Golden Napisano 27 Luty 2012 Share Napisano 27 Luty 2012 Witam po raz kolejny, mam mały problem. Na początku projektu zrobiłem unhide spoilera, później, gdy chciałem go znów przywrócić, nie pojawiał się. Doszedłem wniosku, że zrobię nowy spoiler, ale podczas dalszej pracy, gdy już chcę robić clay rendery, to pojawił się problem, mianowicie na renderze widać ten spoiler, którego nie dało się unhide'ować. Teraz pytanie, czy da się to usunąć? Zamieszczam screeny, żeby było jaśniej. Jak widać, na viewporcie wszystko gra, jednak na renderze: Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 27 Luty 2012 Share Napisano 27 Luty 2012 A jak włączysz zaznaczanie na liście obiektów, to go tam nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golden Napisano 27 Luty 2012 Autor Share Napisano 27 Luty 2012 Właśnie w tym rzecz, że nie ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 27 Luty 2012 Share Napisano 27 Luty 2012 Bo to pewnie nie osobny obiekt ukryty tylko masz ukryte poly w którymś widocznym obiekcie.Sprawdź po kolei obiekty - na subobject poly-unhide all. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 27 Luty 2012 Share Napisano 27 Luty 2012 A masz włączone renderowanie ukrytych obiektów? Ukrywałeś cały obiekt, czy np. część polygonów? edit: mafida - na dzikim zachodzie nie miałbym szans. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golden Napisano 27 Luty 2012 Autor Share Napisano 27 Luty 2012 (edytowane) A jak wyłączyć to renderowanie ukrytych obiektów? Bo niestety nie obczajam aż tak dobrze maxa. EDIT:// Problem rozwiązany. Jednak znalazł się na liście objektów, usunąć nie mogę, ale mogłem wyłączyć renderowanie tego objektu :] Dzięki za odpowiedzi. Edytowane 27 Luty 2012 przez Golden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Luty 2012 Share Napisano 27 Luty 2012 Dlaczego mam dziwne wrażenie, że po prostu najzwyczajniej w świecie zamroziłeś ten obiekt? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi