Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. Strugam sobie takiego o to gokarta. Co myślicie o modelu? Jeśli ktoś zauważy jakieś bugi czy cuś lub będzie chciał opinie wyrazić proszę pisać :)

Pozdrawiam

kartrendforum.png

kartrendforum2.png

kartrendforum3.png

kartrendforum4.png

kartrendforum5.png

Edytowane przez Slim_

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Wrzucam postępy. Sorry za szum na renderach. Jak się podobają modele? Albo nie podobają. Komentujcie!

forumkart.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Rendery prawie jak RA:D:D Co do modelu to kozak:D:D Naprawde ładnie idzie. Widać że ogarniasz dobrze modelowanie. Mnie sie osobiście kierownica nie podoba , jakaś taka dziwna:D

Dbałość o szczegóły i ich ilość naprawde zacna:D:D

Powodzenia w dalszych pracach!

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarz ;) Co to jest RA:D? kierownicę mogę jeszcze zmienić jednak w karcie na którym się wzoruję taka własnie jest ;)

Pozdrawiam

Napisano

dobrze widzę, że to blender? jak tak, to zmień ambient occlusion z raytrace na approximate z falloff 1.000. pozbędziesz się szumów. :)

Napisano
  • Autor

A to przepraszam. Za krótko jestem na tym forum nie znałem tego pana. Masakra ten jego bolid. Dzięki za link.

KMiklas Tak, to Blender ale renderuję w Cycles a szumy spowodowane są za krótkim renderowaniem :)

pozdrawiam

Napisano

Fajny detal Slim, podoba się pracka, ciekaw jestem renderów. Btw te ostatnie screeny przypominają zrzuty z CADa jakiegoś ;]

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

Cieszę się że się podoba ;) Postaram się następnym razem wsadzić przynajmniej jakieś proste renderki co by nie wyglądało jak z CADa :D

Nie bardzo wiem jak pomalować tego karta. Jeśli macie jakieś pomysły albo jakieś inspirujące fotki to proszę pisać.

Napisano
  • Autor

Mały up z silniczyskiem. Brakuje jeszcze parę elementów ale pomału z nim kończę ;)

kartsilnik.png

kartsilnik2.png

Napisano

fajni sie zapowiada. dziwne ze nie widziałem tego wątku wczesniej. Karty fajna sprawa, tylko ciezko wytlumaczyc znajomym skąd wzięła się kominiarka w schowku samochodowym ;)

Napisano

No no, model super pierwsza klasa. Jak i same gokarty :)

Oby tak dalej.

Czy taka gokartowa oponka, nie ma aby tłoczonego napisu z boku?

Powodzenia

Napisano
  • Autor

pewnie są i takie z tłoczonymi napisami ;) Ja wzoruje się na takiej gdzie te napisy są malowane.

Napisano

wez zmien miniaturke od czasu do czasu:P nie wchodziłem w ogóle do watku bo jakaś krzywa kierownica na obrazku a tu patrze teraz ze całkiem spoko model.

Napisano
  • Autor

Miniaturka zmieniona na ciekawszą myśle ;)

blood_brother Dzięki za info. Nie zauważyłem tego

Napisano
  • Autor

Hej. Model w całości skończony. Biorę się za materiały. Co myślicie o malowaniu? Dojdą jeszcze jakieś naklejki sponsorów firm etc.

33717132.png

Napisano
  • Autor

Coś tu pusto ;) Jak wam się podoba render? Czy w miare ok wpasowałem karta w zdjęcie? Już tak długo na to patrze że już nie wiem czy jest ok :)

final2post.jpg

Napisano

według mnie wpasowane jest okej niestety tyle pracy a materiały psują wszystko bo starsznie sztucznie wyglądają przynajmniej jak dla mnie pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Wszystkie są beznadziejne? Co zrobić by były bardziej realistyczne? Wiem że muszę jeszcze popracować nad chłodnicą no i tłumik jeszcze nie ma materiału właściwego.

Napisano

to wszystko jest poly modeling? bo czysto jak nurbsami;)

model mi się podoba, szczególnie te zbliżenia na detale.

Napisano
  • Autor

Tak wszystko to poly :) Podacie jakieś wskazówki co zrobić z materiałami by wyglądało to jak najbardziej realnie?

Edit:

Jeszcze taka wersja po lekkim postpro

finalpostorange.jpg

Edytowane przez Slim_

Napisano

wszytsko dużo żależy od oświetlenia często poprawny materiał przy złym oświetleniu wygląda sztucznie dlatego niema jednej drogi próby próby i jeszcze raz próby polecam jeśli jescze nieznasz jak najbardziej skorzystać http://www.vray-materials.de/ pozdrawiam