Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oni już kompletnie przeszli do Matrixa i przyjmują krzywą łyżeczkę za normę...

Edytowane przez Shogun 3D

Napisano

No co? Przepisuja wszystkie modyfikatory na nowo, widać zaczęli od benda. Do roku 2030 powinni poprawić modyfikatory a później resztę programu.

Jak widać potwierdza się moje teoria że można śmiało ominąć wersje maxa z nieparzystymi numerkami w nazwie.

Napisano

To nie jest szybciej działający bend tylko nowy typ geometrii -deformablePoly czy jakoś tak.Na filmiku widać porównanie wydajności przy deformacji na obiekcie 4 miliony poly między editable mesh a tym nowym typem geometrii.

Napisano
  • Autor

mafida: ja wiem, ale prezentacja tego na Bendzie? wczesniej pokazywali na troche bardziej uzytecznych przykladach.

Napisano

Noo,to są jakieś takie "przecieki" a nie oficjalne filmiki.Mają jakieś tam ograniczenia prawne i nie wolno im za dużo pokazywać bo to spółka akcyjna czy tam coś,blebleble;)

Zobacz tu http://area.autodesk.com/blogs/cory/maya_nhair_technology_preview

Filmik 10 sekund,g... widać a u góry poł strony zastrzeżeń że może a może nie, i nie biorą odpowiedzialnośći:D

BTW tu dali jeszcze lepszy filmik,komórką zza ramienia krecony,buehehehe

http://area.autodesk.com/blogs/ken/guess_the_picture_get_the_video

Edytowane przez mafida

Napisano

Nie no są jednak ciekawe nowości. Na przykład fajnie zmodyfikowany Cut na poly.

Można ciąć bez przerywania po różnych viewportach, obracać model w czasie cięcia, włączać, i wyłączać snapa (a także zmieniać jego ustawienia) itp.

W czasie tworzenia nowego obiektu można obracać i przesuwać viewportem, a to jest bardzo wygodne.

No i wreszcie pojawiło się coś, co w innych programach chyba jest od dawna - zaznaczanie loopa dwuklikiem :) W UVEdytorze też.

Chociaż fakt, że takie rzeczy mogli dać w zwyklym Service Packu do starszych wersji :) Nie wymagały chyba aż nowego numerka.

Edytowane przez Ajgor

Napisano

Ajgor ten filmik już się gdzieś tu pojawiał. Faktycznie dobra zmiana i też się z tego cieszę. Większość z tych Small Annoying Things w innych softach to już standard, no ale lepiej późno niż wcale:P

Napisano

Jak widać potwierdza się moje teoria że można śmiało ominąć wersje maxa z nieparzystymi numerkami w nazwie.

mozna dyskutowac bo ja np. uwazam ze wersja max 9 i 2009 były bardzo stabilne

Napisano

Z kolei według mojej teorii, kolejną wersją maxa wartą uwagi będzie wersja 2015:)

Napisano
To może od razu jakieś pomysły, co by tu zaimplementować, by max 2015 był wart tej uwagi?

Bardzo proszę: Pflow multithreaded i Boxy 2,3 wbudowane. Szybki zapis cache'u na dysk z particli, clotha i geometrii, również tej animowanej, oraz jego mała objętość, jak w przypadku Xmesh'a.

Możliwość zmiany parametrów po zgrupowaniu obiektów, jak w przypadku RealFlow.

Podgląd .ies'ów z poziomu programu.

Export kamery i helperów wraz z animacją do wszelakich softów postpro typu Nuke, After, Fusion.

MassFX: cloth, rigid, soft bodies, fracturing obiektów. Tu najlepiej jakby się Mir z Autodeskiem dogadał i taki RayFire niech by był w MassFX. Może fluidy, aczkolwiek nie koniecznie.

Na razie chyba tyle:)

Chociaż za trzy lata to pewnie Max będzie robił wszystko sam, będziemy tylko wciskać przyciski :D

Edytowane przez ApaczoS

Napisano

Ja bym chciał wreszcie w Maxie zoaczyć lofta takiego, jak ma Maya i XSI. Zaznaczam krzywe, klikam Loft, i gotowe. W poly. A nie tylko NURBS.