Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od zawsze lubiłem rysować. Ostatnimi czasy robię to dość często wciąż ćwicząc dobrą perspektywę i anatomię. Lecz mam jeden problem. Chciałbym na kompie sobie pomalować i pobawić się warstwami - do tego potrzebuję tabletu. Może mi ktoś doradzić jaki tani tablet mogę sobie kupić? Aktualnie myślałem o cenie 100-150 zł. Taki na sam początek, żebym zobaczył jak to jest. Była szkoła miała coś takiego, ale to jakiś plastikowy badziew, na którym rysowało się z wrażeniem bazgrania palcem po papierze ściernym. Tak więc doradzicie mi jakiś konkretny model?

Pozdrawiam,

Wojtek.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 4,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  Cytat
Była szkoła miała coś takiego, ale to jakiś plastikowy badziew, na którym rysowało się z wrażeniem bazgrania palcem po papierze ściernym.

wlasnie idealnie opisales doswiadczenia rysowania na tanim tablecie :)

Nie wiem po ile teraz jest w polsce, ale zainteresuj sie Wacom Bamboo.

Napisano

Tablety bamboo powinny być w okolicy 200-300zl (nowy). Jak tablet to tylko wacom :D

---

- Wysłano z telefonu

Edytowane przez Vega

Napisano

Czołem! Ojej, szczerze mówiąc akurat tą wersję Bamboo odradzam. :) Miałem z nią do czynienia, kiedy mój stary Bamboo się popsuł i oddałem go na gwarancji. Zaproponowano mi, że wymienią tablet na nową wersję Bamboo, albo zwrócą pieniądze. Wybrałem nowe Bamboo i otrzymałem wersję "Pen". Czyli chyba tylko do podpisów.

Dwa razy mniejsza ilość poziomów nacisku, brak klawiszy funkcyjnych na tablecie, brak gumki, z tego co pamiętam to i nie ma trzech wymiennych wkładów, które dość szybko się ścierają. Nie wiem w czym jeszcze gorszy, bo od razu zaniosłem go do sklepu z powrotem. :)

http://allegro.pl/tablet-graficzny-wacom-bamboo-pentouch-i1765085880.html jest droższy, ale myślę że warto dopłacić. Do tamtego się zrazisz :)

Napisano

Miłosz: Pierwsze wkłady zawsze szybko się ścierają. Subtelniejszy docisk przychodzi z czasem:)

Napisano
  • Autor

Dzięki Miłosz za komentarz. Nie znam się na tabletach i dobrze wiedzieć, że potrzebują różnych guziczków jeszcze. Dozbieram trochę grosza i kupię :D.

Napisano
  • Autor

Przepraszam za double posta, ale muszę o tym napisać.

Jestem teraz na wakacjach, ale wracam po weekendzie. Ciekawi mnie Wasza opinia i ocena tego tabletu Wacoma Bamboo.

http://allegro.pl/tanio-tablet-graficzny-wacom-bamboo-pentouch-i1764467922.html

Jako, że mam drobny przypływ gotówki mogę sobie pozwolić na nowego i oryginalnie zapakowanego. Co sądzicie? Brać go?

Napisano

A kup, pewnie. Zwłaszcza jak mieszkasz w mieście gdzie mają salon. Większy komfort jeśli chodzi o gwarancję. Bierz, nie zastanawiaj się! :)

Napisano

dokladnie tak jak milosz pisze, bierz go. mam ten sam od jakiegos czasu i jak dla mnie rewelacja na poczatek.

Napisano
  • Autor

Nie mieszkam w tak dużym mieście bym mógł wziąć z salonu, dlatego wezmę tego z linku. Dzięki za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam :)