Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

w planach jest film... to potrwa.

B臋d臋 potrzebowa艂 pomocy, st膮d ten w膮tek...

Na razie surowy pomys艂 w skr贸cie... to nie do ko艅ca lekkie kino, ale...

Kole艣 przykuty 艂a艅cuchami do ska艂y, wschodzi s艂o艅ce, to nie pierwszy taki dzie艅 - troch臋 tam ju偶 wisi. Ma odart膮 sk贸r臋, poranion膮 i jest ca艂y brudny. Podejmuje kolejn膮 walk臋 z 艂a艅cuchami, daje z siebie wszsytko... gdy opada z si艂 wszystko si臋 zmienia. (do tej pory by艂o pomara艅czowo i ogni艣cie - teraz b臋dzie niebiesko). Kole艣 jest pod wod膮, 艂a艅cuchy puszczaj膮, p艂ynie ku powierzchni do 艣wiat艂a... gdy ju偶 ma wyp艂yn膮膰, bierze ostatni zamach r臋kami i okazuje si臋 偶e ma na nich 艂a艅cuhcy, a on sam jest na skale... FIN

Ciekaw jestem jak wyobra偶acie sobie g艂贸wnego bohatera... jak m贸g艂by wygl膮da膰...

To na razie tyle.. pozdrawiam

• Odpowiedzi 41
  • Wy艣wietle艅 6,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kolejny syzyf?? hmmm

ja go widze jako jakiegos warriora/gladiatora. umiesniony, ale nie na koksie. smukla sylwetka ale widac rzezbe. bruzdy i zmarszczki na facjacie, oczy zmeczone ale z ognikami...

pzdr

Napisano

Ja tez widze lekko umi臋艣nionego go艣cia o szczup艂ei i smuk艂ej sylwetce, oczywiscie z zarostem na twarzy i w艂osami za ramiona. Twarz szczup艂a i poci膮g艂a ....

Napisano

skoro kole艣 troche tam wisi, musi mie膰 du偶y nieogolony zarost, dobry by艂by brunet :D mo偶e nie powinien by膰 napakowany...

Napisano

...a ja chce zobaczy膰 艂adnie opanowany motion captur. :)

Osobi艣cie w animacje postaci si臋 nie mieszam.

Napisano

a moze zamiast tego gola babeczke? nie bedzie fajniej? ile mozna o napakowanych facetach...moze wreszcie cos ladnego...

Napisano
  • Autor

sir_Bols.. da艂e艣 mi do my艣lenia... :| W zasadzie to zabi艂e艣 mi mega 膰wieka! Baaardzoo Ci diz臋kuj臋 :) szczerze! Wi臋cej takich post贸w!

Napisano

a ja to widze troszke insze, wogole w takich filmach nie widze jakiegos charakterystycznego typa.. nic indywidualnego, cos co by bylo symbolem jedynie.. no moze czlowiek, ale jakis taki zunifikowany, zapewne manekin sklepowy nie wchodzi w gre? wogole pomys艂 mi sie bardzo podoba, ale kurcze czlowieczek moglby byc jakis taki odrealniony.. cos co by bylo czlowiekiem a nie kowalskim krzysztofem blok nr 5 klatka 3 mieszkanie 12, itp.. czyli czlowiek jako czlowiek, anie jakas wyszczegolniona postac.. zapewne wiesz wiecej niz ja o przeslaniu :) wiec to co pisze to tylko taka moja mysl przelotnia... w moim filmie mialem ten sam problem i wybrnelem z niego robi膮c ludzika z kresek... mam nadzieje ze profesorowie sie zlituja i uznaj膮 to wybrni臋cie za cos wiecej niz ulatwienie sobie rysowania ;)

