Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobra, pierwsza praca, którą tutaj zostawiam. A nóż komuś przypadnie do gustu, a może nie.

Niewiele jest do pokazania, ale co tam.

caterpillars_by_qtit-d3l5hvl.jpg

caterpillars_up_close_by_qtit-d3l9o0n.jpg

Proszę wybaczyć słabą jakość drugiego, ale zbrakło mi czasu na render. Będzie reupload niedługo.

A tutaj siatki dla zainteresowanych:

th_Ctpls_a.jpgth_Ctpls_b.jpg

Edith:

Szlag, zapomniałbym :P

Software : 3D Studio Max 2012

Render : I-Ray

Time : Jeden dzień nie licząc renderów. Te po nocach poszły, 6 godzin każdy.

Pozdrawiam,

ZeNzO.

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mi równierz bardzo się podoba, jedyne co bym zmienił to podbił lekko kontrast i barwy i dodał snop światła na robaczki zamiast na cały obrazek :)

Napisano

Chyba nie ma czegoś takiego jak mama gąsiennica i dzieci gąsienniczki :)

Całkiem fajne. MI paprochy i światło sie podobają. Za tro bym wszystko skadrowł inaczej bo bohaterowie sie gubią wśród tła.

Napisano

@pabulo: I co z tego że nie ma! :P Ja tam lubie takie kawaii rodzinki.

@pecet: Paprochy próbowałem zamienić na krople deszczu, ale też jakoś słabo wyglądało. Może faktycznie trochę zbyt inwazyjne są...

@Berger: Ustawienie właśnie światła tam było najtrudniejsze, acz spróbuję.

Dzięki za komentarze, zastosuję się, może coś z tego wyjdzie.

A tak na marginesie, próbowałem zmienić rendera na V-Ray 2.0 i mam nieprzyjemne wrażenie że V-Ray jest strasznie ociężały. Parę źbeł trawy z FastSSS2 renderuje się przez godzinę a efekt jest co najmniej kropkowany. Nie rozumiem czy ja coś robie źle, czy moje 8 rdzeni to za słabe są na takie rzeczy :

Zawsze mi się wydawało że Fast Sub Surface Sscattering powinien być fast, jak sama nazwa wskazuje. Ale gdy zwiększam w FSSS2 kontrolkę Prepass Rate ponad 4 to nawet w MatWindow mi się wszystko tnie. Chyba zostane przy I-ray i MentalRay bo tego nie potrafię obczaić.

Sugestie może jakieś?

Napisano

Powtorze po czesci to co juz bylo ale po to zebys wiedzial ze jest wiecej osob ktore tak mysla ;)

Za duzo tego syfu w powietrzu - kojarzy mi sie ze sniegiem tyle tego tam ;) I splaszcza obrazek troche jak takie wielkie kola lataja..

Gasieniczki wyszly miodzik, choc faktycznie przeszkadza mi ten motyw z mama gasienica i dziecmi :/ Pasowaloby w innej stylistyce bo na kreskowkach wszystko przechodzi ale tu celujesz w realizm wiec... Poza tym fajna sprawa.

Napisano

Fajny obrazek, podobac sie, kolega ktory siedzi obok jak zobczyl to pytal sie czy zdjecie wiec jest bardzo dobrze, a teraz powtorze uwagi ktore juz byly to tak zeby nie bylo zapieknie ;)

- podoba mi sie motyw nawet z mama gosieniczka, w koncu to 3d i ogranicza nas tylko wyobraznia, po to mamy tu taka swobode w kreaowaniu swiata zeby to wykorzytac, ale jak ktos juz wyzej wspomnial, celujesz w realizm a to go troche zabija ta gasienicza rodzina;

- paproszkow rzeczywiscie za duzo i w dodatku widac ze sporo z nich ma ten sam ksztalt tzn trojkatow;

-w moim odczuciu trawa za bardzo nasycona, momentami wyglada jakby byla fluoroscencyjna;

a tak poza tym to git pracka, fajny pomysl i wykonanie

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności