jeszcze do stolika ale nie jestem taki wrendy :D
Rekomendowane odpowiedzi