telthona Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 dzieki za wyjaśnienie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Od tych tabletow to juz ludzie pozapominali do czego sluzy szkicownik, olowki i farby :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Nie mówiąc o maszynach do pisania. Do czego to doszło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Nie wspominając o gołębiach pocztowych. Na tableciku możesz od razu się bawić kolorem. Wydaje mi się że trudno wyciągnąć farby i zaczadź malować w autobusie czy metrze. Oczywiście nie twierdzę że się nie da. ;) Wygoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diem Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 krzywo!! a ta serio to kurde na maksa realistycznie, świetnie oddane materiały. Jajko to jako, szkło to szkło, metal to metal, wszystko ekstra. Orientujesz się może czy sketchbook 'nie pro' też daje rade (na PC) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Ogólnie ICE rozumiem sentyment i duch w jakim to pisałeś, ale to tylko narzędzia i na wszystko jest czas i miejsce. Ja już w tym miesiącu zdążyłem użyć zarówno ołówka, szkicownika, farb, płótna i tabletów dużego i małego i Twój post wygląda dla mnie mniej więcej tak: Od tej pizzy to juz ludzie pozapominali do czego słuzą bigos, schabowy i golonka :P ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 Diem, niestety sketchbooka na pc nie używam bo mam photoshopa. Z racji przyzwyczajeń raczej przy nim pozostanę. Ice, ołówkiem sto razy łatwiej sie rysuje, nieskonczona ilosć nacisku, idealne linie, idealne elipsy, a na tablecie? mimo że to "wacom" to rysowanie po ekranie wcale idealne nie jest, punkt rysowania zawsze przesunięty nawet o 5mm od punktu w którym klikasz(raz pod raz nad), linie kanciaste, a zeby te 1024 stopien nacisku osiągnąc to chyba bym musiał dziurę na wylot zrobić. Kurcze sobie teke ożywiłem :P @telthona, o Bombadila mi chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Chyba ktos tu za bardzo serio moj post potraktowal ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charlie_89 Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Istnieje może jakakolwiek możliwość aby użyć Note'a jako tablet PC, np do zbrusha? Dowiadywałeś się może? Ten krasnolud przypomina mi stylówkę kumpla, którą się mega jaram - https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/165240_183849881643649_3942754_n.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 28 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2013 Żeby to tablet pc był to byś musiał zainstalować Windows na note10.1 a to raczej nie jest możliwe. Note może działać jak bamboo/intuos/ bo widzialem i jak cintiq(w teorii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sidre Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 (edytowane) -rice spoko rzeczy. Chyba jednak przydał by się osobny wątek o tabletach pod kątem rysowania. Coraz wiecej tego na rynku - sam zastanawiam sie na kupnem Ipada i piórka jot touch i zasięgnął bym Waszych opinii, a nie chce koledze rice'owi offtopić. moze po prostu załozę... EDIT: założyłem wieczorem więcej.pozdr Edytowane 28 Styczeń 2013 przez Sidre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 To fakt, bo widac oferta i wachlarz wyborow sie szybko powieksza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Sidre- ja kupiłam ipada, bamboo stylusa i mam zamiar pracować na procreate :) Jak dojdzie ipad (w tym tygodniu :D) i będę miała jakieś grafiki to pewnie też pokażę i coś tam napiszę. :) Mam zamiar też dorwać ipen2, ale on dopiero w lipcu wychodzi :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Na procreate troche dzialalem, to prawie taki photoshop ma multiply, overlay i pare innych bajerow, napewno ci sie spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 28 Luty 2013 Autor Share Napisano 28 Luty 2013 cwiczonka walorowo-metalowe z nota i ostatni bezrefkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIEM Napisano 28 Luty 2013 Share Napisano 28 Luty 2013 1 figura jest trochę szersza od oryginału i trochę jej lewy cyc inaczej "pracuje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 6 Październik 2013 Autor Share Napisano 6 Październik 2013 kolejny noob challenge gameartowy tym razem 2d, wiec odświeżę teke, mazane na nocie każdy feedback w cenie ;) @edit, a mam wybrać jeden i pomalować najlepiej jak potrafię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 12 Październik 2013 Autor Share Napisano 12 Październik 2013 jeszcze taki, tym razem program artflow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Październik 2013 Share Napisano 12 Październik 2013 Może słoje jakieś? fakturka drewienka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 14 Październik 2013 Share Napisano 14 Październik 2013 mi się nie podobają te designy broni. Może odstaw na razie kolor, i popracuj nad samymi kształtami, proporcjami i renderem w monochromie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 10 Listopad 2013 Autor Share Napisano 10 Listopad 2013 @biglebowsky, to w zamysle nie bylo drewno, tylko rodzaj brazowego metalu @telthona, kwestia gustu taka tarcza z dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 10 Listopad 2013 Share Napisano 10 Listopad 2013 kompletnie nie udaje Ci się w broni oddać materiałów. Skóra metal czy co tam miałoby być jest nieczytelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 10 Listopad 2013 Autor Share Napisano 10 Listopad 2013 ok, taki leather study z dzis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 11 Listopad 2013 Autor Share Napisano 11 Listopad 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi