Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

przodozgryz z zgryzem otwartym.

ustaw 1,2,3 górne patrząc os przodu w jednej linii 2 jakieś 1mm możesz dać do góry ale nie jest to konieczne 2 górne lekko cofnięte do tyłu ale nie zrotowane, 3 zostaw jak są na 4,5 jest załamanie łuku patrząc z góry z boku zgryz "ucieka" do góry na 6 dopiero, miedzy 3 a 4 możesz zrobić małpia szparę będzie bardziej sexy ;].

Edytowane przez dexter47
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

modelując na podstawie jednego rysunku miałem problem z ustawieniem płaszczyzny frankfurckiej i w końcu mi na to wyszło, że nie jest prostopadła do kamery, a pochylona , czyli głowa jest pochylona do przodu.

Blender%20frankfurcka.png mam tylko do 5 zęby

nie mówię, że jest idealnie, bo modelowałem z rysunku (nie widać uszu) i to tylko jednego, bez referki profilu, ale zgryz chyba nie jest najgorszym aspektem tego modelu

Napisano

Zgryz jest nieprawidłowy, ale tylko jeżeli założymy że ta postać jest człowiekiem, pochodzącym z Ziemi. Każda inna instota człekopodobna, ukształtowana na innej planecie, może mieć inną topografię czaszki, która tylko przypomina ludzką.

Podsumowując, dla mnie to nie jest błąd, bradziej nie pasuje mi uśmiech/grymas na twarzy, ale to kwestia gustu.

Napisano
no właśnie jak ustawi się popranie zgryz to wtedy od razu zmieni się grymas i będzie widać z tego co widzę to jedynki i 2 lekko do góry

tu tak nie wygląda http://pl.wikipedia.org/wiki/Płaszczyzna_frankfurcka i 1-5 zdają się być w płaszczyźnie równoległej do płaszczyzny frankfurckiej.

jak by były w pł. frankfurckiej, to by pasztet z innej planety faktycznie. Już nie będę się kłócił, książek nie mam i już nie kupię - stare czasy.

ale spróbuję zrobić jak mówisz, tylko najpierw nadrobię zaległości w obcowaniu z prawdziwą kobietą, bo już opowiada znajomym, że cały czas siedzę przy blenderze, a pytana co to blender odpowiada, że to ten program do robienia dup.