Posted December 28, 201113 yr Witam. Strugam sobie takiego o to gokarta. Co myślicie o modelu? Jeśli ktoś zauważy jakieś bugi czy cuś lub będzie chciał opinie wyrazić proszę pisać :) Pozdrawiam Edited March 3, 201213 yr by Slim_
January 6, 201213 yr Author Wrzucam postępy. Sorry za szum na renderach. Jak się podobają modele? Albo nie podobają. Komentujcie! Uploaded with ImageShack.us
January 6, 201213 yr Rendery prawie jak RA:D:D Co do modelu to kozak:D:D Naprawde ładnie idzie. Widać że ogarniasz dobrze modelowanie. Mnie sie osobiście kierownica nie podoba , jakaś taka dziwna:D Dbałość o szczegóły i ich ilość naprawde zacna:D:D Powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam
January 6, 201213 yr Author Dzięki za komentarz ;) Co to jest RA:D? kierownicę mogę jeszcze zmienić jednak w karcie na którym się wzoruję taka własnie jest ;) Pozdrawiam
January 6, 201213 yr dobrze widzę, że to blender? jak tak, to zmień ambient occlusion z raytrace na approximate z falloff 1.000. pozbędziesz się szumów. :)
January 6, 201213 yr Author A to przepraszam. Za krótko jestem na tym forum nie znałem tego pana. Masakra ten jego bolid. Dzięki za link. KMiklas Tak, to Blender ale renderuję w Cycles a szumy spowodowane są za krótkim renderowaniem :) pozdrawiam
January 16, 201213 yr Fajny detal Slim, podoba się pracka, ciekaw jestem renderów. Btw te ostatnie screeny przypominają zrzuty z CADa jakiegoś ;] Powodzenia.
January 16, 201213 yr Author Cieszę się że się podoba ;) Postaram się następnym razem wsadzić przynajmniej jakieś proste renderki co by nie wyglądało jak z CADa :D Nie bardzo wiem jak pomalować tego karta. Jeśli macie jakieś pomysły albo jakieś inspirujące fotki to proszę pisać.
January 17, 201213 yr Author Mały up z silniczyskiem. Brakuje jeszcze parę elementów ale pomału z nim kończę ;)
January 17, 201213 yr bardzo fajnie to wygląda ;) materiał też niczego sobie - przypomina ten żeliwny materiał silników
February 6, 201213 yr fajni sie zapowiada. dziwne ze nie widziałem tego wątku wczesniej. Karty fajna sprawa, tylko ciezko wytlumaczyc znajomym skąd wzięła się kominiarka w schowku samochodowym ;)
February 7, 201213 yr No no, model super pierwsza klasa. Jak i same gokarty :) Oby tak dalej. Czy taka gokartowa oponka, nie ma aby tłoczonego napisu z boku? Powodzenia
February 7, 201213 yr Author pewnie są i takie z tłoczonymi napisami ;) Ja wzoruje się na takiej gdzie te napisy są malowane.
February 8, 201213 yr Na pierwszym renderze, z tych ostatnich, łańcuch wchodzi w osłonę koła zębatego:P
February 8, 201213 yr wez zmien miniaturke od czasu do czasu:P nie wchodziłem w ogóle do watku bo jakaś krzywa kierownica na obrazku a tu patrze teraz ze całkiem spoko model.
February 8, 201213 yr Author Miniaturka zmieniona na ciekawszą myśle ;) blood_brother Dzięki za info. Nie zauważyłem tego
February 22, 201213 yr Author Hej. Model w całości skończony. Biorę się za materiały. Co myślicie o malowaniu? Dojdą jeszcze jakieś naklejki sponsorów firm etc.
March 3, 201213 yr Author Coś tu pusto ;) Jak wam się podoba render? Czy w miare ok wpasowałem karta w zdjęcie? Już tak długo na to patrze że już nie wiem czy jest ok :)
March 3, 201213 yr według mnie wpasowane jest okej niestety tyle pracy a materiały psują wszystko bo starsznie sztucznie wyglądają przynajmniej jak dla mnie pozdrawiam.
March 3, 201213 yr Author Wszystkie są beznadziejne? Co zrobić by były bardziej realistyczne? Wiem że muszę jeszcze popracować nad chłodnicą no i tłumik jeszcze nie ma materiału właściwego.
March 3, 201213 yr to wszystko jest poly modeling? bo czysto jak nurbsami;) model mi się podoba, szczególnie te zbliżenia na detale.
March 3, 201213 yr Author Tak wszystko to poly :) Podacie jakieś wskazówki co zrobić z materiałami by wyglądało to jak najbardziej realnie? Edit: Jeszcze taka wersja po lekkim postpro Edited March 3, 201213 yr by Slim_
March 4, 201213 yr wszytsko dużo żależy od oświetlenia często poprawny materiał przy złym oświetleniu wygląda sztucznie dlatego niema jednej drogi próby próby i jeszcze raz próby polecam jeśli jescze nieznasz jak najbardziej skorzystać http://www.vray-materials.de/ pozdrawiam