Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

W związku z faktem, że ostatnio klient zrezygnował ze mnie przy zleceniu (powód: brak osiedla w portfolio) postanowiłem sobie jedno wykonać :) przy okazji chciałem sprawdzić czy mój sprzęt da rade pociągnąć takie sceny :D

Miło widzine są wszelkie komentarze aby poprawić się w przyszłości!

soft: 3dsMax MentalRay + PS

wzorowane na osiedlu grupy projektowej "Eurostyl"

EDIT: "wyprostowana" perspektywa :) http://imgur.com/a/L0SL0#hT9fV

d7fNR.jpg

YVCjb.jpg

ULmT0.jpg

Edytowane przez mercedesslr

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 5,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przykro mi to mówić już po finalnych renderach, ale zapomniałeś chyba o camera correction:)

Napisano

pozwoliłem sobie na małe post pro [jakby coś to usuwam]

pps1.jpg

salut.

Edytowane przez indian

Napisano
przykro mi to mówić już po finalnych renderach, ale zapomniałeś chyba o camera correction:)

No perspektywa leży.

Dwójeczkę bym zostawi, reszta tak średnio - najbardziej razi tło.

Napisano

ciemne niebo, agresywne kadry, światło na budynkach i otoczeniu nie gra ze sobą. ogólnie średnio

Napisano
  • Autor

dzięki za komentarze! wszystko uwzględnię przy kolejnym projekcie :) co do perspektywy trochę wyprostowałem wszystko http://imgur.com/a/L0SL0#hT9fV i chyba lepiej to wygląda?? hmm a wiecie może czy w mentalu istnieje takie coś jak camera correction? bo rzeczywiście zawsze mam z tym problem ;/

Napisano

indian to fajnie zrobil, jeszcze camera correction, jasniejsze niebo i bedzie git

Napisano

jeśli chodzi o sam rendering bloków to wyszło naprawdę nieźle. jakbyś zmienił niebo, dodał trochę korekcji koloru, zmienił teksturę asfaltu i chodnika na jaśniejszą i wyprostował zbiegi pionowe perspektywy ale nie do samego pionu to byłoby ładnie

Napisano

ja bym dodał coś na zamknięciu ujęcia. Z własnego doświadczenia wiem że klienci nie lubią jak budynek stoi a do okoła jest pusto aż po horyzont. Proponował bym zamknięcie kadru tak jak to zrobiłeś dodając zieleń na pierwszym ujęciu po prawej stronie.

Napisano
  • Autor

Ok wszystkie poprawki i porady zapisane w dzienniczku. Liczyłem na konstruktywną krytykę i się nie zawiodłem!

Napisano

No jak już to wyprostowałeś, to wygląda nawet dobrze.

Niebo mi nie przeszkadza, oddaje realizm.

Tylko po co umieszczać taki mały pojedyńczy krzaczek, gdzieś w narożniku na dole ( 2 render )? Zupełnie nie potrzebny, odwracający uwagę od tematu element.

Edytowane przez johnson

Napisano

a balustrada na balkonach jest zgodna z warunkami technicznymi ??tak przy okazji, bo sa poziome szczebelki a po nich dziecko moze sie wspiac i wypaść...;p to tak ode mnie;p

Napisano

Warunki techniczne akurat niczego takiego nie mówią - nie jest to budynek "w którym przewiduje się zbiorowe przebywanie dzieci bez stałego nadzoru" więc jedyne ograniczenia to 110cm wysokości i prześwit max 12cm.