mrys Napisano 23 Październik 2011 Napisano 23 Październik 2011 W ramach przygotowań do otwarcia wystawy Zapomniani bohaterowie. Polscy lotnicy we Francji 1940 powstał ten oto obrazek, przedstawiający start dwóch myśliwców Morane Saulnier MS.406 pilotowanych przez plut. Antoniego Bedę (w tle) i ppor. Stanisława Chałupę. Gdzieś tak przełom maja i czerwca 1940 r.
illusion Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 No pięknę są. Lubię takie krótkie przypisy, z których wynika że Autor zna swoje dzieło bardzo dobrze.
peter_f Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 Są takie obrazki, że jak się je ogląda to serce zaczyna szybciej pompować i chciałoby się gapić i gapić. Ostatnio tak miałem jak widziałem 'Eye of the Hurricane' Garetha Hectora. Dziś to samo się stało jak zobaczyłem 'One may in France'! Co za kapitalny obraz! Po pierwsze temat: z latarką by szukać obrazów o Polakach we Francji, po drugie fantastyczne ujęcie! Nieprawdopodobnie mocne i dynamiczne (super, że skadrowałeś tego prawego). No i po trzecie, jak to mawiają: wykon: fajny model, teksturki, naturalne oświetlenie i postpro. Znakomity obraz Marku. Jak będę kiedyś obrzydliwie bogaty to będę Twoim stałym kupcem. Rewelacja! Ode mnie 5***** i mój głos na front. Myślę, że ten obraz na to bardzo zasługuje!
bbandi Napisano 25 Październik 2011 Napisano 25 Październik 2011 Widzę że na brak pracy nie narzekasz - fajne.
pabulo Napisano 25 Październik 2011 Napisano 25 Październik 2011 Nie podoba mi sie tylko że samolot na dalszym planie tak siedzi "tyłkiem" na skrzydle. Do tego jeszcze akurat to skrzydło opada do ziemi lekko. Poza tym jak zwykle
mrys Napisano 25 Październik 2011 Autor Napisano 25 Październik 2011 Dzięki za komentarze:) Piotrek, z tym Hectorem to przyjemne, ale gdzie mi tam do niego... A przy okazji One May in France sam model jest taki sobie. Kiedyś zrobiłem Morana w Rhino i teraz nie chciało mi się dłubać od początku, więc go zamieniłem z NURBS na mesh . Tyle, że ja zawsze w takich przypadkach zrobił się totalny bajzel w siatce i i tak musiałem modelować od nowa, traktując stary model jako "kopyto". Więc w zasadzie to takie rozbudowane retopo. Niestety jak już miałem zuvmapowany model pojawił sie pomysł wykonania BFR* w skali 1:1, a tu już bumpowane linie podziałowe nie przejdą. No i cały model został pocięty na panele przy zachowaniu UV (wymagało to wielu korekt i poprawek). W rezultacie powstał BFR o rozmiarach 36000x12000 pikseli. Czyli matka wszystkich renderów. Banner z nadrukiem ma 8,2 m długości, samolot jest w skali 1:1 i będzie to sobie wisiało na wystawie. * - Big F...n Render
Dav Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 Banner niesamowity. Powiesiłbym sobie takie coś na ścianie. ;p
pabulo Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 :O u kurde... Banner niesamowity. Powiesiłbym sobie takie coś na ścianie. ;p masz 8 metrową scianę w domu? :) ja nie mam
Dav Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 :O u kurde... masz 8 metrową scianę w domu? :) ja nie mam W dużym pokoju, jeno ogon by się musiał skrzywić i "przejść" na inną ścianę. :P
peter_f Napisano 27 Październik 2011 Napisano 27 Październik 2011 To rzeczywiście król renderów! Coś niesamowitego! A co do jakości grafiki - wiem co mówię! Fajnie, że ten temat doczekał się tak dobrej realizacji!
kliment woroszyłow Napisano 29 Październik 2011 Napisano 29 Październik 2011 Gratulacje kolejnego frota Marku, bardzo dobry obrazek, zasłużony front :)
wjaworski Napisano 30 Październik 2011 Napisano 30 Październik 2011 Gratuluję fronta, a render tego rzutu z boku jest naprawdę ... ogromny :). Przy okazji: widziałem w Empiku Twoją książkę o niemieckich projektach lotniczych z końca wojny. Ładna publikacja - zwróciłem uwagę że chyba wydana nie dawniej niż dwa miesiące temu? Także gratuluję!
Rekomendowane odpowiedzi