Jump to content

EasyVideoTexture v3- oficjalne demo!

CzAk1

Recommended Posts

Dziś pojawiło się, długo wyczekiwane, pierwsze demo EasyVideoTexture- programu do automatycznego scalania fotografii w bitmapę o dużej rozdzielczości. Możecie sami wypróbować program pobierając za darmo własną kopię dema. Po więcej informacji zajrzyjcie do rozszerzenia wiadomości.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=1706

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wow. Sofcik widocznie przyśpiesza pracę, i do tego za free.

Marvin - Też tak pomyślałem jakoś pół godziny temu. Przeciążony serwer może mają, ale udało się otworzyć stronę. Za radą kolegi wyczyściłem catche w przeglądarce.

Ostatnio było jeszcze 1191 kopii, więc na razie powoli to idzie. Pewnie się rozpędzi.

A co konkretnie nietypowego miałby robić taki program?

Przecież ustawienie klatek w jedną wielka panoramę jest możliwe

od lat z automatu w photoshopie. Ma opcję autoallign która przy podobnych klatkach

sprawdza się znakomicie. Skrypty wczytujące serię prosto na warstwy też są dołączone,

więc nie trzeba ściągać nuke żeby zrobić sobie taki duży kolaż ;]

Guest User190

Nuke o tyle wygrywa z shopa, ze automatycznie podaje tez ruch kamery do stitcha, ktory stworzyl. Niestety zajmuje mu to mnostwo czasu i wiesza sie pzy tym jak schizofrenik.

Marshall: w skrócie leci to trochę tak jak M@Ti napisał. Ja odrobinę tylko rozwinę. Rzecz pierwsza to oczywiście materiał video. Potrzebny jest track kamery, który można zrobić albo w Nuku albo w innym sofcie takim jak Boujou czy PFTrack. Ten nasz filmik rzutujemy z kamery będącej wewnątrz kuli. Czyli wyobraźić sobie można taki pokaz slajdów jak rzutnikiem na ścianę. Tylko tutaj mamy ruchomy rzutnik i wyświetlamy film a nie pojedynczą klatkę. No i cała filozofia w tym, aby zapamiętać te padające na ścianę pixele. Nuke robi to poprzez sferyczny render. Usyskujemy taką panoramkę jak klasyczne HDRI.. 360 stopni w poziomie i 180 w pionie. No i tyle. Można to potem w Photoshopie dowolnie podmalować i wrócić do Nuka. Nie wiem czy coś to rozjaśniło, no ale może choć troszkę :)

Pozdro