Napisano 26 Czerwiec 200421 l w planach jest film... to potrwa. B臋d臋 potrzebowa艂 pomocy, st膮d ten w膮tek... 聽 Na razie surowy pomys艂 w skr贸cie... to nie do ko艅ca lekkie kino, ale... 聽 Kole艣 przykuty 艂a艅cuchami do ska艂y, wschodzi s艂o艅ce, to nie pierwszy taki dzie艅 - troch臋 tam ju偶 wisi. Ma odart膮 sk贸r臋, poranion膮 i jest ca艂y brudny. Podejmuje kolejn膮 walk臋 z 艂a艅cuchami, daje z siebie wszsytko... gdy opada z si艂 wszystko si臋 zmienia. (do tej pory by艂o pomara艅czowo i ogni艣cie - teraz b臋dzie niebiesko). Kole艣 jest pod wod膮, 艂a艅cuchy puszczaj膮, p艂ynie ku powierzchni do 艣wiat艂a... gdy ju偶 ma wyp艂yn膮膰, bierze ostatni zamach r臋kami i okazuje si臋 偶e ma na nich 艂a艅cuhcy, a on sam jest na skale... FIN 聽 Ciekaw jestem jak wyobra偶acie sobie g艂贸wnego bohatera... jak m贸g艂by wygl膮da膰... 聽 To na razie tyle.. pozdrawiam
Napisano 26 Czerwiec 200421 l kolejny syzyf?? hmmm 聽 ja go widze jako jakiegos warriora/gladiatora. umiesniony, ale nie na koksie. smukla sylwetka ale widac rzezbe. bruzdy i zmarszczki na facjacie, oczy zmeczone ale z ognikami... 聽 pzdr
Napisano 26 Czerwiec 200421 l Ja tez widze lekko umi臋艣nionego go艣cia o szczup艂ei i smuk艂ej sylwetce, oczywiscie z zarostem na twarzy i w艂osami za ramiona. Twarz szczup艂a i poci膮g艂a ....
Napisano 26 Czerwiec 200421 l skoro kole艣 troche tam wisi, musi mie膰 du偶y nieogolony zarost, dobry by艂by brunet :D mo偶e nie powinien by膰 napakowany...
Napisano 26 Czerwiec 200421 l ...a ja chce zobaczy膰 艂adnie opanowany motion captur. :) 聽 Osobi艣cie w animacje postaci si臋 nie mieszam.
Napisano 27 Czerwiec 200421 l a moze zamiast tego gola babeczke? nie bedzie fajniej? ile mozna o napakowanych facetach...moze wreszcie cos ladnego...
Napisano 29 Czerwiec 200421 l Autor sir_Bols.. da艂e艣 mi do my艣lenia... :| W zasadzie to zabi艂e艣 mi mega 膰wieka! Baaardzoo Ci diz臋kuj臋 :) szczerze! Wi臋cej takich post贸w!
Napisano 29 Czerwiec 200421 l a ja to widze troszke insze, wogole w takich filmach nie widze jakiegos charakterystycznego typa.. nic indywidualnego, cos co by bylo symbolem jedynie.. no moze czlowiek, ale jakis taki zunifikowany, zapewne manekin sklepowy nie wchodzi w gre? wogole pomys艂 mi sie bardzo podoba, ale kurcze czlowieczek moglby byc jakis taki odrealniony.. cos co by bylo czlowiekiem a nie kowalskim krzysztofem blok nr 5 klatka 3 mieszkanie 12, itp.. czyli czlowiek jako czlowiek, anie jakas wyszczegolniona postac.. zapewne wiesz wiecej niz ja o przeslaniu :) wiec to co pisze to tylko taka moja mysl przelotnia... w moim filmie mialem ten sam problem i wybrnelem z niego robi膮c ludzika z kresek... mam nadzieje ze profesorowie sie zlituja i uznaj膮 to wybrni臋cie za cos wiecej niz ulatwienie sobie rysowania ;)
Napisano 29 Czerwiec 200421 l jaka艣 paniena , w futrzanych kajdankach na 艂a艅cuchu :)///pi臋knie brzmi :P 聽 zgadzam si臋 z Sir_Bols\'em
