Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od zawsze lubiłem rysować. Ostatnimi czasy robię to dość często wciąż ćwicząc dobrą perspektywę i anatomię. Lecz mam jeden problem. Chciałbym na kompie sobie pomalować i pobawić się warstwami - do tego potrzebuję tabletu. Może mi ktoś doradzić jaki tani tablet mogę sobie kupić? Aktualnie myślałem o cenie 100-150 zł. Taki na sam początek, żebym zobaczył jak to jest. Była szkoła miała coś takiego, ale to jakiś plastikowy badziew, na którym rysowało się z wrażeniem bazgrania palcem po papierze ściernym. Tak więc doradzicie mi jakiś konkretny model?

Pozdrawiam,

Wojtek.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Była szkoła miała coś takiego, ale to jakiś plastikowy badziew, na którym rysowało się z wrażeniem bazgrania palcem po papierze ściernym.

wlasnie idealnie opisales doswiadczenia rysowania na tanim tablecie :)

Nie wiem po ile teraz jest w polsce, ale zainteresuj sie Wacom Bamboo.

Napisano

Tablety bamboo powinny być w okolicy 200-300zl (nowy). Jak tablet to tylko wacom :D

---

- Wysłano z telefonu

Edytowane przez Vega

Napisano

Czołem! Ojej, szczerze mówiąc akurat tą wersję Bamboo odradzam. :) Miałem z nią do czynienia, kiedy mój stary Bamboo się popsuł i oddałem go na gwarancji. Zaproponowano mi, że wymienią tablet na nową wersję Bamboo, albo zwrócą pieniądze. Wybrałem nowe Bamboo i otrzymałem wersję "Pen". Czyli chyba tylko do podpisów.

Dwa razy mniejsza ilość poziomów nacisku, brak klawiszy funkcyjnych na tablecie, brak gumki, z tego co pamiętam to i nie ma trzech wymiennych wkładów, które dość szybko się ścierają. Nie wiem w czym jeszcze gorszy, bo od razu zaniosłem go do sklepu z powrotem. :)

http://allegro.pl/tablet-graficzny-wacom-bamboo-pentouch-i1765085880.html jest droższy, ale myślę że warto dopłacić. Do tamtego się zrazisz :)

Napisano

Miłosz: Pierwsze wkłady zawsze szybko się ścierają. Subtelniejszy docisk przychodzi z czasem:)

Napisano
  • Autor

Dzięki Miłosz za komentarz. Nie znam się na tabletach i dobrze wiedzieć, że potrzebują różnych guziczków jeszcze. Dozbieram trochę grosza i kupię :D.

Napisano
  • Autor

Przepraszam za double posta, ale muszę o tym napisać.

Jestem teraz na wakacjach, ale wracam po weekendzie. Ciekawi mnie Wasza opinia i ocena tego tabletu Wacoma Bamboo.

http://allegro.pl/tanio-tablet-graficzny-wacom-bamboo-pentouch-i1764467922.html

Jako, że mam drobny przypływ gotówki mogę sobie pozwolić na nowego i oryginalnie zapakowanego. Co sądzicie? Brać go?

Napisano

A kup, pewnie. Zwłaszcza jak mieszkasz w mieście gdzie mają salon. Większy komfort jeśli chodzi o gwarancję. Bierz, nie zastanawiaj się! :)

Napisano

dokladnie tak jak milosz pisze, bierz go. mam ten sam od jakiegos czasu i jak dla mnie rewelacja na poczatek.

Napisano
  • Autor

Nie mieszkam w tak dużym mieście bym mógł wziąć z salonu, dlatego wezmę tego z linku. Dzięki za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam :)