Napisano 11 Lipiec 200420 l oto animacja w ramach cwiczen do wiekszego projektu... dzwiek: mell o\'deque rig, mimo ze nie skomplikowany to i tak ogromna pomoc dla mnie: selim sykut no i reszta ja, animacja niestety tez :) hehe dwa serwerki ~3,5mb, xvid: http://www.nauka-jazdy.art.pl/wymiona/monetan_xvid.avi http://krzysiek.kamrowski.pl/moneta/monetan_xvid.avi [Wyedytowany dnia 14-7-2004 > kengi]
Napisano 11 Lipiec 200420 l fajna animacja, ma swoj klimat. Tylko nie pasowało mi rozdzielenie obrazu na 3 czesci. Mysle ze ten wiekszy projekt bedzie bedzie tym :)
Napisano 11 Lipiec 200420 l napisz cos o tym projekcie , bo jestem ciekawy :)ten kawałek fajny, podoba mi się.. coś jedynie w tych ujęciach gdzie oni idą ku sobie, mi nie pasi.. ruch kamerą nieznaczny ale zawsze... wprowadza jakąs sztucznośc, i mi sie to nie montuje... niby rytm buduje, czyli działa, ale są małe zgrzyty. podoba mi sie plastyka, całości. klimatyczne to, lubie takie :) a no i oczywiscie - mell... dobra robota!
Napisano 11 Lipiec 200420 l No normalnie rewelka. Nie wiem czy dlugi film w takiej stylistyce by mnie ujął, ale taka krociutka forma jest doskonala. Muzyka w wykonaniu mell o\'deque ponownie swietna.
Napisano 11 Lipiec 200420 l Jak zwykle chodzi o kase... i tak już do końca życia :) No śliczniutkie... traktuję to jako taki mocny animatik raczej... ale zapowiada się sympatycznie
Napisano 12 Lipiec 200420 l Autor male nieporozumienie :) troche zle sie wyrazilem. ten projekt mial byc, tylko po to zebym przebrnal przez caly proces tworczy animacji zanim zabiore sie juz zupelnie na powaznie za \"dziadka\": http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9507 czyli jezeli chodzi o kukielki, to jest final :) dzieki za wszystkie opinie, sa dla mnie bardzo istotne. wlasnie chce uniknac tego typu zgrzytow przy \"starym\". jeszcze w miedzyczasie czeka mnie powazniejszy sprawdzan: animatora postaci... hehe az sie boje pomyslec co to bedzie za hardcore :)
Napisano 12 Lipiec 200420 l ladniutkie tylko historia banalna jak cholera,no ale to tylko rozgrzewka przeciez:) oby tak dalej...w ogole dajesz rade.
Napisano 12 Lipiec 200420 l Tak, pokazałeś prawdziwy dzisiejszy świat, szarą codzienność, ludzką zachłanność, krotko ale treściwie interesująca kolorystyka jedynie co mi sie nie podobało to niepotrzebne rozdzielenie na dwa ekrany lepiej by to wyglądało z jednego ujęcia. gratulacje za całokształt ----------------------- Rafael
Napisano 12 Lipiec 200420 l Gratuluje...swietna praca Potrafisz zadbac o klimat i co do tego to chyba nikt nie ma watpliwosci:) Mell... tobie rowniez naleza sie brawa:)
Napisano 12 Lipiec 200420 l Autor milo czytac komentarze, dziekuje :). rzeczywiscie mell o\'deque uwinal sie szybciutko z produkcja dzwieku. mialem watpliwosci kiedy napisal: \"zglos sie za 1,5h po odbior dzwiekow\", ale jak slychac obawy byly na wyrost. ja tam zadnych niedorobek nie slysze :) bez dzwieku cholernie duzo animacja traci. duzo mniej moich animacyjnych niedociagniec rzuca sie na oczy, gdy mozg wyterza prace rowniez sluchajac :) hehe.
Napisano 13 Lipiec 200420 l heh az sobie specjalnie z okazji tej animki i muzy mella podpialem glosniki. no i warto bylo :) jedyne do czego moglbym sie przyczepic to sposob podzialu w miejscu postac-moneta-postac. nie lepiej byloby dac jedynie pionowe podzialy? taki maly kwadracik jest oblesny ;)
Napisano 14 Lipiec 200420 l Autor a moze kogos zainteresuje... mini making of. zaczalem oczywiscie od postaci... wywalilem wlosy w finale. wymodelowalem postac, oteksturowalem... dorobilem w shopie koncepcje otoczenia.... potem teksturka sciany... paski strej tasmy, to kilka klatek narysowanych w shopie, flipy, mirrory i petla... krew, czlowieczek spychajacy napis \"moneta\", blysk monety... klatki w photohopie. ostatnie ujecie to nieruchoma kamera. render wiekszy nieco niz finalowe ujecie, ruch kamery zasymulowany w postprodukcji. koncepcje lokacji... render... matte... damian... ty kapitalisto ;) sansserif... taki kwadracik jest (edit)---> zaj**** i przede wszystkim uzasadniony fabularnie. :)
Napisano 15 Lipiec 200420 l Super! fajno się zawsze ogląda taki making of ;) Dzięki że się tym podzieliłeś,,, ekstra! Teksturka ściany wymiata