Napisano

jaka艣 paniena , w futrzanych kajdankach na 艂a艅cuchu :)///pi臋knie brzmi :P

zgadzam si臋 z Sir_Bols\'em

Napisano

a moze nie pokazuj postaci? co艣 na zasadzie szybkiego montazu bliskich subiekt贸w, r臋ka / 艂ancuch / ska艂a / s艂o艅ce / oko - oko bylo by oddechem , takie bycze makro, oddechem i zarazem 艂膮cznikiem, do nast臋pnego \"enviromentu\", spocone w艂osy, i krople potu, takie uj膮tko gdzie w kadr wpadaj膮 dynamicznie wlosy, jakby kontynuacj膮 ruchu konwulsyjnego wyszarpni臋cia cia艂a, ale tak by nadal glowa nie wchodzila w kadr, albo takie \"trio\" oko - ska艂a - 艣艂o艅ce, na zasadzie kontrastu, mocno zakcentowane muzyk膮 i sfx, taki zrytmizowany 艂膮cznik, albo rozp臋dzenie sie akcji, by przejsc w oddech - makro oka, z rozszezaj膮c膮 si臋 zrenic膮 - oddech rowniez i w muzyce. wyobrazilem sobie jeszcze jedno uj膮tko, jaka艣 wypasiona perspektywa na sam 艂ancoch, miotany szarpni臋ciami, ze zro偶nicowanym tempem w trkacie trwania uj臋cia, szybkie szarpni臋cie --> \"slo mo\", albo moze statyka - moze nawet namalowana, z lekkim ruchem kamery w after FX ? moglo by by膰 wypasione... -- to takie zbior moich wyobraze艅, mysle ze przydatny :) jak co艣 jeszcze mi sie wyobrazi to dam znac jak zawsze na priv :)

Napisano
  • Autor

Jasna sprawa 偶e przydatne Damian :) Niech wasze wyobra偶enia sp艂ywaj膮 tu jak rw膮ca rzeka! Niech si臋 gotuje i przewala w tym w膮tku...

Zastanawia艂em si臋 nad kobiet膮... to by mog艂o by膰 faktycznie bardzo ciekawe... kobieta inaczej si臋 rusza.... i bardziej by da艂a odczucie bezsilno艣ci, ubezw艂asnowolnienia... to by moglo jeszcze silniej dzia艂a膰...

Napisano
Wys艂ane przez Imaginner

skoro kole艣 troche tam wisi, musi mie膰 du偶y nieogolony zarost, dobry by艂by brunet :D mo偶e nie powinien by膰 napakowany...

pewnie, 偶e nie, jesli go艣 wisi juz troche na tej skale to wiesz nie mia艂 czasu 膰wiczy膰 ;p i nie mia艂 co je艣膰 wi臋c jest wychudzony a i musi mie膰 pot臋偶ny zarost i d艂贸gie w艂osy

Napisano

Wy chyba nie zauwa偶yli艣cie pewnej kwestji co do tego go艣cia... cz艂owiek bez wody mo偶e wytrzyma膰 tydzie艅 albo co艣 ko艂o tego... a jak w tydzie艅 mo偶e wyrosn膮膰 pot臋偶na broda i w艂osy za ramiona?? Kto艣 w ogule pomy艣la艂 o tym?? Nie chcia艂em zepsu膰 wam zabawy no ale pomy艣lcie... W tym wypadku chyba na prwad臋 lepiej nadawa艂aby si臋 do tego panienka, odziana w sk贸rki albo szmaty (dwu cz臋艣ciowe, podarte), zabrudzona, wychudzona, bezsilna. Miejsce widz臋 jako kamienio艂om... niewolnicy te sprawy... w filmie mog膮 to by膰 rozmyte sylwetki... ona jest centrum. Zamiast tej wody da艂bym deszcz... nagrzana ska艂a pu艣ci艂a by 艂a艅cuchy pod wp艂ywem zimnego deszczu... reszta jak w Twojej wizji ;]

Mam nadziej臋 偶e si臋 przyda艂em...

