Napisano 4 Październik 201113 l http://www.swfcabin.com/open/1317741571 Oto mój szkicownik z ostatnich dwóch miesięcy wakacji... Wrzucam jako całość niż pojedyńcze szkice. Miniaturka [ATTACH=CONFIG]97361[/ATTACH] Edytowane 18 Listopad 201410 l przez blukazs
Napisano 4 Październik 201113 l Przejrzałem całość :D Naprawdę dobre rzeczy. Szczególnie te z elementami tuszu, ładnie to zgrywasz z piórkiem. Akty też ciekawie. Zachęciłeś do eksperymentów z tuszem, który gdzieś się wala po szufladzie :D
Napisano 4 Październik 201113 l Autor Przejrzałem całość :D Naprawdę dobre rzeczy. Szczególnie te z elementami tuszu, ładnie to zgrywasz z piórkiem. Akty też ciekawie. Zachęciłeś do eksperymentów z tuszem, który gdzieś się wala po szufladzie :D Dziękuje! Zachęcam bardzo! Tylko nie marnuj papieru z tuszem koh-i-nor za 2,5!! Kup sobie Indian Inka, najlepiej firmy Talens. Zobaczysz roznice. :)
Napisano 5 Październik 201113 l Dziękuje! Zachęcam bardzo! Tylko nie marnuj papieru z tuszem koh-i-nor za 2,5!! Kup sobie Indian Inka, najlepiej firmy Talens. Zobaczysz roznice. :) Cholera. Trafiłeś. Mam tego Koh-i-nora. W takim razie wypad do plastyka konieczny. Dzięki za ostrzeżenie :)
Napisano 22 Wrzesień 201212 l Autor Co za wstyd, trzeba by sie wziąść za malowanie O.o no nic wrzuce coś... XD Może najpierw nie komputerowe: Dwa sitodruki 50na70 cm na metalicznym papierze: Jakiś akryl 100na70cm: i detal na szpachelmajsta: To teraz dwie zabawy z mirror paintem w painterze: No i jakiś fotoszop za ktorego dostałem ochrzan od psiora na akademii za robienie ilustracji - "czyli tego czego chcemy uniknąć" i to w dodatku "tabletowej"!!! bo to jest do bani i widać że to na tablecie... Może stąd ten roczny przestój O.o no to się pożaliłem troche XD
Napisano 30 Wrzesień 201212 l Autor Zła perspektywa Tzn? Chodzi o to że to organiczne powinno być bardziej pochylone/zwęożne ku górze??
Napisano 30 Wrzesień 201212 l Chodzi o to, że jest zła perspektywa- jest kilka punktów zbiegu niezależnych od siebie, tak jakbyś jeden obrazek zrobił z 4 różnych.
Napisano 30 Wrzesień 201212 l Autor No w zasadzie fakt, ale az z 4? Dla obiektu budynku jest 3 zbiegowa, a dla tla w zasadzie wyszła 1 - z punktem na środku, przecież nie trzeba rysować wszystkiego rysować równolegle i prostopadle do siebie. W rzeczywistosci zawsze jest kilka zbiegow, zwłaszcza w miescie... Chciałem właśnie żeby ta struktura była obkręcona wokół własnej osi o jakies 45 stopni, a góry bardziej w taką czołową. No ale może faktycznie przekombinowane, albo źle namalowane po prostu :D Wszystko dlatego że to było zaczęte ze szkicu gdzie był sam budynek a tło jest taką "upchaj dziurą"... No nic, dzięki, będę się bardziej pilnował przy następnym bo tego mi sie już nie chce poprawiać... XD
Napisano 5 Październik 201212 l Autor Chyba już takie zostanie, trzeba zrobić coś nowego... Edytowane 7 Październik 201212 l przez blukazs
Napisano 7 Październik 201212 l Autor Koniec, chyba zrobie jakiś matte w mayi z tego. Moze z jeszcze jedeno coś w podobnej koncepcji i trzeba by jakichś ludzi/maszyny pomalować... Złożyłem z tego matte painting? Tak sie mówi? tzn projekcję... https://vimeo.com/51016608 Edytowane 9 Październik 201212 l przez blukazs
Napisano 7 Październik 201212 l oo, to już bardziej ale brakuje mi jakiegoś tła, powidzmy planety, księżyca, jakiegos kontekstu albo zwężenia kadru
Napisano 7 Październik 201212 l Autor Racja, znowu poszedłem na łatwiznę :/ No nic, przyzwyczajam się do photoshopa więc na razie skrobie coś na miarę możliwości, nie za długo bo potem przemęczam... Ok, dziękuję za radę! Trzeba jechać z koksem!
Napisano 18 Październik 201212 l Autor ...no to dziękuję, dziękuję! Od czasu do czasu jednak coś się uda umęczyć... ^^ Choć na akademii i tak krzywo na to patrzą^^ ale póki jest choć jedna osoba która uważa że jest ok, to jest to motywacja do dalszego działania!
Napisano 13 Kwiecień 201311 l Fajne klimaty, ale mam trochę wrażenie, jakby brakowało Ci konkretnej decyzji co do kompozycji obrazków - bo niby coś się dzieje, ale nie do końca wiadomo co i nie ma właściwie żadnego focal pointa. Oko w zasadzie nie zatrzymuje się na żadnym momencie. Czasami też te kreskowania nie do końca mi leżą - bo są momenty, gdzie one robią robotę, ale są tez takie, gdzie mordują obrazek przez swoją mechaniczność (jak np. w obrazku z wężem).
Napisano 13 Kwiecień 201311 l Autor Fajne klimaty, ale mam trochę wrażenie, jakby brakowało Ci konkretnej decyzji co do kompozycji obrazków - bo niby coś się dzieje, ale nie do końca wiadomo co i nie ma właściwie żadnego focal pointa. Oko w zasadzie nie zatrzymuje się na żadnym momencie. Czasami też te kreskowania nie do końca mi leżą - bo są momenty, gdzie one robią robotę, ale są tez takie, gdzie mordują obrazek przez swoją mechaniczność (jak np. w obrazku z wężem). Dzięki, co do kompozycji to chyba dlatego że nie ma w nich żadnej historii... tak jak mówisz, niby coś a jednak nie do końca. W sumie nie wiem dlaczego tak jest. Co do kreskowania to wiem, strasznie mnie to wkurza, staram się z tym walczyć ale nie zawsze jestem w stanie znaleść sposób na namalowanie czegoś i jade tak mechanicznie... :(
Napisano 2 Marzec 201411 l Autor Tak przeglądam i przeglądam te niektóre teczki... z jednej strony mam doła, z drugiej też chciałbym tak malować! Dyplom na karku, zacznie się życie :D Trzeba brać się do roboty! Reaktywacja teczki! Aktualnie pracuje robiąc storyboardy i dyplom, Na początek praca dla kolegi do sklepu: W sumie cześć prac wrzucam do działu animacji, nie chcę śmiecić i wrzucac 2x tego samego, może tutaj bede wrzucał wszelkie szkice a tam bardziej testy w ruchu... Link jak coś: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=91644
Napisano 13 Listopad 201410 l Autor Powrót do świata żywych, próbuje się ogarnąć i zebrać! Mały zbiór szkicy, zawsze miałem problem z tułowiem i biodrami... jakieś stick-many, trochę pomysłów do gry, i takie tam totalnie bez sensu rzecz : | mam straszny problem z kończeniem rzeczy, fajnie zaczyna się na papierze a potem w szopie jest zonk... Powrót do podstaw nieunikniony
Napisano 13 Listopad 201410 l Prace piórkiem są świetne, maly robocik też niczego sobie, ale w tym landskejpie z traktorem praktycznie wszystko leży. Nie ma ani perspektywy, ani jakiegoś konkretniejszego focal pointa ani co najważniejsze perspektywy powietrznej i oddzielenia planów, co na pewno dodało by znacznie głębi do ilustracji.
Napisano 19 Listopad 201410 l Rzeczywiście bardzo fajnie się ogląda Twoją teczkę. Widać, że się tym jarasz :) Nie wiem czy ktoś już Ci to sugerował, ale skoro masz problemy z elementami tułowia, to zobacz sobie co na to radzi pan Michael Hampton. Kto jak kto, ale on zna się na takich problemach :)
Napisano 20 Listopad 201410 l Autor Hej, dzięki, właśnie jakoś tak się przestaje jarać, trzeba za coś żyć a jakoś tak wychodzi że nie ma za co :) Michael Hamptona znalazłem gdzieś tu na forum wcześniej, właśnie z niego dużo przerysowywałem tych syntetycznych form, bardzo to pomaga...
Napisano 20 Listopad 201410 l Specyficzna teczka. Prace futurystyczne, co fajnie się ogląda... Czekam na kolejne...
Napisano 2 Grudzień 201410 l Autor Tyle dobrego, takie fajne prace... stwierdziłem że dla odmiany wrzucę coś słabego XD