Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Chcia艂em 偶eby obrazek czyta艂 si臋 troch臋 jak kadr wyci臋ty z jakiej艣 d艂u偶szej historii. Nie chc臋 wi臋cej werbalizowa膰 tego co ju偶 zwizualizowane ;)

Finish:

neurochc2.png

WI臉KSZA WERSJA

Miniatura do sondy:

miniaturaf.png

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ja te偶 do艂膮czam, troch臋 ju偶 pomazia艂em, ale gdzies w miedzyczasie pogubilem perspektywe i strasznie sie mecze z kolorami, ale bede nad tym pracowal jesli czas pozwoli

neuro1.jpg

Edytowane przez Urbanboogie

• Odpowiedzi 19
  • Wy艣wietle艅 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

艂a艂, 艣wietna scena, 艂adna bry艂a, kolory na pewno jeszcze wyprowadzisz na prost膮, pozdro

Napisano

fajny klimat, jak z poczt贸wki w fallout-cie, troch臋 tylko si臋 zlewa stworek z budynkiem w tle przez co ci臋偶ko troch臋 mu si przyjrze膰

Napisano

fajnie z艂apana bry艂ka, pami臋taj tylko 偶eby na kolejnym etapie zr贸藕nicowa膰 materia艂y bo p贸ki co wszystko jest z plasteliny ;)

Napisano
  • Autor

Dzieki za komentarze, najbardziej mnie martwi to o czym pisze yarosh, bede jeszcze musial jakos to ograc. Na razie oczyscilem i zblokowalem g艂贸wne ksztalty i swiatlo, kilka elementow jeszcze musze poprawic i dodac detal, troche to wszystko upostapokaliptyczni膰 :) moze przybrudze teksturami, zobaczymy. Nie wiem tez jeszcze do konca co zrobi臋 z niebem bo mam kilka koncepcji, kompozycja pewnie zadecyduje kt贸r膮 wybior臋. Niestety na przyszly tydzien mam zaplanowane duuze tlumaczenie, wiec mozliwe ze prace bede musial skonczyc poza czelendzem, bo sporo jest jeszcze do zrobienia

neuro2.jpg

Napisano

traz jest o wiele lepiej jeszcze pod艂o偶e jak fajnie wydumasz jakies p艂yty spekane i poprzesuwane itpa + trawa pustynna (zr贸偶nicowanie koloru) to bedzie w og贸le super, noi ofc powigina膰 blach臋 na dachu budyneczek w og贸le mo偶e nawet rozpierdzieli膰 (np. jakies drzewo w 艣rodku albo co艣)

zastanowi艂bym si臋 nad t膮 dziur膮 w prawym uchu (rozci臋cie za w臋偶em) bo troche przez to si臋 odrywa za bardzo,

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki, musz臋 si臋 nacieszy膰 t膮 opini膮 zanim GrzegorzPrzyby艣 wrzuci jakiegos zabijacza-zadowolono艣ci-z-siebie ;)

Ejj, a jak jest z tymi rozmiarami finalnych prac? Mog臋 sobie wi臋ksz膮 wrzuci膰 ni偶 te 800x441?

Napisano

//ILUSTRACJA

* rozdzielczo艣膰 finalnej pracy to minimum 100x100 mm, 300 dpi, //1181x1181px link do orygina艂u wstawiony w pierwszym po艣cie w膮tku.

Napisano
  • Autor

No tak, tylko jednoczesnie:

* Wersje finalne obrazk贸w powinny mie膰 szeroko艣膰/wysoko艣膰 nie wi臋ksz膮 ni偶 800px/900px., /dodatkowo mo偶na wstawi膰 link do pe艂nej wersji/

Napisano

to sam sobie odpowiedzia艂e艣 chyba czy偶 nie ? :)

daj link臋 do wi臋kszej rozdzia艂ki chetnie popodziwiam, ile godzinek ci zesz艂o ?

Napisano

Jaki艣 prze偶ytek jest z tymi finalnymi rozdzielczo艣ciami i podawaniem link贸w do wi臋kszej wersji skoro forum przystosowane jest do automatycznego skalowania i powi臋kszania obrazk贸w. Moim zdaniem ta stara zasada regulaminu powinna by膰 wykre艣lona lub zmodyfikowana.

Co do pracy - bardzo fajne 艣wiat艂o, kolorki i plastusiowy potw贸r. Moim zdaniem brakuje jakiego艣 post apokaliptycznego ma艂ego elementu na pierwszym planie w rogu gdzie s膮 te chaszcze (mo偶e co艣 mniej lub wi臋cej oklepanego jak czaszka, puszka po coli lub zdewastowana materia艂owa lalka) - co艣 co jednocze艣nie zbytnio si臋 nie wybije ale nada lepszy klimat, wzbogaci detal itp itd :)

Jak dla mnie na razie najlepsza praca z tego tematu.

Napisano
  • Autor

Jest ju偶 owa linka pod obrazkiem, ale tych link贸w nigdy nikt nie widzi! ;P chocia偶 zbyt du偶o detalu do podziwiania to tam nie ma... na potrzeby pierwszego postu chyba troche zmniejsz臋. Zasz艂o bardzo d艂ugoo, bo pracuj臋 malo efektywnie ;) Teraz planuje wziac sie powaznie za warsztat..

Napisano

Spoko pracka, mo偶na by by艂o troch臋 ten cie艅 zr贸偶nicowa膰, bo wsz臋dzie wydaje si臋 by膰 taki sam. W miejscach bardziej oddalonych od obiektu mo偶na go zblurowa膰 na kraw臋dziach. Bardziej oddalone cienie te偶 mo偶na "z艂agodzi膰". Te zaciemnione miejsca na poddaszu, te偶 mo偶na zmi臋kczy膰. Powodzenia

Napisano
  • Autor

Dzieki chlopaki :)

adamczykarts - dobry argument :)

resh - bardzo sluszne uwagi co do cieni, zwalszacza blur - zupelnie to przeoczylem; ale musialbym troche postudiowac cienie zeby to wszystko popoprawia膰, niestety nie mam ju偶 czasu ani specjalnie mo偶liwo艣ci 偶eby to zrobi膰 przed zakonczeniem czel臋d偶a...

Napisano

ad. zmiany odno艣nie rozmiaru finalnych prac wprowadzone w REGULAMINIE.

//Pozdr.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci