Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, będę tutaj zamieszczał prace zarówno skończone jak i te w trakcie realizacji. Pracuje właśnie nad portfolio więc mam nadzieję, że skończonych projektów w temacie będzie szybko przybywać ;) Pozdrawiam i zachęcam do komentowania.

1. Telefon Nokia Surge:

SurgeFinal.jpg

2. Praca, która zamieszczałem już w galerii finished works po lekkiej postprodukcji:

800x1066postpro.jpg

3. Wizualizacja kuchni nad, którą pracuję:

128747kych.jpg

Edytowane przez eXPlosiV

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Praca nr.1 - Model telefonu całkiem fajny.

Praca nr.2 - ma cos w sobie, poza tym warsztatowo bardzo dobrze IMO :)

pozdro

Napisano

Telefon naprawdę świetny. Kuchnia zapowiada się bardzo ładnie i wygląda poprawnie ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze :) kuchnia już na ukończeniu, męczę się jeszcze z materiałami i dorabiam detale ale na dniach powinna być gotowa. Wstawię później clay render i siatkę.

Tutaj test studia i materiałów na przykładzie popularnego lounge chair(model własny). Wstawiłem go również przez pomyłkę, odruchowo do tematu z renderami testowymi, przypomniałem sobie, że założyłem przecież teczkę na forum po fakcie ;D

fotel2.jpg

Napisano

Jak zrobiłeś przyciski na nokii tzn. nie chodzi o wymodelowanie tylko znaczki na nich, wiesz liczby, litery etc.

Napisano

Popracuj nad zmarszczkami, przejrzyj sobie wątek Indiana, bardzo zacnie mu takie rzeczy idą :) Materiałki nawet spoko, chociaż nad skórą popracuj jeszcze trochę

Napisano
  • Autor

Co do znaczków to obrysowałem interesujące mnie symbole splinem i dodałem modyfikator extrude, cyferki/literki to Text+extrude. Potem ustawiłem to wszystko tak, by tylko minimalnie wystawało poza powierzchnie przycisków. To chyba najprostsza metoda, ale działa dobrze jedynie kiedy chce się nanieść napis/symbol na prostą powierzchnie. Można również mapować, texturować i dodać alphe, ale było by to zdecydowanie więcej roboty.

Zmarszczki na fotelu są jeszcze w trakcie tworzenia. Jak dokończę kuchnie to dopieszczę ten model, bo na razie zagniecenia są symetrycznie i ubogie. Zastanawiam się tylko czy modelować wszystko w maxie, czy wrzucić model do zbrusha i potem wypalić normal mapę. Zmarszczki indiana są cholernie dobre, modelowanie ich to chyba jego pasja :D Będę musiał spróbować zrobić coś podobnego.

Edytowane przez eXPlosiV

Napisano
  • Autor

W przerwie od walki z kuchnią, dokończyłem model robota wzorowanego na szkicu pochodzącym z creaturebox.com. Jego nazwa o ile pamiętam to jellybean ;) Na razie sam model ale w planach mam również zrobienie tekstur i jakieś prostej scenerii w tle.

jelly.jpg

Napisano

Też miałem w planach go machnąć :)

Fajnie wyszedł.

pzdr.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za komentarze. Co do koloru to taki był na koncepcie ;)

Nowa wersja zegarka, którego render wrzucałem jakiś czas temu do galerii. Myślę, że teraz prezentuje się nieco lepiej.

vulc2.jpg

Napisano

Albo AA Ci siadło, albo przesadziłeś z ostrzeniem w PS, albo kompresja poszarpała Ci krawędzie widoczne szczególnie na pomarańczowych elementach.

Pozdrawiam

Napisano

Znaczy się... są delikatne kostkowania tu i tam, ale ja naprawdę musiałem się przyjrzeć aby je dostrzec. Ogólny odbiór świetny IMO :) Gratuluję.

Co do robocika np. to wolę wersję drugą, prezentuje się dużo lepiej jakoby miałby być wykorzystany do jakiejś reklamówki. Ma o wiele więcej życia - nawet jak na robota :)

Napisano

Fajne masz te rzeczy... Fotelik wyszedł genialnie

Ja też w sumie skrobie sobie portfolio, [jakaś robota przydała by się], hehe

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Przypomniało mi się, że mam teczkę na forum i postanowiłem zrobić mały update ;) Większość rzeczy wrzucałem już do renderów testowych.

SzablaRender.jpg

KitchenNew.jpg

shroom2.jpg

Sofa.jpgLounge_rgb.jpg

Napisano

Nieziemska szabla. Musisz zrobić tutorial jak uzyskałeś taki świetny efekt :). Albo chociaż pokaż siatkę - sporo się można z niej nauczyć :).

Napisano
  • Autor

Siatka szabli wedle życzenia.

Szablasiatka01.jpg

Martwa natura... powiedzmy, że ukończona ;)

MartwaNatura01.jpg