infected Napisano 20 Październik 2011 Napisano 20 Październik 2011 Finał Hetzera na moście Grunwaldzkim we Wrocławiu, którym mam przyjemność śmigać codziennie. Gościnnie występuje tutaj model Pak40 wykonany przez nieocenionego militarzystę klimenta. Siatka
Vorenus Napisano 20 Październik 2011 Napisano 20 Październik 2011 Bardzo fajna scenka :) kupa roboty z modelowaniem i fajna rekonstrukcja .
Dav Napisano 20 Październik 2011 Napisano 20 Październik 2011 Świetne, też co parę dni mam okazję tędy jeździć więc znajomo bardzo to wygląda. :P
Loki Napisano 20 Październik 2011 Napisano 20 Październik 2011 Są tory, gdzie trakcja tramwajowa ? :) (czy już zdemontowana przed uruchomieniem lotniska? ) z której strony to jest widok? od centrum - w stronę placu grunwaldzkiego? (warto by moze - skoro jesteś tam często - zrobić zdjęcie porządne z tego miejsca i wstawić w tle, fakt część budynków trzeba by wyciąć, bo nowe, ale ogólnie zyskało by to na jakości )
infected Napisano 20 Październik 2011 Autor Napisano 20 Październik 2011 To jest widok prosto na stację redukcyjno pomiarową. Zawierucha wojenna już zabrała trakcję. Wieże mostu są już zburzone, aby nie zawadzały samolotom startującym z tymczasowego lotniska. Ale tak na prawdę to jest on tylko dekoracją, żeby nie robić scenki w polu, czy na jakimś trawniku :)
KMiklas Napisano 20 Październik 2011 Napisano 20 Październik 2011 Przez to oświetlenie wygląda jak zdjęcie makiety z ołowianymi żołnierzykami.
pabulo Napisano 25 Październik 2011 Napisano 25 Październik 2011 Wg mnie scena bardzo słabo wyszła. Sory za prysznic
bober89 Napisano 27 Październik 2011 Napisano 27 Październik 2011 Wygląda bardzo ładnie, spróbowałbym jakąś perspektywę bliżej hetzera lub postawic go bardziej w centrum kadru ;) No i zobaczyłbym z chęcią zbliżenia modelu ;p ps klocek pod podnośnik wygląda trochę jak narysowany ;p Pozdro
narwik Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Ciekawa rzecz, nie wiedziałem, że lampy takie jak na moście były wstawiane dalej na ulicy. Dwa kciuki w górę.
wjaworski Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 (edytowane) Napracowałeś się nad modelami, a całość jakaś taka - bez akcji, statyczna. Faktycznie ci żołnierze wyglądają jak żołnierzyki z kompletu zabawek dla dzieci... Wszystko jest tu takie ładne, czyste, nie przesadziłeś z tym niemieckim porządkiem? To była wojna, pośpiech, chwile zamętu i godziny nudy! Działo na tym moście stoi, mówiąc szczerze, ni "przypiął ni wypiął" Może byś popracował nad jego załogą? Może dowódca mógłby się wychylać z włazu, pytając o coś (drogę?) arylerzystę, przebiegającego do tej armaty na drugim planie? Nabrałoby to wtedy sensu. Edytowane 8 Listopad 2011 przez wjaworski
infected Napisano 8 Listopad 2011 Autor Napisano 8 Listopad 2011 Pewnie masz sporo racji. Zmiany wprowadzę w wersji 2.0 za jakiś czas - głównie oświetleniowe. Wartownicy stoją od niechcenia, żołnierz przy dziale siedzi na nim, drugi coś mu pokazuje ręka, skrzynki rozrzucone niedbale, 4 gilzy których nikt nie sprzątnął - ale w domyśle wszystko to miało nie odciągać uwagi od hetzera.
Pafnucy Napisano 20 Listopad 2011 Napisano 20 Listopad 2011 Dosyć sztucznie to wygląda. Czołg kompletnie nie komponuje się z resztą kadru. Napewno musiałbyś zmienić jego tonacje. Światełko mało ciekawe. 4/10
Shogun 3D Napisano 24 Listopad 2011 Napisano 24 Listopad 2011 Też kiedyś modelowałem Most Grunwaldzki we Wrocku, osobiście focilem do niego tekstury. :)
Rekomendowane odpowiedzi