P.S. Fajna wizja... czekam na screeny ;]

Pozdr,

Beatou

Napisano
  • Autor

Pewno 偶e si臋 przydale艣 brahu! Ja bra艂em to pod uwag臋 od samego pocz膮tku... :) dzi臋ki za Twoje spostrze偶enia... moment \"przej艣cia\" jest kolejnym, kt贸ry p贸jdzie pod dyskuj臋... ale to ze spokojem... motyw deszczu... te偶 tak to sobie wyobra偶a艂em... w po艂膮czeniu ze zbli偶eniami tych zciekaj膮cych kropelek mo偶e by膰 ekstra... MATKO! KTO TO ZANIMUJE??!!! hihi

Napisano

ok, no to juz mniej wiecej akcja jest naszkicowana...to kiedy mozna spodziewac sie jakis sreenow albo animatkia:)...ja bynajmniej czekam z niecierpliwoscia...powodzenia

Napisano

Metallica - The Unforgiven ;]

klimat pioseneczki i video idealne do tematu....

Powodzenia!

PS: Cz艂owiek bez wody wytrzymuje psoro ponad jeden tydzie艅;] inaczej p贸艂 afryki by pad艂o...

[Wyedytowany dnia 3-7-2004 > Salvator]

Napisano

Kobieta wydaj臋 si臋 by膰 fajnym pomys艂em na posta膰, jednak mo偶e warto zrobi膰 to, o czym m贸wi艂 na pocz膮tku Damian - cz艂owieka jako cz艂owieka.

Widzi mi si臋 facet o wr臋cz lalkowej posturze (ale ci膮gle nadal facet) i o mocno wyg艂adzonej twarzy bez szczeg贸艂贸w (tzn. same wg艂臋bienia zamiast oczu, wypuk艂o艣膰 w miejscu nosa, brak ust). Taka posta膰 mo偶e ciekawie i oryginalnie wygl膮da膰 i pewnie b臋dzie 艂atwiejsza do wymodelowania i zanimowania ni偶 kobieta czy inna posta膰 (poleci pewnie te偶 troch臋 face\'ow na szczeg贸艂ach twarzy)

Czy艅 to, co uwa偶asz za s艂uszne i lepsze :)

Niecierpliwie czekam na efekty :)

3m si臋,

Dominik

Napisano
  • Autor

hihi.. :) Dominiku... bardzo trofne spostrze偶enia, jadnak nie interesuje mnie to, co 艂atwiejsze... ma by膰 TRUDNO! Chc臋 si臋 z tym zierzy膰, uderzy膰 z ca艂ych si艂... tu nie ma znaczenia ile b臋dzie fac贸w itp. Scenka mo偶e by膰 z艂o偶ona. B臋d臋 sobie pomaga艂 XRefami i obej艣ciami na warstwach.. ale musi da膰 rad臋.

Na razie jestem strasznie zawalony.. prosz臋 Was o cierpliwo艣膰.. postaram si臋 jak najszybciej jakie艣 szkice wrzuci膰...

Napisano

NO wi臋c tak... cz艂owiek wytrzymuje bez wody 79 godzin... tzn. po tych 79 ma zwidy no a po kolejnych 24 umiera.... czyli razem 103 godziny. Spr贸buj wytrzyma膰 d艂u偶ej to zawieziemy ci臋 do Afryki... bo do Polski to nie pasujesz... grubo ponad tydzie艅...hehe Dane pobra艂em z tlena o 3:49... znalaz艂em kilku aktywnych lekarzy i kilku potwierdzi艂o t膮 sam膮 wersj臋... mylili si臋 o jedn膮 albo 2 godziny....

