adek Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 Darmowy program do modelowania o nazwie MeshMixer, jakiś czas temu przejęty przez Autodesk otrzymał właśnie mały zestaw poprawek. Dostępna jest już również do pobrania wersja na Mac OS X. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2164
Monio Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 Umiarkowanie mnie interesuje ten program ale chciałem nadmienić że ten królik z ludzką twarzą mnie przeraża. :(
Nezumi Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 No, wyglada jak jakis chory eksperyment :/ Ja jestem ciekaw przyszlosci zarowno MeshMixera jak i Sculptrisa (bardziej tego drugiego). Czy Autodesk i Pixologic pozostawia je bezplatnymi? Beda rozwijac?
deshu Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 Nie chce cie martwić, ale ten królik ma coś podobnego w twarzy do twojej lamy.. :P
Simple_man Napisano 2 Styczeń 2012 Napisano 2 Styczeń 2012 Jeśli idzie o Sculptrisa to już nie od dziś wiadomo, że następna pełna wersja będzie płatna (niestety).
adek Napisano 2 Styczeń 2012 Autor Napisano 2 Styczeń 2012 No właśnie. Miała być za darmo? Tak samo jak i MeshMixer, ma być takim małym darmowym programem autodesku na razie (przynajmniej tak czytałem). Ale z tym Sculptrisem to dziwne...
Nezumi Napisano 2 Styczeń 2012 Napisano 2 Styczeń 2012 Zdaje sie ze to byly domysly jedynie. Tak na prawde nie wiadomo nic - Pixologic rzadko cokolwiek mowi o statusie tego co robi i planuje. Domysly o platnej wersji pojawily sie chyba na podstawie tego ze pod skrzydlami Pixologic Sculptris otrzymal znowu status Alpha (zamiast planowanego wczesniej 1.02). Od razu przyszlo do glowy ze skoro wrocili do z numeracja to po to by sprzedawac wersje pelna ale niegdzie nie zostalo to potwierdzone. Moim zdaniem nawet jesli bedzie produktem platnym to z pewnoscia tanim i wartym swojej ceny.
Rekomendowane odpowiedzi