Slim_ Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 (edytowane) Witam. Strugam sobie takiego o to gokarta. Co myślicie o modelu? Jeśli ktoś zauważy jakieś bugi czy cuś lub będzie chciał opinie wyrazić proszę pisać :) Pozdrawiam Edytowane 3 Marzec 2012 przez Slim_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 6 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2012 Wrzucam postępy. Sorry za szum na renderach. Jak się podobają modele? Albo nie podobają. Komentujcie! Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 Rendery prawie jak RA:D:D Co do modelu to kozak:D:D Naprawde ładnie idzie. Widać że ogarniasz dobrze modelowanie. Mnie sie osobiście kierownica nie podoba , jakaś taka dziwna:D Dbałość o szczegóły i ich ilość naprawde zacna:D:D Powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 6 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2012 Dzięki za komentarz ;) Co to jest RA:D? kierownicę mogę jeszcze zmienić jednak w karcie na którym się wzoruję taka własnie jest ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 dobrze widzę, że to blender? jak tak, to zmień ambient occlusion z raytrace na approximate z falloff 1.000. pozbędziesz się szumów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 RA to nie co a kto http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=58324&highlight= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 6 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2012 A to przepraszam. Za krótko jestem na tym forum nie znałem tego pana. Masakra ten jego bolid. Dzięki za link. KMiklas Tak, to Blender ale renderuję w Cycles a szumy spowodowane są za krótkim renderowaniem :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2012 Mały apdejt. Jak się podoba? Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2012 Z początku to jest bump ;) Trochę przesadzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Fajny detal Slim, podoba się pracka, ciekaw jestem renderów. Btw te ostatnie screeny przypominają zrzuty z CADa jakiegoś ;] Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2012 Cieszę się że się podoba ;) Postaram się następnym razem wsadzić przynajmniej jakieś proste renderki co by nie wyglądało jak z CADa :D Nie bardzo wiem jak pomalować tego karta. Jeśli macie jakieś pomysły albo jakieś inspirujące fotki to proszę pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 Mały up z silniczyskiem. Brakuje jeszcze parę elementów ale pomału z nim kończę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturskoczek Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 bardzo fajnie to wygląda ;) materiał też niczego sobie - przypomina ten żeliwny materiał silników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 20 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2012 Taki mały test materiału opony i felgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 6 Luty 2012 Autor Share Napisano 6 Luty 2012 Mały update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 fajnie się go musi tankować, ekhm :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 fajni sie zapowiada. dziwne ze nie widziałem tego wątku wczesniej. Karty fajna sprawa, tylko ciezko wytlumaczyc znajomym skąd wzięła się kominiarka w schowku samochodowym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 7 Luty 2012 Share Napisano 7 Luty 2012 No no, model super pierwsza klasa. Jak i same gokarty :) Oby tak dalej. Czy taka gokartowa oponka, nie ma aby tłoczonego napisu z boku? Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 7 Luty 2012 Autor Share Napisano 7 Luty 2012 pewnie są i takie z tłoczonymi napisami ;) Ja wzoruje się na takiej gdzie te napisy są malowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Na pierwszym renderze, z tych ostatnich, łańcuch wchodzi w osłonę koła zębatego:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 wez zmien miniaturke od czasu do czasu:P nie wchodziłem w ogóle do watku bo jakaś krzywa kierownica na obrazku a tu patrze teraz ze całkiem spoko model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 8 Luty 2012 Autor Share Napisano 8 Luty 2012 Miniaturka zmieniona na ciekawszą myśle ;) blood_brother Dzięki za info. Nie zauważyłem tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 22 Luty 2012 Autor Share Napisano 22 Luty 2012 Hej. Model w całości skończony. Biorę się za materiały. Co myślicie o malowaniu? Dojdą jeszcze jakieś naklejki sponsorów firm etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 3 Marzec 2012 Autor Share Napisano 3 Marzec 2012 Coś tu pusto ;) Jak wam się podoba render? Czy w miare ok wpasowałem karta w zdjęcie? Już tak długo na to patrze że już nie wiem czy jest ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4rl0s Napisano 3 Marzec 2012 Share Napisano 3 Marzec 2012 według mnie wpasowane jest okej niestety tyle pracy a materiały psują wszystko bo starsznie sztucznie wyglądają przynajmniej jak dla mnie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 3 Marzec 2012 Autor Share Napisano 3 Marzec 2012 Wszystkie są beznadziejne? Co zrobić by były bardziej realistyczne? Wiem że muszę jeszcze popracować nad chłodnicą no i tłumik jeszcze nie ma materiału właściwego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob Napisano 3 Marzec 2012 Share Napisano 3 Marzec 2012 to wszystko jest poly modeling? bo czysto jak nurbsami;) model mi się podoba, szczególnie te zbliżenia na detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 3 Marzec 2012 Autor Share Napisano 3 Marzec 2012 (edytowane) Tak wszystko to poly :) Podacie jakieś wskazówki co zrobić z materiałami by wyglądało to jak najbardziej realnie? Edit: Jeszcze taka wersja po lekkim postpro Edytowane 3 Marzec 2012 przez Slim_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4rl0s Napisano 4 Marzec 2012 Share Napisano 4 Marzec 2012 wszytsko dużo żależy od oświetlenia często poprawny materiał przy złym oświetleniu wygląda sztucznie dlatego niema jednej drogi próby próby i jeszcze raz próby polecam jeśli jescze nieznasz jak najbardziej skorzystać http://www.vray-materials.de/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi