sith_LORD Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 wrzucam pierwsze renderki głowy i biorę się za resztę i shaga.. w sumie to robię to dla siebie...w hołdzie dla Bisleya, troszkę przerysowałem rysy żeby chwycić charakter..mam nadzieję że się spodoba:) [Wyedytowany dnia 11-7-2004 > sith_LORD] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lumaq Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Fajne. Długo to robileś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 ok i reszta.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 świetne brwi i zuchwa, naprawde kawał dobrej roboty, dawaj kolejne apgrejdy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 robiłem to parę godzin..nie wiem do kładnie..ale dwa wieczory..jestem teraz poza moim kompem i pracuję na laptopie pIII 650 mhz... 192 ramu i 4mb graf.. tak że to troszkę spowalnia ...a no i jadę z modemu..tak że rzadziej się pojawiam..ale w sierpniu wracam.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 musi ci się strasznie nudzić ... Ładny model brzydkiej twarzy. teraz teksturki i shag. Mógłbyś wrzucić siateczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamakasi Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 ladne ale popraw usta ! bo chyba nie maja tego rowka pod nosem :) i wydaja mi sie troche plaskie ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 No Marcin piękna praca ,czekam na updaty ,shaga oraz teksturki:) brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 mmm gruby sztruks normalnie :) ale sie przyczepie - koles wyglada troche na starego :) - jednak slaine to nie byl krzepki 40-latek ale raczej spory kawal mlodzieniaszka moze to przez lysine - nie wiem - w kazdym razie bede z luboscia obserwowal postepy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 No no bardzo fajnie, wrecz swietnie tylko te usta chyba im brak malego rowka w kacikach. Moim zdaniem Bisley rysowal slaina bardzo podobnie do lobo (chyba dwie najlepsze jego postacie) wiec wydaje mi sie ze powinien miec szersza szczeka bo to w koncu twardziel. No moze wlasnie przez to ze jest lysy to tak mi sie tylko wydaje. Pozdrawiam i czekam na postepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 niezla stylizacja. Popraw usta. W kacie ust jest zawsze zgrubienie. Dolna warga jest mniejsza od gornej i wchodzi pod spod. Ten lok policzkowy idzie az do samego ucha. --------------- bananapunk.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Hmm... nieźle.. na razie nic więcej nie powiem... jedno jest pewne... czeka Cię jeszcze sporo pracki z tym modelem... do powyższych rad się przychylam... zastanawia mnie jego potylica i kształt czaszki z profilu... Tryzmam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDolF Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Mi sie wydaje za czaszka jest troche kanciasty jeszcze dozuc jeszcze jednego Mesh-a (o ile ci sie uda na laptopie) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 wow piekne i jak mowisz te \" przerysowane rysy twarzy\" sa poprostu swietne nadaja klimatu :) brawo brawo sith Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 hehe Wredna geba, az korci by go zamknac na 10 lat za twarzowe: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Kaciki ust sa do poprawy i laczenie mostka z obojczykami. Potylica i tak zostanie zakryta wlosami wiec nie jest raczej istotna. A ogolne wrazenie naprawde swietne. Jakims szczegolnym podobienstwem bym sie nie przejmowal, postacie komiksowe maja to do siebie ze potrafia sie drastycznie zmnieniac zaleznie od rysownika i to jest raczej plus niz minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Witam, witam! po dokładnych porównaniach z orginałem (komiksem), nie da sie nie zauważyć, że nos to on ma bardzo wąski nie taki kulfon:) za to oczy i brwi sou super!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 czy tylko ja nie widze obrazkow zadnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 oj Luki Luki... na pierwszej stronie Sith podał link do pliku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 Świetna twarz. Ma charakter a to jest moim zdaniem najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Wysłane przez Kris_R oj Luki Luki... na pierwszej stronie Sith podał link do pliku... ups, zaiste:). dziwna ta twarz, wyglada troche jakbys zgescil siatke ale nie dokonca ja wygladzl, kaciki ust rzeczywiscie ostre jak brzytwa. obojczyki i sciegna szyi, rzeklbym mocno specyficzne. no i glowa obcego poza tym, szyja chyba jest troche szersza w widoku z boku? looknij na refy zwyklych ludzi, chyba ze to kolejna stylizacja... [Wyedytowany dnia 14-7-2004 > Luki Luki] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 dziękuję za wszystkie komentarze.. skoro się podobało..więc czas update..uwzględniłem wskazówki, i pociągnąłem przez te trzy wieczory prackę troszkę dalej..wygląda na to że dalej już nie pociągnę bo komp mi nie wytrzyma..właściwie to już i tak dużo zaoszcędziłem olewając tył w detalizacji..i modelingu..całość robiłem pod ujęcie z przodu tak więc nie było sensu tładować polygonów w plecy... zrezygnowałem z symetri i obie strony wymodelowałem od podstaw..zależało mi na tym by całość była barzdiej rzeźbiarska.. a docelowo jest to still tak wiec i tak nie zależało mi na rigu..:) przesyłam siatki i detal..i raczej zawieszam prackę na czas pobytu i pracy na lapie..wtedy skończę dłonie i plenerr.. i dokładniej popracuję nad shagiem..całość ma być w zimowym górskim plenerze z pruszącym śniegiem..w sumie do obecnego stanu potrzebowałem ok tygodnia na luzie wieczorkami..na razie to tyle..pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 renderek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 zblizenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 i detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Fajno fajno... popracowałbym nad mięśniami jescze trochę... serio... Najbarddziej łapy bolą.. miejsce gdze biceps schodzi do zgięcia w łokciu.. no i triceps też trochę taki obły wyszedł... ale to jest w sumie kosmetyka i zawsze można to poprawić... tylko proszę nie zapomnij! :)) mam nadzieję że teksturki będziesz popawiał i to, co jest na toporze to na razie tylko tak na szybko... