Napisano 10 Maj 201113 l Witam. Chciałbym was prosić o pomoc w doborze myszki. Mój budżet to jakieś 70 - 80 zł ostatecznie jak jest coś fajnego a droższe o parę zł to też chętnie obejrzę. Jestem praworęczny, mam podkładkę pod myszkę materiałową (chciałbym jej nie zmieniać bo jest fajna z podkładką żelową :P ). Będzie ona do grafiki 3D w 3ds maxie 2011 ale też do jakichś strzelanek i innych. Najlepiej jakby była bezprzewodowa ale ładowana kablem USB, a jeżeli nie ma takich wypasów za mój budżet to wolałbym przewodową. Oczekuję aby ta myszka była dobra, fajna no i precyzyjna. Obecnie mam kulkową myszkę i zdarza jej się czasem "stanąć" albo rysować w prostej linii zamiast lekko krzywo. Wymagam ( co najmniej :P)prawego i lewego przycisku myszy ( :D ) no i jednego bocznego przycisku do przesuwania kamery. No i dwa kółeczka na górze do przybliżania i oddalania precyzyjnego i szybkiego. Mam nadzieję że komuś chciało się to przeczytać i ktoś zechce mi pomóc ^^ Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 11 Maj 201113 l przez Zernat
Napisano 12 Maj 201113 l Spróbuj a4tech X7. Ma regulowaną przyciskiem rozdzielczość ( od 400 do 3600 dpi ). Bardzo przyjemnie leży w dłoni i ma całą masę przycisków. Jest bardzo precyzyjna.
Napisano 12 Maj 201113 l Autor Spróbuj a4tech X7. Ma regulowaną przyciskiem rozdzielczość ( od 400 do 3600 dpi ). Bardzo przyjemnie leży w dłoni i ma całą masę przycisków. Jest bardzo precyzyjna. Polecili mi ją też na innym forum, a więc chyba ją kupię :)
Napisano 12 Maj 201113 l Mała precyzja po pól roku używania i zespół cieśni nadgarstka. Tyle pamiętam z użytkowania x7.
Napisano 12 Maj 201113 l Ta kosztuje ok. 110zł ale to laserówka i pójdzie nawet po błocie. http://allegro.pl/listing.php/search?string=mx620&category=4568 Ta kosztuje dobrze powyżej stówy ale bateria trzyma 3 lata i ma mały odbiornik więc nadaje się do lapa. http://allegro.pl/listing.php/search?string=m705&category=4575 Ta jest tańsza i łapie sie w przedziale cenowym który podałeś, ale jest optyczna i nie na każdej powierzchni sobie radzi, na chropowatym biurku kursor zwiewa i trza zaopatrzyć się w podkładkę. http://allegro.pl/listing.php/search?string=g7+750&category=4575 Dotąd byłem fanem A4 Techa ze względu na relację jakość do ceny, ale teraz nie przekonała mnie ich oferta i kupiłem sobie Logitecha MX620 (pierwszego z mojego zestawienia) i jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że bezproblemowo działa na siedzisku kanapy jako pilot do odtwarzacza filmów.
Napisano 12 Maj 201113 l Autor Mała precyzja po pól roku używania i zespół cieśni nadgarstka. Tyle pamiętam z użytkowania x7. Kurde ta A4 była dla mnie idealna :/ Jesteś pewien że ten nadgarstek to od myszki ?? Mam podkładkę z żelową poduszką na nadgarstek, to coś pomoże ?
Napisano 12 Maj 201113 l Jestem pewny, zmieniłem na MX Revolution i problem zniknął. Z podkładki nigdy nie korzystałem.
Napisano 12 Maj 201113 l ja od 3 lat kozystam z logitecha MX 600, bardzo podobna do tego co kosi pokazal. Jak narazie brak problemow z mychą lub nadgarstkiem. Jak dla mnie MX'y sa bardzo fajnie wyprofilowane pod ręke. Ja bym radzil przejsc sie do jakiegos marketu elektronicznego i pomacać jak najwiecej mych zeby zobaczyc co ci dobrze w reku lezy. Jesli pracujesz z kompem codziennie to lepiej troche polazic zeby sobie zaoszczedzic problemow z reką.
Napisano 12 Maj 201113 l Mała precyzja po pól roku używania i zespół cieśni nadgarstka. Tyle pamiętam z użytkowania x7. Może masz słabe nadgarstki? Mysz jest bardzo precyzyjna. Nigdy nie miałem z nią problemów technicznych, nigdy nie przekłamywała, nie miałem sytuacji, że kursor sam skakał po ekranie. Pracuje na niej rok ( bywa, że po 16-18 godzin na dobę ) i nie mam żadnych problemów z nadgarstkami .
Napisano 13 Maj 201113 l Autor Nie no raczej chyba tak, nie możliwe żeby była to wina myszki skoro już kilka osób mi ją poleciło ? Którą brać ? http://allegro.pl/mysz-dla-graczy-a4tech-x7-x748-usb-podkladka-200mp-i1605333050.html http://allegro.pl/a4tech-mysz-gracza-laser-x7-x750-podkladka-200mp-i1605333411.html No i czy może być taka podkładka ? (Przy okazji obczaicie moją starą myszkę i poduszkę żelową): http://imageshack.us/m/813/4710/sam0681i.jpg Sorry za zdjęcie ale jest już wieczór i światło jest fajfusowate, przy okazji plamy na zdjęciu jakieś wychodzą. Niby ich nie widać ale chyba wypiorę ją za chwilę :D Pozdrawiam.
Napisano 13 Maj 201113 l Nie no raczej chyba tak, nie możliwe żeby była to wina myszki skoro już kilka osób mi ją poleciło ? to ze rozne myszki pasują do roznych wielkosci dloni i preferencji uzytkowania nie wchodzi pewnie w rachube? ;)
Napisano 13 Maj 201113 l Autor to ze rozne myszki pasują do roznych wielkosci dloni i preferencji uzytkowania nie wchodzi pewnie w rachube? ;) Kategorycznie nie :D No to co, wysłać wam zdjęcie mojej dłoni z 5 zł do porównania ? xD
Napisano 13 Maj 201113 l No to co, wysłać wam zdjęcie mojej dłoni z 5 zł do porównania ? xD przysylaj, bedzie z czego wrozyc ;) a tak serio, to chodzi mi o to ze na forum mozemy ci doradzic technicznie. Wino ci poleci A4, ja polece Logitecha no i tle. Ale to czy ci reka bedzie dobrze lezec na myszcze wypuklej, plaskiej, duzej, malej to tego nie dowiesz sie bez obmacania jej. Moze rzeczywiscie mieszakasz w jakims srodku lasu i dojazd do sklepu z mychami kosztowac cie bedzie wiecej niz sama mycha, ale jesli nie, to polecam ruszyc sie z przed kompa i obaczyc. pozdrawiam
Napisano 13 Maj 201113 l Autor Dobra, dziękuję ci bardzo za pomoc :) Ruszę tyłek i obczaję w Media. I się wreszcie zdecyduję. Dziękuję wszystkim za pomoc :) PS. Jeszcze się spytam może jak poprawnie powinna leżeć dłoń na myszce aby nie było żadnych urazów itp. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy.
Napisano 13 Maj 201113 l Idz do media i przemacaj lubieżnie wszystkie myszki pomijając te marki no-name. Potem w samym sklepie sobie przez telefon popatrz na ceny w internecie i na allegro, jak będzie w media o dyszkę droższa to wiadomo że bierz w media bo z wysyłką na to samo wyjdzie. Czasem się za głowę można złapać jak duże sklepy nacinają z ceną, przy takich myszkach to czasem może być 200% ceny internetowej.
Napisano 14 Maj 201113 l Autor Pojechałem z kumplami do media podkreślam na rowerze ^^ I w media prawie nic myszek nie ma. Muszę się śmignąć do X-koma, tak sprawdzę.