Neb Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 Witam Dzisiaj chciałbym przedstawić nieco odmienną w klimacie pracę. Zestaw softu niezmiennie tak jak przy poprzednich realizacjach czyli: modo302, Cinema 4D, Fryrender oraz postpro w photoshop. Celem nie było osiąganie realizmu, a wręcz przeciwnie do pewnego stopnia. Komentarze mile widziane i dziękuję za odwiedziny! Pozdrawiam Neb
jasam2 Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 Gratulacje! Jak zwykle najwyższy poziom pracy. Jeżeli miałbym się czepiać (przy takich pracach trzeba cos znależć, żeby twórca juz całkowicie nie osiadł na laurach :), to nie do końca podobają mi się te świetlne zagrania na trawie w wersji nocnej. Wydaje mi się, ze ich źródło jest nie do końca czytelne. Czy to praca prywatna czy do konkretnego, realizowanego projektu? Pozdrawiam
Neb Napisano 14 Wrzesień 2011 Autor Napisano 14 Wrzesień 2011 Dziękuję jasam2. Świetlne zabawy na trawie w nocnym ujęciu to mgiełki chodzące nad ziemią.
Tores Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Niby rezydencja a takie krzacury koło niej rosną. Nieładnie się to łączy ze sobą. Odbicia w szybach pokazują piękną nicość, która nie odzwierciedla otoczenia widocznego na renderze. Światło w dziennym jak zwykle kojarzy mi się z fryrenderem czyli dużą ilością żółci. Sam próbowałem w tym zrobić exterior ale ten kolor za bardzo mnie prześladował. W sumie spoko pracka bez wodotrysków.
bolitic Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Strach się bać, co by było, gdybyście chcieli pójść w stronę photorealizmu ;) bo teraz jest bardziej real niż wiele osób z taka intencją by było w stanie zrobić. Bardzo ładna wizka.
simonhc Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Dzienne ujecie bardzo zgrabne, przyjemna robota. Noc za to do mnie nie przemawia:) Mam wrazenie glowa na calosci obrazu. Tak czy inaczej poziom mocny. Gratki simonhc
Neb Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Napisano 15 Wrzesień 2011 Dziękuję Panowie za dowiedziny. Tores - we Fray masz pełną kontrolę nad kolorem posługując się lightmixerem i ustawieniami camera mappingu bolitic - thx, robimy po prostu swoje :) simonhc - dzięki, lubię jak zdania są podzielone, to znaczy że praca ma mocne punkty, które generują subiektywne odczucia. Ogólnie to praca dosyć luźna na konkretne zlecenie ale nie mogę podać szczegółów. Simon porządziliśmy trochę w 31 3D Artist :) Gratulacje!
siter90 Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 brawo ! super poziom :) gratuluję :) drzewa,krzaki i trawa w PS-ie :) ?
peter_f Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 Pięknie wykonane. Bardzo ładne otoczenie. Może trochę za duży glow w wieczornej, ale i tak super.
Rekomendowane odpowiedzi