Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Przedstawiam model bmw m3, dłubany w wolnych chwilach przez ponad rok :)

Soft: 3ds Max + Mental Ray, Photoshop

Komentarze mile widziane:)

cgcars.jpg

cgcars01.jpg

cgcars02.jpg

cgcars03.jpg

cgcars04.jpg

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 7,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pierwszy render najlepszy, ale pozostałe również świetne, bardzo dobra kompozycja z tłem na tych outdoorowych. W modelu również ciężko dopatrzyć się jakichś błędów także moim zdaniem praca zasługuje na 5 gwiazdek :)

Pozdrawiam.

Napisano

pierwszy render wymiata resztę też miła dla oka:) tylko coś tam z oponkami nie gra, jednym słowem świetna robota

Napisano
  • Autor

Dziękuję za komentarze :)

Plasti - model 3d to tylko samochód, reszta HDR + Backplate, pierwszy udostępniony do pobrania na smcars.net a drugi na foto-m.nl.

Pozdrawiam.

Napisano

No trzeba pochwalić, praca bardzo klimatyczna, szczególnie pierwszy obrazek. 5* .

Napisano

wow. świetna robota, dawno nie widziałem tak dobrze wyrenderowanego samochodu. światła wyszły zarąbiście, masz opanowane materiały. wydaje mi się tylko że szczeliny w karoserii mają za mały promień na krawędziach blachy. jest szansa na siatki?

Napisano

Mógłbyś zdradzić z jakiej grupy materiałów wykonałes tynie klosze reflektorów, mi za chusteczkę nie mogło wyjść coś choćby w połowie tak dobrego, i czy przednie światła zapaliłeś materiałem? Używałeś kontroli ekspozycji?

Edytowane przez Pawlito

Napisano

Wypas :) Na pierwszym coś dziwnego z cieniem dzieje sie na tylniej oponie .. przydała by się mała korekta w szopie.

Napisano

ładniutko :) 5* jak sie czepiac na sile to tylko szczelin, i boki opon są troche sterylne ;)

tak to miodzio :)

pozdro

M.

Napisano

Kurcze no, a ja właśnie bym miał zastrzeżenia co do kompozycji pierwszego renderu. Rozumiem, że ten budynek po prawej to siedziba BMW w Monachium, ale za bardzo dominuje obraz. Chciałbym to nazwać dominantą, ale to aż za bardzo kontrastuje z ilością "poziomów" czyli sylwetką Betiny i płaszczyzną parkingu. Najbardziej mi odpowiadają rendery studyjne.

Napisano

Świetne. Nie będę się rozpisywać - przedmówcy wyczerpali temat. 5* :)

Napisano
  • Autor

Opony nie wyglądają zbyt ciekawie, ponieważ materiał nałożony na nie nie jest zbyt dobry. Jednak na dzień dzisiejszy lepszego zrobić nie potrafię więc jest taki jaki jest, w dodatku bump mapa nałożona na oponę nie wygląda tak, jak bym chciał żeby wyglądała:)

Jeżeli chodzi o szczeliny to rzeczywiście mogłyby być troszkę szersze, niestety wcześniej nie rzuciło mi się to w oczy:)

kosi - wszystkie materiały nałożone na model to grupa Arch & Design. Światła zapalone materiałem + światła fotometryczne + Glare Shader w zakładce Camera Shaders. Kontrola ekspozycji jak najbardziej wskazana.

Jeszcze raz dziękuję za komentarze i pozdrawiam :)

Napisano

ze szczelinami chodzi o to zeby krawedzie byly bardziej oble, a nie takie ostre jak u Ciebie. Szerokosc jest chyba ok. Chyba ze mowimy o tym samym :D Co do opon to moze to ci pomoze: http://www.smcars.net/forums/attachments/textures-materials/117050d1296072448-tire-treads-sidewalls-goodyear_original.png

Tak czy inaczej podowywuje mi siem ;P

ps. aaa widze ze masz tam texture... hmm... mniejsza z tym

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.