Gość Dorota Napisano 28 Luty 2012 Napisano 28 Luty 2012 W takim mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli ewentualnie ktoś zostanie przyjęty na rekrutacji Wiosennej a okaże się, że będzie jeszcze jedna rekrutacja z zajęciami zaczynającymi się na jesień, to może się przenieść?
Gość ernestorafael Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Droga Dorotko, nie otrzymasz odpowiedzi, bo tak to właśnie wygląda. Zadajesz pytanie i otrzymujesz zdawkową odpowiedź albo w ogóle. "Pozdrawiamy i zapraszamy" :)
Akademia DRIMAGINE Napisano 8 Marzec 2012 Autor Napisano 8 Marzec 2012 Dorota Odpowiedź na twoje pytanie zależy od wynków rekrutacji wiosennej. Trudno dać jednoznaczną odpwowiedź nie znając wyników tejże rekrutacji. Komentarz ernestrafaela pozostawiamy bez komentarza ;)) pozdrawiamy i zapraszamy
Gość ernestorafael Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 ...zdawkowa (http://www.sjp.pl/zdawkowy) - patrz wyżej... "Pozdrawiamy i zapraszamy"
piopiowawa Napisano 9 Marzec 2012 Napisano 9 Marzec 2012 ...zdawkowa (http://www.sjp.pl/zdawkowy) - patrz wyżej... "Pozdrawiamy i zapraszamy" Dud, znajdź sobie może szkołę której sekretariat będzie odpowiadał na wszystkie Twoje pytania i wątpliwości w dogodny sposób dla Ciebie.
Akademia DRIMAGINE Napisano 9 Marzec 2012 Autor Napisano 9 Marzec 2012 A za rok będzie rekrutacja? Za 5 lat dopiero następna... Pozdrawiamy i zapraszamy
mayamak Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 A za rok będzie rekrutacja? Za 5 lat dopiero następna... Czy to ma być coś z serii, głupie pytania = głupie odpowiedzi?
Monio Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 Za 5 lat dopiero następna... Pozdrawiamy i zapraszamy Pełna profeska jak widze.
Akademia DRIMAGINE Napisano 10 Marzec 2012 Autor Napisano 10 Marzec 2012 (edytowane) Monio [/b]Pełna profeska jak widze. Mayamak[/b] Czy to ma być coś z serii, głupie pytania = głupie odpowiedzi? Ciężko na dzień dzisiejszy odpowiedzieć na niektóre pytania. To tak jakby znać kurs dolara czy złota lub akcji spółki giełdowej na rok czy 5 do przodu... Szkoła zakłada oczywiście ciągły rozwój w czasie, bazując na swoich doświadczeniach, warunkach rynkowych , tendencjami na rynku edukacji w ogóle i jej prognozami i wskaźnikami na najbliższe lata i wyciąga wnioski. Innymi słowy, planujemy stałą i regularną rekrutację na najbliższe lata. Pozdrawiamy i zapraszamy Edytowane 10 Marzec 2012 przez Akademia DRIMAGINE
KoweK Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 Pytanie było poważne, bo kiedyś natknąłem się na informacje, że szkoła ma zamiar edukować w latach 2008-2013, dlatego pytam. Jeżeli wam ciężko na niektóre pytania odpowiedź, to nie odpowiadajcie wcale, skoro takimi słabymi tekstami sypiecie. Trudno było od razu tak odpowiedzieć jak post wyżej? Pozdrawiam i zapraszam do pisania merytorycznych postów. 1
DavidLaser Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 Mam pytania odnośnie rekrutacji: 1) Jakiego typu prace wybrać do portfolio, skoro w 3d stawiałem dotychczas tylko pierwsze kroki i mam na koncie kilka tutoriali z mayi i z-brusha. Skończyłem natomiast grafikę na ASP i pracuje jako grafik 2d. mam rysunki i plakaty ze studiow, ale moge tez pokazac prace typu reklamy prasowe, okladki plytowe, logotypy, banery flashowe itp. czy tego typu rzeczy tez mam wrzucic do portfolio? 2) Czy istnieje mozliwość, ze nie uruchomicie szkolenia zaocznego na wiosnę bo np. nie zbierzecie dość osób? pytam z uwagi na opłate rekrutacyjną. 3) Domyślam się, ze sekretariat jest na szachowej -- w jakich godzinach można podrzucić materiały? Dzięki z góry za odpowiedź.
Akademia DRIMAGINE Napisano 14 Marzec 2012 Autor Napisano 14 Marzec 2012 DavidLaser Jeśli chodzi o twoje pytania: 1. Do portfolio wybierz swoje najlepsze prace. Z różnych dziedzin. Jeśli np. nie dysponujesz pracami 3D to wyślij swoją teczkę z rysunku, fotografii czy motion design. Szkoła nie stawia warunków typu : ktoś nie ma prac z 3D to nie zostanie przyjęty. Nie o to chodzi tutaj. Cenimy ludzi , którzy są uzdolnieni w różnych dziedzinach - zaowocuje to na pewno później szybszym rozwojem w samym środowisku 3D. 2. Istnieje taka możliwość , liczymy jednak na to, że szkolenia wystartują mimo trochę nietypowego terminu ( matury , egzaminy do szkół wyższych itp. wkrótce... ) 3. Sama szkoła DRIMAGINE i sekretariat mieści się na ulicy Szachowej 1, 04-894 Warszawa tel: 022 512 8 444 http://www.drimagine.com facebook.com/DRIMAGINE Dokumenty można wysłać pocztą lub dostarczyć osobiście do sekretariatu w godzinach 10.00 - 16.00 w weekendy od godziny 9.00. Pozdrawiamy i zapraszamy Zespół DRIMAGINE
Gail Napisano 14 Marzec 2012 Napisano 14 Marzec 2012 A ile maksymalnie przewidujecie przyjąć osób? I czy dużo osób już się zgłosiło? Pytam, ponieważ nie zdążę na rekrutacje wiosenną. A na tym forum już wspomnieliście że jak wiosenna dobrze pójdzie, to dalszych już nie będzie na ten rok.
Akademia DRIMAGINE Napisano 14 Marzec 2012 Autor Napisano 14 Marzec 2012 Gail A ile maksymalnie przewidujecie przyjąć osób? minimalna liczba osób aby wystartował nowy rocznik to 20 osób. I czy dużo osób już się zgłosiło? Po takie informację zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z władzami szkoły. Ja nie mam upoważnienia , żeby takie dane tutaj podawać na łamach forum niestety. A na tym forum już wspomnieliście że jak wiosenna dobrze pójdzie, to dalszych już nie będzie na ten rok Planujemy dalsze rekrutacje, jeszcze w tym roku. Dokładnych ich terminów jeszcze nie ustaliliśmy. Powiadomimy o tym na naszej stronie www jak terminy będą oficjalnie potwierdzone. Pozdrawiamy i zapraszamy
Gość etrusek Napisano 28 Marzec 2012 Napisano 28 Marzec 2012 pytanie do Akademia DRIMAGINE jestem osobą króra nie zna się na malarstwie, grafice (totalnie zielony). moim hobby jest grafika, a że w pracy mam AUTOCAD'a to na nim sobie tworze. czy jest sens i czy się odnajdę u was. nie chce pracować w tym zawodzie, ale jak pewnie ci starsi wiedzą, hobby to często rzecz której poświęca się najwięcej czasu i dużo pieniędzy. pracę mam więc pieniądze są. chcę się nauczyć robienia grafiki dla siebie i temu się poświęcam. innych forumowiczów też pytam o zdanie?
Akademia DRIMAGINE Napisano 28 Marzec 2012 Autor Napisano 28 Marzec 2012 etrusek Jeśli Cię pasjonuje grafika 3D , chcesz się jej nauczyć a masz doświadczenie w Autocad to tylko może pomóc rozwinąć skrzydła. Studia u nas to na pewno dobra zabawa ale i wiele wyrzeczeń i ciężka praca , żeby z tych studiów potem coś wynieść dla siebie i z kierunku / przedmiotu , który Cie zainteresuje. Jest ich tu sporo , zwłaszcza od 2 semestru gdzie wchodzą już konkretne specjalizacje. Warto o tym pamietać , żeby później nie było niespodzianek czy rozczarowania , zmęczenia... Pozdrawiamy i zapraszamy serdecznie Zespół DRIMAGINE
stock Napisano 26 Kwiecień 2012 Napisano 26 Kwiecień 2012 Witam, mam pytanie do Akademii Drimagine: będziecie organizować jakieś dni otwarte albo coś podobnego żeby móc porozmawiać ze studentami/ wykładowcami?
Akademia DRIMAGINE Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Napisano 26 Kwiecień 2012 stock - tak planujemy zorganizować dni otwarte dla zainteresowanych. Dokładnego terminu takiego eventu jeszcze nie znamy na dzień dzisiejszy ale poinformujemy o tym fakcie wcześniej na stronach Drimagine.com , facebook.com/DRIMAGINE oraz na łamach forum max3d. Pozdrawiamy i zapraszamy
Rekomendowane odpowiedzi