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistic Gohan Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 model fajny - klata ci sie cos rozjechala, po bokach, czym to renderujesz? Vray? a co do postaci, IMO to nie Slain, nie podobny, ale sam model ciekawy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Zapowiada sie bardzo obiecujaco... Oby tak dalej...:) Pozdrowienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezz Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 gratuluje :) pieknie to wyglada , podziwiam za modelowanie odrazu pozy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 15 Lipiec 2004 Share Napisano 15 Lipiec 2004 ten zwierzak na pasie wyglada jakby sie usmiechal :)... a to niepasuje do takiego twardziela... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stradivalius Napisano 15 Lipiec 2004 Share Napisano 15 Lipiec 2004 Bardzo ladnie. Tak patrzac sobie na detal jaki zamiesciles skojarzyl mi sie z wnetrzem samochodu;) Ten zwierzak z klami to jak kierownica a brylanty jak zegary:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 kurcze a ja nie widze renderow, a szkoda bo bardzo lubie slaina. Mam wszystkie odc. Rogatego Boga. Kiedys przez chwile Orginalna w jednym kawalku w twardej okladce i grafitowym papierze. No cudo poprostu:). Tak wiec wracajac do sprawy niewidzialnych obrazkow, czy mozna jakos temu zaradzic? Hilfe! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 I znowu nie ma obrazkow:( Sith zapodaj jeszcze raz co tam wydlubales bo pliki zalaczniki znowu poszly w las a chcialem zobaczyc, tym bardziej ze zanim zupdatowales sobie pozwolilem podbazgrac Twoja glowke dla tych co nie widza Slaina w Slainie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 Zniknelo wszystko :/ Bigle - oszałamiasz mnie.. :) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 nie no swietne chcialbym tak umiec pozazdroscic talentu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 16 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2004 ok wiec jeszce raz..siateczka ireszta pozdrawiam bigle i reszte ..dzieki za podmalówkę i obronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 Pytanko - modelujesz postać podłączoną do kości/bipeda i do tkich renderów po prostu ustawiasz odpowiednio, a model w normalnej - prostej pozie, czy modelujesz od razu w takiej pozycji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 16 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2004 modeluję w tej pozycji:) wiem że tak się nie robi ale zależało mi na niesymetrycznym spojrzeniu..to miało być barzdziej zrobione jak rzeźba..a nie postac pod animkę czy po prostu postac pod rig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 pod prawa piersia jakies wglebienie jest czy tak sie dziwnie cien układa? no i przejscie ramienia w przedramie troche skopane ( na lewym reku ) a poza tym ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort1 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 mi się wydaje, że Slaine miał bardziej trójkątną gębę, ale dawno komiksu nie czytałem to nie pamiętam. Drógą sprawą są oczy, które moim skromnym zdaniem powinny być bardziej skośne, co dodało by mu odrobinę wredoty.... i może delikaty, ironiczny uśmieszek w kąciku ust.... ale to tylko czepianie się, bo i tak jest wyrypany w kosmos.... Zyczę powodzenia, i pozdrawiam, czekając na ciąg dalszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 heh, chyba nawet dokladnie wiem jakiego obrazka jako referencji uzywasz:) Tylko tego dzika moglbys troche poprawic, wyglada jakby mu kly wyrastaly bezposrednio z paszczy i jak to ktos ujal 'jakby sie usmiechal' a tak jednak nie jest, ta blaszana ozdoba ma chyba odstraszac:) Jak ktos sie jeszcze zastanawia jaka gebe ma Slaine niech spojrzy na okladke 1 czesci 'Rogatego Boga':) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Hmm.. nie potrafiłbym tak modelować - nie mam takiego wyczucia... wobec powyższego gratuluję efektu!! Bardzo ciężko jest to wykonać w ten sposób!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistic Gohan Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 I znowu nie ma obrazkow:( Sith zapodaj jeszcze raz co tam wydlubales bo pliki zalaczniki znowu poszly w las a chcialem zobaczyc, tym bardziej ze zanim zupdatowales sobie pozwolilem podbazgrac Twoja glowke dla tych co nie widza Slaina w Slainie:) no i ja tu dalej nie widze Slaina tylko.. Marcina hehehe, to juz nie pierwszy przypadek kiedy robi (świadomie czy nie) postać na wlasne podobienstwo, dla mnie z twarzy bardziej to przypomina autora niz Slaina, nie te rysy jakos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 :) co zrobic.. staralem sie chwycic charakter bardziej chybA niz podobienstwo..dzieki wszystkim za postyi cenne uwagi.. jak tyulko wroce na moj sprzet to pociagne pracke dalej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi