Napisano 28 Maj 201113 l Witam, będę tutaj zamieszczał prace zarówno skończone jak i te w trakcie realizacji. Pracuje właśnie nad portfolio więc mam nadzieję, że skończonych projektów w temacie będzie szybko przybywać ;) Pozdrawiam i zachęcam do komentowania. 1. Telefon Nokia Surge: 2. Praca, która zamieszczałem już w galerii finished works po lekkiej postprodukcji: 3. Wizualizacja kuchni nad, którą pracuję: Edytowane 9 Kwiecień 201212 l przez eXPlosiV
Napisano 29 Maj 201113 l Praca nr.1 - Model telefonu całkiem fajny. Praca nr.2 - ma cos w sobie, poza tym warsztatowo bardzo dobrze IMO :) pozdro
Napisano 31 Maj 201113 l Telefon naprawdę świetny. Kuchnia zapowiada się bardzo ładnie i wygląda poprawnie ;)
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Autor Dzięki za komentarze :) kuchnia już na ukończeniu, męczę się jeszcze z materiałami i dorabiam detale ale na dniach powinna być gotowa. Wstawię później clay render i siatkę. Tutaj test studia i materiałów na przykładzie popularnego lounge chair(model własny). Wstawiłem go również przez pomyłkę, odruchowo do tematu z renderami testowymi, przypomniałem sobie, że założyłem przecież teczkę na forum po fakcie ;D
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Jak zrobiłeś przyciski na nokii tzn. nie chodzi o wymodelowanie tylko znaczki na nich, wiesz liczby, litery etc.
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Popracuj nad zmarszczkami, przejrzyj sobie wątek Indiana, bardzo zacnie mu takie rzeczy idą :) Materiałki nawet spoko, chociaż nad skórą popracuj jeszcze trochę
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Autor Co do znaczków to obrysowałem interesujące mnie symbole splinem i dodałem modyfikator extrude, cyferki/literki to Text+extrude. Potem ustawiłem to wszystko tak, by tylko minimalnie wystawało poza powierzchnie przycisków. To chyba najprostsza metoda, ale działa dobrze jedynie kiedy chce się nanieść napis/symbol na prostą powierzchnie. Można również mapować, texturować i dodać alphe, ale było by to zdecydowanie więcej roboty. Zmarszczki na fotelu są jeszcze w trakcie tworzenia. Jak dokończę kuchnie to dopieszczę ten model, bo na razie zagniecenia są symetrycznie i ubogie. Zastanawiam się tylko czy modelować wszystko w maxie, czy wrzucić model do zbrusha i potem wypalić normal mapę. Zmarszczki indiana są cholernie dobre, modelowanie ich to chyba jego pasja :D Będę musiał spróbować zrobić coś podobnego. Edytowane 6 Czerwiec 201113 l przez eXPlosiV
Napisano 8 Czerwiec 201113 l Autor W przerwie od walki z kuchnią, dokończyłem model robota wzorowanego na szkicu pochodzącym z creaturebox.com. Jego nazwa o ile pamiętam to jellybean ;) Na razie sam model ale w planach mam również zrobienie tekstur i jakieś prostej scenerii w tle.
Napisano 15 Czerwiec 201113 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze. Co do koloru to taki był na koncepcie ;) Nowa wersja zegarka, którego render wrzucałem jakiś czas temu do galerii. Myślę, że teraz prezentuje się nieco lepiej.
Napisano 15 Czerwiec 201113 l Albo AA Ci siadło, albo przesadziłeś z ostrzeniem w PS, albo kompresja poszarpała Ci krawędzie widoczne szczególnie na pomarańczowych elementach. Pozdrawiam
Napisano 16 Czerwiec 201113 l Znaczy się... są delikatne kostkowania tu i tam, ale ja naprawdę musiałem się przyjrzeć aby je dostrzec. Ogólny odbiór świetny IMO :) Gratuluję. Co do robocika np. to wolę wersję drugą, prezentuje się dużo lepiej jakoby miałby być wykorzystany do jakiejś reklamówki. Ma o wiele więcej życia - nawet jak na robota :)
Napisano 16 Czerwiec 201113 l Fajne masz te rzeczy... Fotelik wyszedł genialnie Ja też w sumie skrobie sobie portfolio, [jakaś robota przydała by się], hehe Pozdrawiam
Napisano 24 Marzec 201213 l Autor Przypomniało mi się, że mam teczkę na forum i postanowiłem zrobić mały update ;) Większość rzeczy wrzucałem już do renderów testowych.
Napisano 24 Marzec 201213 l Nieziemska szabla. Musisz zrobić tutorial jak uzyskałeś taki świetny efekt :). Albo chociaż pokaż siatkę - sporo się można z niej nauczyć :).
Napisano 9 Kwiecień 201212 l Autor Siatka szabli wedle życzenia. Martwa natura... powiedzmy, że ukończona ;)