Napisano 7 Lipiec 201113 l Dobra, pierwsza praca, którą tutaj zostawiam. A nóż komuś przypadnie do gustu, a może nie. Niewiele jest do pokazania, ale co tam. Proszę wybaczyć słabą jakość drugiego, ale zbrakło mi czasu na render. Będzie reupload niedługo. A tutaj siatki dla zainteresowanych: Edith: Szlag, zapomniałbym :P Software : 3D Studio Max 2012 Render : I-Ray Time : Jeden dzień nie licząc renderów. Te po nocach poszły, 6 godzin każdy. Pozdrawiam, ZeNzO.
Napisano 7 Lipiec 201113 l Ciekawy pomysł, wykonanie przednie, soczysta zieleń, całość wygląda jak zdjęcie. Jestem pod wrażeniem. Pzdr. illusion
Napisano 7 Lipiec 201113 l Dosyć przyjemnie, jedynie zbyt duże natężenie tych paprochów przeszkadza i wygląda nienaturalnie.
Napisano 7 Lipiec 201113 l Mi równierz bardzo się podoba, jedyne co bym zmienił to podbił lekko kontrast i barwy i dodał snop światła na robaczki zamiast na cały obrazek :)
Napisano 8 Lipiec 201113 l Chyba nie ma czegoś takiego jak mama gąsiennica i dzieci gąsienniczki :) Całkiem fajne. MI paprochy i światło sie podobają. Za tro bym wszystko skadrowł inaczej bo bohaterowie sie gubią wśród tła.
Napisano 8 Lipiec 201113 l Autor @pabulo: I co z tego że nie ma! :P Ja tam lubie takie kawaii rodzinki. @pecet: Paprochy próbowałem zamienić na krople deszczu, ale też jakoś słabo wyglądało. Może faktycznie trochę zbyt inwazyjne są... @Berger: Ustawienie właśnie światła tam było najtrudniejsze, acz spróbuję. Dzięki za komentarze, zastosuję się, może coś z tego wyjdzie. A tak na marginesie, próbowałem zmienić rendera na V-Ray 2.0 i mam nieprzyjemne wrażenie że V-Ray jest strasznie ociężały. Parę źbeł trawy z FastSSS2 renderuje się przez godzinę a efekt jest co najmniej kropkowany. Nie rozumiem czy ja coś robie źle, czy moje 8 rdzeni to za słabe są na takie rzeczy : Zawsze mi się wydawało że Fast Sub Surface Sscattering powinien być fast, jak sama nazwa wskazuje. Ale gdy zwiększam w FSSS2 kontrolkę Prepass Rate ponad 4 to nawet w MatWindow mi się wszystko tnie. Chyba zostane przy I-ray i MentalRay bo tego nie potrafię obczaić. Sugestie może jakieś?
Napisano 8 Lipiec 201113 l Powtorze po czesci to co juz bylo ale po to zebys wiedzial ze jest wiecej osob ktore tak mysla ;) Za duzo tego syfu w powietrzu - kojarzy mi sie ze sniegiem tyle tego tam ;) I splaszcza obrazek troche jak takie wielkie kola lataja.. Gasieniczki wyszly miodzik, choc faktycznie przeszkadza mi ten motyw z mama gasienica i dziecmi :/ Pasowaloby w innej stylistyce bo na kreskowkach wszystko przechodzi ale tu celujesz w realizm wiec... Poza tym fajna sprawa.
Napisano 11 Lipiec 201113 l Fajny obrazek, podobac sie, kolega ktory siedzi obok jak zobczyl to pytal sie czy zdjecie wiec jest bardzo dobrze, a teraz powtorze uwagi ktore juz byly to tak zeby nie bylo zapieknie ;) - podoba mi sie motyw nawet z mama gosieniczka, w koncu to 3d i ogranicza nas tylko wyobraznia, po to mamy tu taka swobode w kreaowaniu swiata zeby to wykorzytac, ale jak ktos juz wyzej wspomnial, celujesz w realizm a to go troche zabija ta gasienicza rodzina; - paproszkow rzeczywiscie za duzo i w dodatku widac ze sporo z nich ma ten sam ksztalt tzn trojkatow; -w moim odczuciu trawa za bardzo nasycona, momentami wyglada jakby byla fluoroscencyjna; a tak poza tym to git pracka, fajny pomysl i wykonanie