Napisano 30 Czerwiec 200421 l a moze nie pokazuj postaci? co艣 na zasadzie szybkiego montazu bliskich subiekt贸w, r臋ka / 艂ancuch / ska艂a / s艂o艅ce / oko - oko bylo by oddechem , takie bycze makro, oddechem i zarazem 艂膮cznikiem, do nast臋pnego \"enviromentu\", spocone w艂osy, i krople potu, takie uj膮tko gdzie w kadr wpadaj膮 dynamicznie wlosy, jakby kontynuacj膮 ruchu konwulsyjnego wyszarpni臋cia cia艂a, ale tak by nadal glowa nie wchodzila w kadr, albo takie \"trio\" oko - ska艂a - 艣艂o艅ce, na zasadzie kontrastu, mocno zakcentowane muzyk膮 i sfx, taki zrytmizowany 艂膮cznik, albo rozp臋dzenie sie akcji, by przejsc w oddech - makro oka, z rozszezaj膮c膮 si臋 zrenic膮 - oddech rowniez i w muzyce. wyobrazilem sobie jeszcze jedno uj膮tko, jaka艣 wypasiona perspektywa na sam 艂ancoch, miotany szarpni臋ciami, ze zro偶nicowanym tempem w trkacie trwania uj臋cia, szybkie szarpni臋cie --> \"slo mo\", albo moze statyka - moze nawet namalowana, z lekkim ruchem kamery w after FX ? moglo by by膰 wypasione... -- to takie zbior moich wyobraze艅, mysle ze przydatny :) jak co艣 jeszcze mi sie wyobrazi to dam znac jak zawsze na priv :)
Napisano 30 Czerwiec 200421 l Autor Jasna sprawa 偶e przydatne Damian :) Niech wasze wyobra偶enia sp艂ywaj膮 tu jak rw膮ca rzeka! Niech si臋 gotuje i przewala w tym w膮tku... Zastanawia艂em si臋 nad kobiet膮... to by mog艂o by膰 faktycznie bardzo ciekawe... kobieta inaczej si臋 rusza.... i bardziej by da艂a odczucie bezsilno艣ci, ubezw艂asnowolnienia... to by moglo jeszcze silniej dzia艂a膰...
Napisano 1 Lipiec 200421 l Wys艂ane przez Imaginner skoro kole艣 troche tam wisi, musi mie膰 du偶y nieogolony zarost, dobry by艂by brunet :D mo偶e nie powinien by膰 napakowany... pewnie, 偶e nie, jesli go艣 wisi juz troche na tej skale to wiesz nie mia艂 czasu 膰wiczy膰 ;p i nie mia艂 co je艣膰 wi臋c jest wychudzony a i musi mie膰 pot臋偶ny zarost i d艂贸gie w艂osy
Napisano 2 Lipiec 200421 l Wy chyba nie zauwa偶yli艣cie pewnej kwestji co do tego go艣cia... cz艂owiek bez wody mo偶e wytrzyma膰 tydzie艅 albo co艣 ko艂o tego... a jak w tydzie艅 mo偶e wyrosn膮膰 pot臋偶na broda i w艂osy za ramiona?? Kto艣 w ogule pomy艣la艂 o tym?? Nie chcia艂em zepsu膰 wam zabawy no ale pomy艣lcie... W tym wypadku chyba na prwad臋 lepiej nadawa艂aby si臋 do tego panienka, odziana w sk贸rki albo szmaty (dwu cz臋艣ciowe, podarte), zabrudzona, wychudzona, bezsilna. Miejsce widz臋 jako kamienio艂om... niewolnicy te sprawy... w filmie mog膮 to by膰 rozmyte sylwetki... ona jest centrum. Zamiast tej wody da艂bym deszcz... nagrzana ska艂a pu艣ci艂a by 艂a艅cuchy pod wp艂ywem zimnego deszczu... reszta jak w Twojej wizji ;] Mam nadziej臋 偶e si臋 przyda艂em... P.S. Fajna wizja... czekam na screeny ;] 聽 Pozdr, Beatou
Napisano 3 Lipiec 200421 l Autor Pewno 偶e si臋 przydale艣 brahu! Ja bra艂em to pod uwag臋 od samego pocz膮tku... :) dzi臋ki za Twoje spostrze偶enia... moment \"przej艣cia\" jest kolejnym, kt贸ry p贸jdzie pod dyskuj臋... ale to ze spokojem... motyw deszczu... te偶 tak to sobie wyobra偶a艂em... w po艂膮czeniu ze zbli偶eniami tych zciekaj膮cych kropelek mo偶e by膰 ekstra... MATKO! KTO TO ZANIMUJE??!!! hihi
Napisano 3 Lipiec 200421 l ok, no to juz mniej wiecej akcja jest naszkicowana...to kiedy mozna spodziewac sie jakis sreenow albo animatkia:)...ja bynajmniej czekam z niecierpliwoscia...powodzenia
Napisano 3 Lipiec 200421 l Metallica - The Unforgiven ;] klimat pioseneczki i video idealne do tematu.... Powodzenia! 聽 PS: Cz艂owiek bez wody wytrzymuje psoro ponad jeden tydzie艅;] inaczej p贸艂 afryki by pad艂o... 聽 [Wyedytowany dnia 3-7-2004 > Salvator]
Napisano 5 Lipiec 200421 l Kobieta wydaj臋 si臋 by膰 fajnym pomys艂em na posta膰, jednak mo偶e warto zrobi膰 to, o czym m贸wi艂 na pocz膮tku Damian - cz艂owieka jako cz艂owieka. Widzi mi si臋 facet o wr臋cz lalkowej posturze (ale ci膮gle nadal facet) i o mocno wyg艂adzonej twarzy bez szczeg贸艂贸w (tzn. same wg艂臋bienia zamiast oczu, wypuk艂o艣膰 w miejscu nosa, brak ust). Taka posta膰 mo偶e ciekawie i oryginalnie wygl膮da膰 i pewnie b臋dzie 艂atwiejsza do wymodelowania i zanimowania ni偶 kobieta czy inna posta膰 (poleci pewnie te偶 troch臋 face\'ow na szczeg贸艂ach twarzy) 聽 Czy艅 to, co uwa偶asz za s艂uszne i lepsze :) Niecierpliwie czekam na efekty :) 聽 3m si臋, Dominik
Napisano 5 Lipiec 200421 l Autor hihi.. :) Dominiku... bardzo trofne spostrze偶enia, jadnak nie interesuje mnie to, co 艂atwiejsze... ma by膰 TRUDNO! Chc臋 si臋 z tym zierzy膰, uderzy膰 z ca艂ych si艂... tu nie ma znaczenia ile b臋dzie fac贸w itp. Scenka mo偶e by膰 z艂o偶ona. B臋d臋 sobie pomaga艂 XRefami i obej艣ciami na warstwach.. ale musi da膰 rad臋. Na razie jestem strasznie zawalony.. prosz臋 Was o cierpliwo艣膰.. postaram si臋 jak najszybciej jakie艣 szkice wrzuci膰...
Napisano 7 Lipiec 200421 l NO wi臋c tak... cz艂owiek wytrzymuje bez wody 79 godzin... tzn. po tych 79 ma zwidy no a po kolejnych 24 umiera.... czyli razem 103 godziny. Spr贸buj wytrzyma膰 d艂u偶ej to zawieziemy ci臋 do Afryki... bo do Polski to nie pasujesz... grubo ponad tydzie艅...hehe Dane pobra艂em z tlena o 3:49... znalaz艂em kilku aktywnych lekarzy i kilku potwierdzi艂o t膮 sam膮 wersj臋... mylili si臋 o jedn膮 albo 2 godziny.... 聽 Beatou
Napisano 7 Lipiec 200421 l nie am jak fachowa informacja! :) Kris_R nie masz wyboru musisz zrobic serial, cos wykombinujesz by zaj膮c widza przez 103 godziny... ;) :P
Napisano 7 Lipiec 200421 l Jak animacja bedzie dobra to widz umrze na zako艅czeniu... nie mog膮c si臋 oderwa膰 nie b臋dzie m贸g艂 pi膰....hehe wyko艅czysz po艂ow臋 forum lol 聽 Beatou
Napisano 7 Lipiec 200421 l Autor Chyba 偶e na widz贸w tak jak na posta膰 wyjej臋 hektolitry wody... tu偶 przed och 艣mierci膮... :> 偶arty 偶artami...
Napisano 9 Lipiec 200421 l Kris, czekamy co z tego wyniknie :) jak tylko b臋dziesz mia艂 jaki艣 pomys艂, wal na forum, mo偶e nam co艣 jeszcze wpadnie do g艂owy :) Takie pracki s膮 najlepsze - teoretycznie jeden cz艂owiek, a tak naprawd臋 ca艂e forum :D 聽 pozdr, Imaginner
Napisano 9 Lipiec 200421 l Mi sie przypomnial pierwszy odcinek Thorgala (zdradzona czarodziejka) i kilka pierwszych stron, kiedy Thorgal przykuty jest do ska艂y nad morzem. \"Ty te偶 b臋dziesz szarpa艂 si臋 i wy艂, Thorgalu Aegirssonie!...\" 聽 Ja bym widzia艂 w miare umiesciona sylwetke. Gra miesni, naciaganych, nadrywanych, uwydatniajacych krew toczona zylami, podkreslilaby toczaca sie walke o przetrwanie.. 聽 Wstepny scenariusz bardzo fajny, powodzenia.
Napisano 18 Lipiec 200421 l Eeeeeee i co nic si臋 nie dzieje?? Co z takim niez艂ym planem.... prosze pana... informacje na bierz膮co...
Napisano 11 Wrzesie艅 200420 l Autor Zamieszczam pierwsze szybkie gryzgo艂y ciuszk贸w... my艣l臋 偶e b臋d臋 celowa艂 gdzie艣 w t膮 stron臋... pozdrawiam
Napisano 15 Wrzesie艅 200420 l okejnie jest... ale to ma by膰 ta przykuta? Je艣li tak, to ciuszki musz膮 by膰 troche bardziej poszarpane, zdecydowanie. 聽 pozdr, Imaginner
Napisano 16 Wrzesie艅 200420 l Autor Imaginner.. to tylko bardzo szybki szkic maj膮cy przedestawi膰 styl ubioru... posta膰 to manekin... na pewno nie b臋dzie tak wygl膮da艂a... a te ciuchy to tylko kierunek w kt贸r膮 stron臋 mog艂oby to ewentualnie p贸j艣膰.
Napisano 16 Wrzesie艅 200420 l Ok, rozumiem wszystko :) My艣l臋 偶e te ciuchy powinny by膰 bardziej zakrywaj膮ce(zale偶y na jak膮 epok臋 to ma by膰 stylizowane?) Ale og贸lnie podobaj膮 mi si臋. Mog膮 by膰. pozdr, Imaginner
Napisano 16 Wrzesie艅 200420 l imo botki zbyt przykuwaja uwage ... moze sandaly .. ?...badz boso ... gl&hf !
Napisano 20 Wrzesie艅 200420 l Autor Kolejny pomys艂... i jeszcze jeden jutro wrzuc臋... i chyba starczy :) Tu inspiracj膮 by艂a Lilka i prace niejakiego Regis'a Loisel'a
Napisano 21 Wrzesie艅 200420 l Autor No i to chyba ostatni kierunek... cz艂owiek mocno zniszczony, zdeformowany, z resztkami skrzyde艂...
Napisano 21 Wrzesie艅 200420 l podobaja mi sie szkice :) szczegolnie ten czlowieczek z resztkami skrzydel ciekawie to sobie obmysliles.
Napisano 21 Wrzesie艅 200420 l Autor Mnie na razie te偶 on najbardziej przekonuje w odniesieniu do tematu... a reszta? co s膮dzicie?
Napisano 21 Wrzesie艅 200420 l ja s膮dze, ze mi si臋 wydaje, i偶 uwa偶am 偶e.. ten kole艣 jest najlepszy:) bym go nawet mocniej zdeformowa艂, moze nie cia艂o, ale pozy bym trzaska艂 niemalze embrionalne, skulone, poskr臋cane, nadgarstki powyginane i mocno przerysowane zebra..
Napisano 22 Wrzesie艅 200420 l Tak, facet rz膮dzi... tylko nie widzia艂bym go 艂ysego. Mo偶e jakie艣 kr贸tkie w艂osy?
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto