Napisano 28 Grudzień 201113 l Witam. Strugam sobie takiego o to gokarta. Co myślicie o modelu? Jeśli ktoś zauważy jakieś bugi czy cuś lub będzie chciał opinie wyrazić proszę pisać :) Pozdrawiam Edytowane 3 Marzec 201213 l przez Slim_
Napisano 6 Styczeń 201213 l Autor Wrzucam postępy. Sorry za szum na renderach. Jak się podobają modele? Albo nie podobają. Komentujcie! Uploaded with ImageShack.us
Napisano 6 Styczeń 201213 l Rendery prawie jak RA:D:D Co do modelu to kozak:D:D Naprawde ładnie idzie. Widać że ogarniasz dobrze modelowanie. Mnie sie osobiście kierownica nie podoba , jakaś taka dziwna:D Dbałość o szczegóły i ich ilość naprawde zacna:D:D Powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam
Napisano 6 Styczeń 201213 l Autor Dzięki za komentarz ;) Co to jest RA:D? kierownicę mogę jeszcze zmienić jednak w karcie na którym się wzoruję taka własnie jest ;) Pozdrawiam
Napisano 6 Styczeń 201213 l dobrze widzę, że to blender? jak tak, to zmień ambient occlusion z raytrace na approximate z falloff 1.000. pozbędziesz się szumów. :)
Napisano 6 Styczeń 201213 l RA to nie co a kto http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=58324&highlight=
Napisano 6 Styczeń 201213 l Autor A to przepraszam. Za krótko jestem na tym forum nie znałem tego pana. Masakra ten jego bolid. Dzięki za link. KMiklas Tak, to Blender ale renderuję w Cycles a szumy spowodowane są za krótkim renderowaniem :) pozdrawiam
Napisano 16 Styczeń 201213 l Fajny detal Slim, podoba się pracka, ciekaw jestem renderów. Btw te ostatnie screeny przypominają zrzuty z CADa jakiegoś ;] Powodzenia.
Napisano 16 Styczeń 201213 l Autor Cieszę się że się podoba ;) Postaram się następnym razem wsadzić przynajmniej jakieś proste renderki co by nie wyglądało jak z CADa :D Nie bardzo wiem jak pomalować tego karta. Jeśli macie jakieś pomysły albo jakieś inspirujące fotki to proszę pisać.
Napisano 17 Styczeń 201213 l Autor Mały up z silniczyskiem. Brakuje jeszcze parę elementów ale pomału z nim kończę ;)
Napisano 17 Styczeń 201213 l bardzo fajnie to wygląda ;) materiał też niczego sobie - przypomina ten żeliwny materiał silników
Napisano 6 Luty 201213 l fajni sie zapowiada. dziwne ze nie widziałem tego wątku wczesniej. Karty fajna sprawa, tylko ciezko wytlumaczyc znajomym skąd wzięła się kominiarka w schowku samochodowym ;)
Napisano 7 Luty 201213 l No no, model super pierwsza klasa. Jak i same gokarty :) Oby tak dalej. Czy taka gokartowa oponka, nie ma aby tłoczonego napisu z boku? Powodzenia
Napisano 7 Luty 201213 l Autor pewnie są i takie z tłoczonymi napisami ;) Ja wzoruje się na takiej gdzie te napisy są malowane.
Napisano 8 Luty 201213 l Na pierwszym renderze, z tych ostatnich, łańcuch wchodzi w osłonę koła zębatego:P
Napisano 8 Luty 201213 l wez zmien miniaturke od czasu do czasu:P nie wchodziłem w ogóle do watku bo jakaś krzywa kierownica na obrazku a tu patrze teraz ze całkiem spoko model.
Napisano 8 Luty 201213 l Autor Miniaturka zmieniona na ciekawszą myśle ;) blood_brother Dzięki za info. Nie zauważyłem tego
Napisano 22 Luty 201213 l Autor Hej. Model w całości skończony. Biorę się za materiały. Co myślicie o malowaniu? Dojdą jeszcze jakieś naklejki sponsorów firm etc.
Napisano 3 Marzec 201213 l Autor Coś tu pusto ;) Jak wam się podoba render? Czy w miare ok wpasowałem karta w zdjęcie? Już tak długo na to patrze że już nie wiem czy jest ok :)
Napisano 3 Marzec 201213 l według mnie wpasowane jest okej niestety tyle pracy a materiały psują wszystko bo starsznie sztucznie wyglądają przynajmniej jak dla mnie pozdrawiam.
Napisano 3 Marzec 201213 l Autor Wszystkie są beznadziejne? Co zrobić by były bardziej realistyczne? Wiem że muszę jeszcze popracować nad chłodnicą no i tłumik jeszcze nie ma materiału właściwego.
Napisano 3 Marzec 201213 l to wszystko jest poly modeling? bo czysto jak nurbsami;) model mi się podoba, szczególnie te zbliżenia na detale.
Napisano 3 Marzec 201213 l Autor Tak wszystko to poly :) Podacie jakieś wskazówki co zrobić z materiałami by wyglądało to jak najbardziej realnie? Edit: Jeszcze taka wersja po lekkim postpro Edytowane 3 Marzec 201213 l przez Slim_
Napisano 4 Marzec 201213 l wszytsko dużo żależy od oświetlenia często poprawny materiał przy złym oświetleniu wygląda sztucznie dlatego niema jednej drogi próby próby i jeszcze raz próby polecam jeśli jescze nieznasz jak najbardziej skorzystać http://www.vray-materials.de/ pozdrawiam