Beatou

Napisano

nie am jak fachowa informacja! :) Kris_R nie masz wyboru musisz zrobic serial, cos wykombinujesz by zaj膮c widza przez 103 godziny... ;) :P

Napisano

Jak animacja bedzie dobra to widz umrze na zako艅czeniu... nie mog膮c si臋 oderwa膰 nie b臋dzie m贸g艂 pi膰....hehe wyko艅czysz po艂ow臋 forum lol

Beatou

Napisano
  • Autor

Chyba 偶e na widz贸w tak jak na posta膰 wyjej臋 hektolitry wody... tu偶 przed och 艣mierci膮... :> 偶arty 偶artami...

Napisano

Kris, czekamy co z tego wyniknie :) jak tylko b臋dziesz mia艂 jaki艣 pomys艂, wal na forum, mo偶e nam co艣 jeszcze wpadnie do g艂owy :) Takie pracki s膮 najlepsze - teoretycznie jeden cz艂owiek, a tak naprawd臋 ca艂e forum :D

pozdr,

Imaginner

Napisano

Mi sie przypomnial pierwszy odcinek Thorgala (zdradzona czarodziejka) i kilka pierwszych stron, kiedy Thorgal przykuty jest do ska艂y nad morzem.

\"Ty te偶 b臋dziesz szarpa艂 si臋 i wy艂, Thorgalu Aegirssonie!...\"

Ja bym widzia艂 w miare umiesciona sylwetke. Gra miesni, naciaganych, nadrywanych, uwydatniajacych krew toczona zylami, podkreslilaby toczaca sie walke o przetrwanie..

Wstepny scenariusz bardzo fajny, powodzenia.

Napisano

Eeeeeee i co nic si臋 nie dzieje?? Co z takim niez艂ym planem.... prosze pana... informacje na bierz膮co...

Napisano
  • Autor

Zamieszczam pierwsze szybkie gryzgo艂y ciuszk贸w... my艣l臋 偶e b臋d臋 celowa艂 gdzie艣 w t膮 stron臋...

pozdrawiam

Napisano

okejnie jest... ale to ma by膰 ta przykuta? Je艣li tak, to ciuszki musz膮 by膰 troche bardziej poszarpane, zdecydowanie.

pozdr,

Imaginner

Napisano
  • Autor

Imaginner.. to tylko bardzo szybki szkic maj膮cy przedestawi膰 styl ubioru... posta膰 to manekin... na pewno nie b臋dzie tak wygl膮da艂a... a te ciuchy to tylko kierunek w kt贸r膮 stron臋 mog艂oby to ewentualnie p贸j艣膰.

Napisano

Ok, rozumiem wszystko :)

My艣l臋 偶e te ciuchy powinny by膰 bardziej zakrywaj膮ce(zale偶y na jak膮 epok臋 to ma by膰 stylizowane?)

Ale og贸lnie podobaj膮 mi si臋. Mog膮 by膰.

pozdr,

Imaginner

Napisano

imo botki zbyt przykuwaja uwage ... moze sandaly .. ?...badz boso ...

gl&hf !

Napisano
  • Autor

Kolejny pomys艂... i jeszcze jeden jutro wrzuc臋... i chyba starczy :)

Tu inspiracj膮 by艂a Lilka i prace niejakiego Regis'a Loisel'a

Napisano
  • Autor

No i to chyba ostatni kierunek... cz艂owiek mocno zniszczony, zdeformowany, z resztkami skrzyde艂...

Napisano
  • Autor

Mnie na razie te偶 on najbardziej przekonuje w odniesieniu do tematu... a reszta? co s膮dzicie?

Napisano

ja s膮dze, ze mi si臋 wydaje, i偶 uwa偶am 偶e.. ten kole艣 jest najlepszy:) bym go nawet mocniej zdeformowa艂, moze nie cia艂o, ale pozy bym trzaska艂 niemalze embrionalne, skulone, poskr臋cane, nadgarstki powyginane i mocno przerysowane zebra..

Napisano

Tak, facet rz膮dzi... tylko nie widzia艂bym go 艂ysego. Mo偶e jakie艣 kr贸tkie w艂osy?

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci