eXPlosiV Napisano 28 Maj 2011 Share Napisano 28 Maj 2011 (edytowane) Witam, będę tutaj zamieszczał prace zarówno skończone jak i te w trakcie realizacji. Pracuje właśnie nad portfolio więc mam nadzieję, że skończonych projektów w temacie będzie szybko przybywać ;) Pozdrawiam i zachęcam do komentowania. 1. Telefon Nokia Surge: 2. Praca, która zamieszczałem już w galerii finished works po lekkiej postprodukcji: 3. Wizualizacja kuchni nad, którą pracuję: Edytowane 9 Kwiecień 2012 przez eXPlosiV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martix69 Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 bardzo fajne, czekam z niecierpliwością na kuchnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 Praca nr.1 - Model telefonu całkiem fajny. Praca nr.2 - ma cos w sobie, poza tym warsztatowo bardzo dobrze IMO :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azerios Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Telefon naprawdę świetny. Kuchnia zapowiada się bardzo ładnie i wygląda poprawnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eXPlosiV Napisano 6 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Dzięki za komentarze :) kuchnia już na ukończeniu, męczę się jeszcze z materiałami i dorabiam detale ale na dniach powinna być gotowa. Wstawię później clay render i siatkę. Tutaj test studia i materiałów na przykładzie popularnego lounge chair(model własny). Wstawiłem go również przez pomyłkę, odruchowo do tematu z renderami testowymi, przypomniałem sobie, że założyłem przecież teczkę na forum po fakcie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crash666 Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Jak zrobiłeś przyciski na nokii tzn. nie chodzi o wymodelowanie tylko znaczki na nich, wiesz liczby, litery etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Popracuj nad zmarszczkami, przejrzyj sobie wątek Indiana, bardzo zacnie mu takie rzeczy idą :) Materiałki nawet spoko, chociaż nad skórą popracuj jeszcze trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eXPlosiV Napisano 6 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2011 (edytowane) Co do znaczków to obrysowałem interesujące mnie symbole splinem i dodałem modyfikator extrude, cyferki/literki to Text+extrude. Potem ustawiłem to wszystko tak, by tylko minimalnie wystawało poza powierzchnie przycisków. To chyba najprostsza metoda, ale działa dobrze jedynie kiedy chce się nanieść napis/symbol na prostą powierzchnie. Można również mapować, texturować i dodać alphe, ale było by to zdecydowanie więcej roboty. Zmarszczki na fotelu są jeszcze w trakcie tworzenia. Jak dokończę kuchnie to dopieszczę ten model, bo na razie zagniecenia są symetrycznie i ubogie. Zastanawiam się tylko czy modelować wszystko w maxie, czy wrzucić model do zbrusha i potem wypalić normal mapę. Zmarszczki indiana są cholernie dobre, modelowanie ich to chyba jego pasja :D Będę musiał spróbować zrobić coś podobnego. Edytowane 6 Czerwiec 2011 przez eXPlosiV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eXPlosiV Napisano 8 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2011 W przerwie od walki z kuchnią, dokończyłem model robota wzorowanego na szkicu pochodzącym z creaturebox.com. Jego nazwa o ile pamiętam to jellybean ;) Na razie sam model ale w planach mam również zrobienie tekstur i jakieś prostej scenerii w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eXPlosiV Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 Zabawa z materiałami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Zdolniacha, bardzo fajny robocik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Też miałem w planach go machnąć :) Fajnie wyszedł. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 ten różowy sie tak odbija, że wyglada jakby miał mał... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 świetny robocik :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandee Napisano 11 Czerwiec 2011 Share Napisano 11 Czerwiec 2011 a według mnie pierwsza wersja robocika zdecydowanie lepsza ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eXPlosiV Napisano 15 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Dzięki wszystkim za komentarze. Co do koloru to taki był na koncepcie ;) Nowa wersja zegarka, którego render wrzucałem jakiś czas temu do galerii. Myślę, że teraz prezentuje się nieco lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Czerwiec 2011 Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Albo AA Ci siadło, albo przesadziłeś z ostrzeniem w PS, albo kompresja poszarpała Ci krawędzie widoczne szczególnie na pomarańczowych elementach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 15 Czerwiec 2011 Share Napisano 15 Czerwiec 2011 czepiacie sie wszystko ********* :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Znaczy się... są delikatne kostkowania tu i tam, ale ja naprawdę musiałem się przyjrzeć aby je dostrzec. Ogólny odbiór świetny IMO :) Gratuluję. Co do robocika np. to wolę wersję drugą, prezentuje się dużo lepiej jakoby miałby być wykorzystany do jakiejś reklamówki. Ma o wiele więcej życia - nawet jak na robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inky Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Fajne masz te rzeczy... Fotelik wyszedł genialnie Ja też w sumie skrobie sobie portfolio, [jakaś robota przydała by się], hehe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eXPlosiV Napisano 24 Marzec 2012 Autor Share Napisano 24 Marzec 2012 Przypomniało mi się, że mam teczkę na forum i postanowiłem zrobić mały update ;) Większość rzeczy wrzucałem już do renderów testowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Make My Day Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Nieziemska szabla. Musisz zrobić tutorial jak uzyskałeś taki świetny efekt :). Albo chociaż pokaż siatkę - sporo się można z niej nauczyć :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eXPlosiV Napisano 9 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Siatka szabli wedle życzenia. Martwa natura... powiedzmy, że ukończona ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi