Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hejka,

Jak u Was z wydajnością Unwrapa?

Mam z tym mega problem bo strasznie mi muli maxa jak tylko wejdę w edycje mapowania,

natomiast na usuniecie modyfikatora z obiektu czekam po pare sekund

praktycznie nie da sie tego uzywać :(!

sp 2 nie pomógł, help please!

pionier.

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja rownież miałem takie problemy. Dodalem modyfikator i chcąc edytować siatkę musiałem czekać kilka sekund. Pózniej zauważyłem błąd w siatce i chciałem połączyć verty to zanim mi przeszedł do Editable poly to kilka sekund minęło. Po skasowaniu modyfikatora to samo ;)

Wysłano z telefonu.

Napisano

z tego co wiem to wszystkim tak laguje okno uvw. problem jest szczegolowo opisany na forum autodeska. z tego co pamietam, gdyby naprawili tego laga to popsułoby sie co innego bo to jest jakos "sprzeżone".

Napisano

Miałem też ten problem i się okazało że to przez NODa. W opcjach NODa odznaczyłem ochronę w czasie rzeczywistym dla dysków lokalnych i załatwiło to u mnie sprawę.

Napisano
  • Autor
z tego co wiem to wszystkim tak laguje okno uvw. problem jest szczegolowo opisany na forum autodeska. z tego co pamietam, gdyby naprawili tego laga to popsułoby sie co innego bo to jest jakos "sprzeżone".

jesli to prawda to mega LOL :D

@hawrok, dzieki za info - spróbuje tak zrobic, dam znać jutro.

dzieki,

pionier

Napisano

@SamirDuran: nie poradzilem :) przyzwyczailem sie jednakże sprawdze po wyłączeniu noda.

Wysłano z telefonu.

Napisano
  • Autor

mowa była oczywiście o maxie 2012,

przeinstalowałem sp 2 oraz wyłączyłem NOD jak hawrok nakazał i na razie jakby działa :)

dzięki i pozdrawiam,

pionier

Napisano

U mnie działa super, nawet szybciej niż w 2011 i to na laptopie c2d z 2GB RAMu.

Napisano

O no to dobrze, że u was też działa. Ja nie mógłbym z takim unwrapem pracować, szczęście że w miarę szybko doszedłem do tego Noda :)