mercedesslr Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 (edytowane) Witam, W związku z faktem, że ostatnio klient zrezygnował ze mnie przy zleceniu (powód: brak osiedla w portfolio) postanowiłem sobie jedno wykonać :) przy okazji chciałem sprawdzić czy mój sprzęt da rade pociągnąć takie sceny :D Miło widzine są wszelkie komentarze aby poprawić się w przyszłości! soft: 3dsMax MentalRay + PS wzorowane na osiedlu grupy projektowej "Eurostyl" EDIT: "wyprostowana" perspektywa :) http://imgur.com/a/L0SL0#hT9fV Edytowane 2 Luty 2012 przez mercedesslr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 przykro mi to mówić już po finalnych renderach, ale zapomniałeś chyba o camera correction:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 (edytowane) pozwoliłem sobie na małe post pro [jakby coś to usuwam] salut. Edytowane 4 Sierpień 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 przykro mi to mówić już po finalnych renderach, ale zapomniałeś chyba o camera correction:) No perspektywa leży. Dwójeczkę bym zostawi, reszta tak średnio - najbardziej razi tło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 ciemne niebo, agresywne kadry, światło na budynkach i otoczeniu nie gra ze sobą. ogólnie średnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2011 dzięki za komentarze! wszystko uwzględnię przy kolejnym projekcie :) co do perspektywy trochę wyprostowałem wszystko http://imgur.com/a/L0SL0#hT9fV i chyba lepiej to wygląda?? hmm a wiecie może czy w mentalu istnieje takie coś jak camera correction? bo rzeczywiście zawsze mam z tym problem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 indian to fajnie zrobil, jeszcze camera correction, jasniejsze niebo i bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Na zaznaczonej kamerze klikasz prawym i jest ApplyCameraCorretionModifier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakul Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 jeśli chodzi o sam rendering bloków to wyszło naprawdę nieźle. jakbyś zmienił niebo, dodał trochę korekcji koloru, zmienił teksturę asfaltu i chodnika na jaśniejszą i wyprostował zbiegi pionowe perspektywy ale nie do samego pionu to byłoby ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad_2000 Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 ja bym dodał coś na zamknięciu ujęcia. Z własnego doświadczenia wiem że klienci nie lubią jak budynek stoi a do okoła jest pusto aż po horyzont. Proponował bym zamknięcie kadru tak jak to zrobiłeś dodając zieleń na pierwszym ujęciu po prawej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2011 Ok wszystkie poprawki i porady zapisane w dzienniczku. Liczyłem na konstruktywną krytykę i się nie zawiodłem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnson Napisano 31 Sierpień 2011 Share Napisano 31 Sierpień 2011 (edytowane) No jak już to wyprostowałeś, to wygląda nawet dobrze. Niebo mi nie przeszkadza, oddaje realizm. Tylko po co umieszczać taki mały pojedyńczy krzaczek, gdzieś w narożniku na dole ( 2 render )? Zupełnie nie potrzebny, odwracający uwagę od tematu element. Edytowane 31 Sierpień 2011 przez johnson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filo7 Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 a balustrada na balkonach jest zgodna z warunkami technicznymi ??tak przy okazji, bo sa poziome szczebelki a po nich dziecko moze sie wspiac i wypaść...;p to tak ode mnie;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 Warunki techniczne akurat niczego takiego nie mówią - nie jest to budynek "w którym przewiduje się zbiorowe przebywanie dzieci bez stałego nadzoru" więc jedyne ograniczenia to 110cm wysokości i prześwit max 12cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi