Napisano 3 Listopad 201113 l Take it easy Chasdiel :) Myślę że powinno być tak jak to było do tej pory z tymi zasadami. Jedynie wprowadził bym wrzucanie screena tylko z viewportu by nie było więcej kłótni:) Pozdro
Napisano 3 Listopad 201113 l Zgadzam sie ze Slim_em mowilem juz to od dwuch edycji. Ale napewno nie dawac jakis dodatkowych renderow czy czasu bo to dopiero sie narobi:] Wiec mam nadzieje ze od nowej bitwy bedzie punkt "tylko screeny z viewportu" to rozwiaze odwieczne konfliky :)
Napisano 4 Listopad 201113 l zgadzam sie z przedmowcami. Krotka zabawa dla podniesienia skila. Wyrabia szybkosc modelowania takze.
Napisano 4 Listopad 201113 l Slim_, ja się nie wkurzam. Tylko trochę irytuje mnie, gdy ktoś wkłada mi w usta słowa, których nie powiedzałem. Jeśli przeczytałeś moje posty to powinieneś wiedzieć, że postulowalem za wprowadzeniem 5-dniowego speed modelingu w czasie zahaczającym o weekend (dajmy na to: sroda od 12:00 do poniedziałku 12:00), a w ciągu 48h przeprowadzać sondę. 5-dniowy speed modeling nie oznaczałby, że modelowanie trwa 5 dni! Ja nic takiego nie powiedziałem! Czas stworzenia samego modelu wg mnie powinien pozostac na poziomie tych 120 minut. Zgadzać się nie musisz, ale w moim przekonaniu głosowanie trwające niewiadomo jak długo nikomu nie pomaga. Poza tym mało kto właściwie kojarzy kiedy jest speed modeling, bo jest "kiedy jest";] Jakby zakorzenić w świadomości ludzi, że trwa w takich a takich dniach tygodnia (lub miesiąca) to myśle, że byłoby to z korzyścią. Co do samych viewportów to akurat nie do końca się zgadzam, bo ustawienie białego światła na podstawowym materiale (automatycznie tworzonym) to czas ok. 5-10 minut, a efekt zdecydowanie milszy dla oka. Z drugiej strony niby renderer rendererowi nierówny. Tak czy saik dla mnie to kwestia drugorzędna względem czasu trwania.
Napisano 4 Listopad 201113 l Ludziska, przestańcie się kłócić i niech ktoś wrzuci tą sondę, bo powinna być prawie tydzień temu.
Napisano 4 Listopad 201113 l Chasdiel Nie mówiłem tego do Ciebie ;) Po prostu ogólnie wyraziłem swoje zdanie i w pełni się z tobą zgadzam. A z renderami.. myślę że zawsze będą spory. Jeśli wprowadzi się screeny z viewportu powinien być spokój. Pozdro