Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Strugam sobie takiego o to gokarta. Co myślicie o modelu? Jeśli ktoś zauważy jakieś bugi czy cuś lub będzie chciał opinie wyrazić proszę pisać :)

Pozdrawiam

kartrendforum.png

kartrendforum2.png

kartrendforum3.png

kartrendforum4.png

kartrendforum5.png

Edytowane przez Slim_

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Wrzucam postępy. Sorry za szum na renderach. Jak się podobają modele? Albo nie podobają. Komentujcie!

forumkart.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Rendery prawie jak RA:D:D Co do modelu to kozak:D:D Naprawde ładnie idzie. Widać że ogarniasz dobrze modelowanie. Mnie sie osobiście kierownica nie podoba , jakaś taka dziwna:D

Dbałość o szczegóły i ich ilość naprawde zacna:D:D

Powodzenia w dalszych pracach!

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarz ;) Co to jest RA:D? kierownicę mogę jeszcze zmienić jednak w karcie na którym się wzoruję taka własnie jest ;)

Pozdrawiam

Napisano

dobrze widzę, że to blender? jak tak, to zmień ambient occlusion z raytrace na approximate z falloff 1.000. pozbędziesz się szumów. :)

Napisano
  • Autor

A to przepraszam. Za krótko jestem na tym forum nie znałem tego pana. Masakra ten jego bolid. Dzięki za link.

KMiklas Tak, to Blender ale renderuję w Cycles a szumy spowodowane są za krótkim renderowaniem :)

pozdrawiam

Napisano

Fajny detal Slim, podoba się pracka, ciekaw jestem renderów. Btw te ostatnie screeny przypominają zrzuty z CADa jakiegoś ;]

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

Cieszę się że się podoba ;) Postaram się następnym razem wsadzić przynajmniej jakieś proste renderki co by nie wyglądało jak z CADa :D

Nie bardzo wiem jak pomalować tego karta. Jeśli macie jakieś pomysły albo jakieś inspirujące fotki to proszę pisać.

Napisano
  • Autor

Mały up z silniczyskiem. Brakuje jeszcze parę elementów ale pomału z nim kończę ;)

kartsilnik.png

kartsilnik2.png

Napisano

fajni sie zapowiada. dziwne ze nie widziałem tego wątku wczesniej. Karty fajna sprawa, tylko ciezko wytlumaczyc znajomym skąd wzięła się kominiarka w schowku samochodowym ;)

Napisano

No no, model super pierwsza klasa. Jak i same gokarty :)

Oby tak dalej.

Czy taka gokartowa oponka, nie ma aby tłoczonego napisu z boku?

Powodzenia

Napisano
  • Autor

pewnie są i takie z tłoczonymi napisami ;) Ja wzoruje się na takiej gdzie te napisy są malowane.

Napisano

wez zmien miniaturke od czasu do czasu:P nie wchodziłem w ogóle do watku bo jakaś krzywa kierownica na obrazku a tu patrze teraz ze całkiem spoko model.

Napisano
  • Autor

Miniaturka zmieniona na ciekawszą myśle ;)

blood_brother Dzięki za info. Nie zauważyłem tego

Napisano
  • Autor

Hej. Model w całości skończony. Biorę się za materiały. Co myślicie o malowaniu? Dojdą jeszcze jakieś naklejki sponsorów firm etc.

33717132.png

Napisano
  • Autor

Coś tu pusto ;) Jak wam się podoba render? Czy w miare ok wpasowałem karta w zdjęcie? Już tak długo na to patrze że już nie wiem czy jest ok :)

final2post.jpg

Napisano

według mnie wpasowane jest okej niestety tyle pracy a materiały psują wszystko bo starsznie sztucznie wyglądają przynajmniej jak dla mnie pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Wszystkie są beznadziejne? Co zrobić by były bardziej realistyczne? Wiem że muszę jeszcze popracować nad chłodnicą no i tłumik jeszcze nie ma materiału właściwego.

Napisano

to wszystko jest poly modeling? bo czysto jak nurbsami;)

model mi się podoba, szczególnie te zbliżenia na detale.

Napisano
  • Autor

Tak wszystko to poly :) Podacie jakieś wskazówki co zrobić z materiałami by wyglądało to jak najbardziej realnie?

Edit:

Jeszcze taka wersja po lekkim postpro

finalpostorange.jpg

Edytowane przez Slim_

Napisano

wszytsko dużo żależy od oświetlenia często poprawny materiał przy złym oświetleniu wygląda sztucznie dlatego niema jednej drogi próby próby i jeszcze raz próby polecam jeśli jescze nieznasz jak najbardziej skorzystać http://www.vray-materials.de/ pozdrawiam