Napisano 26 Czerwiec 200420 l w planach jest film... to potrwa. Będę potrzebował pomocy, stąd ten wątek... Na razie surowy pomysł w skrócie... to nie do końca lekkie kino, ale... Koleś przykuty łańcuchami do skały, wschodzi słońce, to nie pierwszy taki dzień - trochę tam już wisi. Ma odartą skórę, poranioną i jest cały brudny. Podejmuje kolejną walkę z łańcuchami, daje z siebie wszsytko... gdy opada z sił wszystko się zmienia. (do tej pory było pomarańczowo i ogniście - teraz będzie niebiesko). Koleś jest pod wodą, łańcuchy puszczają, płynie ku powierzchni do światła... gdy już ma wypłynąć, bierze ostatni zamach rękami i okazuje się że ma na nich łańcuhcy, a on sam jest na skale... FIN Ciekaw jestem jak wyobrażacie sobie głównego bohatera... jak mógłby wyglądać... To na razie tyle.. pozdrawiam
Napisano 26 Czerwiec 200420 l kolejny syzyf?? hmmm ja go widze jako jakiegos warriora/gladiatora. umiesniony, ale nie na koksie. smukla sylwetka ale widac rzezbe. bruzdy i zmarszczki na facjacie, oczy zmeczone ale z ognikami... pzdr
Napisano 26 Czerwiec 200420 l Ja tez widze lekko umięśnionego gościa o szczupłei i smukłej sylwetce, oczywiscie z zarostem na twarzy i włosami za ramiona. Twarz szczupła i pociągła ....
Napisano 26 Czerwiec 200420 l skoro koleś troche tam wisi, musi mieć duży nieogolony zarost, dobry byłby brunet :D może nie powinien być napakowany...
Napisano 26 Czerwiec 200420 l ...a ja chce zobaczyć ładnie opanowany motion captur. :) Osobiście w animacje postaci się nie mieszam.
Napisano 27 Czerwiec 200420 l a moze zamiast tego gola babeczke? nie bedzie fajniej? ile mozna o napakowanych facetach...moze wreszcie cos ladnego...
Napisano 29 Czerwiec 200420 l Autor sir_Bols.. dałeś mi do myślenia... :| W zasadzie to zabiłeś mi mega ćwieka! Baaardzoo Ci dizękuję :) szczerze! Więcej takich postów!
Napisano 29 Czerwiec 200420 l a ja to widze troszke insze, wogole w takich filmach nie widze jakiegos charakterystycznego typa.. nic indywidualnego, cos co by bylo symbolem jedynie.. no moze czlowiek, ale jakis taki zunifikowany, zapewne manekin sklepowy nie wchodzi w gre? wogole pomysł mi sie bardzo podoba, ale kurcze czlowieczek moglby byc jakis taki odrealniony.. cos co by bylo czlowiekiem a nie kowalskim krzysztofem blok nr 5 klatka 3 mieszkanie 12, itp.. czyli czlowiek jako czlowiek, anie jakas wyszczegolniona postac.. zapewne wiesz wiecej niz ja o przeslaniu :) wiec to co pisze to tylko taka moja mysl przelotnia... w moim filmie mialem ten sam problem i wybrnelem z niego robiąc ludzika z kresek... mam nadzieje ze profesorowie sie zlituja i uznają to wybrnięcie za cos wiecej niz ulatwienie sobie rysowania ;)
Napisano 29 Czerwiec 200420 l jakaś paniena , w futrzanych kajdankach na łańcuchu :)///pięknie brzmi :P zgadzam się z Sir_Bols\'em
Napisano 30 Czerwiec 200420 l a moze nie pokazuj postaci? coś na zasadzie szybkiego montazu bliskich subiektów, ręka / łancuch / skała / słońce / oko - oko bylo by oddechem , takie bycze makro, oddechem i zarazem łącznikiem, do następnego \"enviromentu\", spocone włosy, i krople potu, takie ujątko gdzie w kadr wpadają dynamicznie wlosy, jakby kontynuacją ruchu konwulsyjnego wyszarpnięcia ciała, ale tak by nadal glowa nie wchodzila w kadr, albo takie \"trio\" oko - skała - śłońce, na zasadzie kontrastu, mocno zakcentowane muzyką i sfx, taki zrytmizowany łącznik, albo rozpędzenie sie akcji, by przejsc w oddech - makro oka, z rozszezającą się zrenicą - oddech rowniez i w muzyce. wyobrazilem sobie jeszcze jedno ujątko, jakaś wypasiona perspektywa na sam łancoch, miotany szarpnięciami, ze zrożnicowanym tempem w trkacie trwania ujęcia, szybkie szarpnięcie --> \"slo mo\", albo moze statyka - moze nawet namalowana, z lekkim ruchem kamery w after FX ? moglo by być wypasione... -- to takie zbior moich wyobrazeń, mysle ze przydatny :) jak coś jeszcze mi sie wyobrazi to dam znac jak zawsze na priv :)
Napisano 30 Czerwiec 200420 l Autor Jasna sprawa że przydatne Damian :) Niech wasze wyobrażenia spływają tu jak rwąca rzeka! Niech się gotuje i przewala w tym wątku... Zastanawiałem się nad kobietą... to by mogło być faktycznie bardzo ciekawe... kobieta inaczej się rusza.... i bardziej by dała odczucie bezsilności, ubezwłasnowolnienia... to by moglo jeszcze silniej działać...
Napisano 1 Lipiec 200420 l Wysłane przez Imaginner skoro koleś troche tam wisi, musi mieć duży nieogolony zarost, dobry byłby brunet :D może nie powinien być napakowany... pewnie, że nie, jesli goś wisi juz troche na tej skale to wiesz nie miał czasu ćwiczyć ;p i nie miał co jeść więc jest wychudzony a i musi mieć potężny zarost i dłógie włosy
Napisano 2 Lipiec 200420 l Wy chyba nie zauważyliście pewnej kwestji co do tego gościa... człowiek bez wody może wytrzymać tydzień albo coś koło tego... a jak w tydzień może wyrosnąć potężna broda i włosy za ramiona?? Ktoś w ogule pomyślał o tym?? Nie chciałem zepsuć wam zabawy no ale pomyślcie... W tym wypadku chyba na prwadę lepiej nadawałaby się do tego panienka, odziana w skórki albo szmaty (dwu częściowe, podarte), zabrudzona, wychudzona, bezsilna. Miejsce widzę jako kamieniołom... niewolnicy te sprawy... w filmie mogą to być rozmyte sylwetki... ona jest centrum. Zamiast tej wody dałbym deszcz... nagrzana skała puściła by łańcuchy pod wpływem zimnego deszczu... reszta jak w Twojej wizji ;] Mam nadzieję że się przydałem... P.S. Fajna wizja... czekam na screeny ;] Pozdr, Beatou
Napisano 3 Lipiec 200420 l Autor Pewno że się przydaleś brahu! Ja brałem to pod uwagę od samego początku... :) dzięki za Twoje spostrzeżenia... moment \"przejścia\" jest kolejnym, który pójdzie pod dyskuję... ale to ze spokojem... motyw deszczu... też tak to sobie wyobrażałem... w połączeniu ze zbliżeniami tych zciekających kropelek może być ekstra... MATKO! KTO TO ZANIMUJE??!!! hihi
Napisano 3 Lipiec 200420 l ok, no to juz mniej wiecej akcja jest naszkicowana...to kiedy mozna spodziewac sie jakis sreenow albo animatkia:)...ja bynajmniej czekam z niecierpliwoscia...powodzenia
Napisano 3 Lipiec 200420 l Metallica - The Unforgiven ;] klimat pioseneczki i video idealne do tematu.... Powodzenia! PS: Człowiek bez wody wytrzymuje psoro ponad jeden tydzień;] inaczej pół afryki by padło... [Wyedytowany dnia 3-7-2004 > Salvator]
Napisano 5 Lipiec 200420 l Kobieta wydaję się być fajnym pomysłem na postać, jednak może warto zrobić to, o czym mówił na początku Damian - człowieka jako człowieka. Widzi mi się facet o wręcz lalkowej posturze (ale ciągle nadal facet) i o mocno wygładzonej twarzy bez szczegółów (tzn. same wgłębienia zamiast oczu, wypukłość w miejscu nosa, brak ust). Taka postać może ciekawie i oryginalnie wyglądać i pewnie będzie łatwiejsza do wymodelowania i zanimowania niż kobieta czy inna postać (poleci pewnie też trochę face\'ow na szczegółach twarzy) Czyń to, co uważasz za słuszne i lepsze :) Niecierpliwie czekam na efekty :) 3m się, Dominik
Napisano 5 Lipiec 200420 l Autor hihi.. :) Dominiku... bardzo trofne spostrzeżenia, jadnak nie interesuje mnie to, co łatwiejsze... ma być TRUDNO! Chcę się z tym zierzyć, uderzyć z całych sił... tu nie ma znaczenia ile będzie faców itp. Scenka może być złożona. Będę sobie pomagał XRefami i obejściami na warstwach.. ale musi dać radę. Na razie jestem strasznie zawalony.. proszę Was o cierpliwość.. postaram się jak najszybciej jakieś szkice wrzucić...
Napisano 7 Lipiec 200420 l NO więc tak... człowiek wytrzymuje bez wody 79 godzin... tzn. po tych 79 ma zwidy no a po kolejnych 24 umiera.... czyli razem 103 godziny. Spróbuj wytrzymać dłużej to zawieziemy cię do Afryki... bo do Polski to nie pasujesz... grubo ponad tydzień...hehe Dane pobrałem z tlena o 3:49... znalazłem kilku aktywnych lekarzy i kilku potwierdziło tą samą wersję... mylili się o jedną albo 2 godziny.... Beatou
Napisano 7 Lipiec 200420 l nie am jak fachowa informacja! :) Kris_R nie masz wyboru musisz zrobic serial, cos wykombinujesz by zając widza przez 103 godziny... ;) :P
Napisano 7 Lipiec 200420 l Jak animacja bedzie dobra to widz umrze na zakończeniu... nie mogąc się oderwać nie będzie mógł pić....hehe wykończysz połowę forum lol Beatou
Napisano 7 Lipiec 200420 l Autor Chyba że na widzów tak jak na postać wyjeję hektolitry wody... tuż przed och śmiercią... :> żarty żartami...
Napisano 9 Lipiec 200420 l Kris, czekamy co z tego wyniknie :) jak tylko będziesz miał jakiś pomysł, wal na forum, może nam coś jeszcze wpadnie do głowy :) Takie pracki są najlepsze - teoretycznie jeden człowiek, a tak naprawdę całe forum :D pozdr, Imaginner
Napisano 9 Lipiec 200420 l Mi sie przypomnial pierwszy odcinek Thorgala (zdradzona czarodziejka) i kilka pierwszych stron, kiedy Thorgal przykuty jest do skały nad morzem. \"Ty też będziesz szarpał się i wył, Thorgalu Aegirssonie!...\" Ja bym widział w miare umiesciona sylwetke. Gra miesni, naciaganych, nadrywanych, uwydatniajacych krew toczona zylami, podkreslilaby toczaca sie walke o przetrwanie.. Wstepny scenariusz bardzo fajny, powodzenia.
Napisano 18 Lipiec 200420 l Eeeeeee i co nic się nie dzieje?? Co z takim niezłym planem.... prosze pana... informacje na bierząco...
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Autor Zamieszczam pierwsze szybkie gryzgoły ciuszków... myślę że będę celował gdzieś w tą stronę... pozdrawiam
Napisano 15 Wrzesień 200420 l okejnie jest... ale to ma być ta przykuta? Jeśli tak, to ciuszki muszą być troche bardziej poszarpane, zdecydowanie. pozdr, Imaginner
Napisano 16 Wrzesień 200420 l Autor Imaginner.. to tylko bardzo szybki szkic mający przedestawić styl ubioru... postać to manekin... na pewno nie będzie tak wyglądała... a te ciuchy to tylko kierunek w którą stronę mogłoby to ewentualnie pójść.
Napisano 16 Wrzesień 200420 l Ok, rozumiem wszystko :) Myślę że te ciuchy powinny być bardziej zakrywające(zależy na jaką epokę to ma być stylizowane?) Ale ogólnie podobają mi się. Mogą być. pozdr, Imaginner
Napisano 16 Wrzesień 200420 l imo botki zbyt przykuwaja uwage ... moze sandaly .. ?...badz boso ... gl&hf !
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Autor Kolejny pomysł... i jeszcze jeden jutro wrzucę... i chyba starczy :) Tu inspiracją była Lilka i prace niejakiego Regis'a Loisel'a
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Autor No i to chyba ostatni kierunek... człowiek mocno zniszczony, zdeformowany, z resztkami skrzydeł...
Napisano 21 Wrzesień 200420 l podobaja mi sie szkice :) szczegolnie ten czlowieczek z resztkami skrzydel ciekawie to sobie obmysliles.
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Autor Mnie na razie też on najbardziej przekonuje w odniesieniu do tematu... a reszta? co sądzicie?
Napisano 21 Wrzesień 200420 l ja sądze, ze mi się wydaje, iż uważam że.. ten koleś jest najlepszy:) bym go nawet mocniej zdeformował, moze nie ciało, ale pozy bym trzaskał niemalze embrionalne, skulone, poskręcane, nadgarstki powyginane i mocno przerysowane zebra..
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Tak, facet rządzi... tylko nie widziałbym go łysego. Może jakieś krótkie włosy?