Napisano 3 Sierpień 201113 l Witam, W związku z faktem, że ostatnio klient zrezygnował ze mnie przy zleceniu (powód: brak osiedla w portfolio) postanowiłem sobie jedno wykonać :) przy okazji chciałem sprawdzić czy mój sprzęt da rade pociągnąć takie sceny :D Miło widzine są wszelkie komentarze aby poprawić się w przyszłości! soft: 3dsMax MentalRay + PS wzorowane na osiedlu grupy projektowej "Eurostyl" EDIT: "wyprostowana" perspektywa :) http://imgur.com/a/L0SL0#hT9fV Edytowane 2 Luty 201213 l przez mercedesslr
Napisano 3 Sierpień 201113 l przykro mi to mówić już po finalnych renderach, ale zapomniałeś chyba o camera correction:)
Napisano 3 Sierpień 201113 l pozwoliłem sobie na małe post pro [jakby coś to usuwam] salut. Edytowane 4 Sierpień 201113 l przez indian
Napisano 3 Sierpień 201113 l przykro mi to mówić już po finalnych renderach, ale zapomniałeś chyba o camera correction:) No perspektywa leży. Dwójeczkę bym zostawi, reszta tak średnio - najbardziej razi tło.
Napisano 3 Sierpień 201113 l ciemne niebo, agresywne kadry, światło na budynkach i otoczeniu nie gra ze sobą. ogólnie średnio
Napisano 3 Sierpień 201113 l Autor dzięki za komentarze! wszystko uwzględnię przy kolejnym projekcie :) co do perspektywy trochę wyprostowałem wszystko http://imgur.com/a/L0SL0#hT9fV i chyba lepiej to wygląda?? hmm a wiecie może czy w mentalu istnieje takie coś jak camera correction? bo rzeczywiście zawsze mam z tym problem ;/
Napisano 4 Sierpień 201113 l indian to fajnie zrobil, jeszcze camera correction, jasniejsze niebo i bedzie git
Napisano 4 Sierpień 201113 l Na zaznaczonej kamerze klikasz prawym i jest ApplyCameraCorretionModifier.
Napisano 4 Sierpień 201113 l jeśli chodzi o sam rendering bloków to wyszło naprawdę nieźle. jakbyś zmienił niebo, dodał trochę korekcji koloru, zmienił teksturę asfaltu i chodnika na jaśniejszą i wyprostował zbiegi pionowe perspektywy ale nie do samego pionu to byłoby ładnie
Napisano 10 Sierpień 201113 l ja bym dodał coś na zamknięciu ujęcia. Z własnego doświadczenia wiem że klienci nie lubią jak budynek stoi a do okoła jest pusto aż po horyzont. Proponował bym zamknięcie kadru tak jak to zrobiłeś dodając zieleń na pierwszym ujęciu po prawej stronie.
Napisano 11 Sierpień 201113 l Autor Ok wszystkie poprawki i porady zapisane w dzienniczku. Liczyłem na konstruktywną krytykę i się nie zawiodłem!
Napisano 31 Sierpień 201113 l No jak już to wyprostowałeś, to wygląda nawet dobrze. Niebo mi nie przeszkadza, oddaje realizm. Tylko po co umieszczać taki mały pojedyńczy krzaczek, gdzieś w narożniku na dole ( 2 render )? Zupełnie nie potrzebny, odwracający uwagę od tematu element. Edytowane 31 Sierpień 201113 l przez johnson
Napisano 17 Styczeń 201213 l a balustrada na balkonach jest zgodna z warunkami technicznymi ??tak przy okazji, bo sa poziome szczebelki a po nich dziecko moze sie wspiac i wypaść...;p to tak ode mnie;p
Napisano 17 Styczeń 201213 l Warunki techniczne akurat niczego takiego nie mówią - nie jest to budynek "w którym przewiduje się zbiorowe przebywanie dzieci bez stałego nadzoru" więc jedyne ograniczenia to 110cm wysokości i prześwit max 12cm.