Bohomaz Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 (edytowane) Brakuje kilku elementów i trochę szumi bo to WIP ;) Edytowane 15 Kwiecień 2012 przez Bohomaz
BartoszPiasecki Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Zmniejszyłbym nieco bump , wydaje się ze metal "pływa"..
shadowsexpe Napisano 28 Marzec 2012 Napisano 28 Marzec 2012 Czy sufit masz w takim kolorze czy ty podłoga na niego tak sleicznie rzutuje, jesli to drugie to materiał podłogi wsadź w vrayoverride mtl bedziesz mógł panowac nad kolorystyka jaką rzutuje podłoga na reszte pomieszczenia http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/examples_vray_overridemtl.htm .Dodałbym jakis kontrast czegos brakuje w tym pomieszczeniu jesli chodzi o kolorystyke za bardzo jednolite barwy.
Bohomaz Napisano 31 Marzec 2012 Autor Napisano 31 Marzec 2012 (edytowane) Dzięki shadowsexpe. Zastawałem się do waszych rad, częściowo ;) Czy tyle kolorów wystarczy shadowsexpe ? Czy bump nie jest teraz zbyt słaby Bartosz ? Przerzuciłem się na wieczorną wersję A co myśli reszta odwiedzających ? Edytowane 8 Kwiecień 2012 przez Bohomaz
shadowsexpe Napisano 31 Marzec 2012 Napisano 31 Marzec 2012 zaczyan sie to naprawde fajnie prezentować, czym robiłes dywan ? Ata czerwie meksykanska fajnie sie wkomponuje we wnętrze.
Paveu69 Napisano 31 Marzec 2012 Napisano 31 Marzec 2012 Ładnie teraz wygląda :) Chociaż dalej brakuje detali - kran przy zlewie? Jakaś obciekaczka z talerzami. Jakieś przyprawy, podwieszone przybory kuchenne, może kwiatek/wazon na stole. Tak swoją drogą, to ta cała blacha musi być strasznie droga :D Powodzenia, bo render super!
Maczo199 Napisano 1 Kwiecień 2012 Napisano 1 Kwiecień 2012 Wszystko fajnie wygląda, ale nie wiem czy tylko ja to widzę że środkowy element kuchni jest za nisko .
shadowsexpe Napisano 1 Kwiecień 2012 Napisano 1 Kwiecień 2012 Maczo199 przez ciebie człowiek zwrócił uwage na taki detal który jakos sie nie rzucał w oczy tylko czy przypadkiem to nie ma byc wyspa?
Bohomaz Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Napisano 6 Kwiecień 2012 Dywan to MultiScatter na czamfer boksie a scatterowana geometria to 4 rodzaje Line. Brakuje detali bo chciałem najpierw poprawić to co się nie podobało i tylko na tyle starczyło mi czasu. Tak to coś w rodzaju wyspy i nie może być wyżej bo wtedy stół będzie za wysoko. Jutro postaram się wrzucić uzupełnioną wersję. Dzięki za dobre słowa. :)
shadowsexpe Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Zaczyna byc swojsko czyli zagracone z lekka, mam pytanie czy ta lampa nad stołem sie świeci, bo jesli tak to zmien materiał zarówki
Bohomaz Napisano 8 Kwiecień 2012 Autor Napisano 8 Kwiecień 2012 Nie świeci. Może zrobię jednego z włączoną tylko nią.
kozioo Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Na początek ustaw jakiś rozsądny kadr, będziesz wiedział gdzie trzeba poustawiać akcesoria, gdzie dodać detalu, itd. Teraz wygląda poprawnie ale dość nijako - właśnie przez niefajne ujęcie ;)
Bohomaz Napisano 8 Kwiecień 2012 Autor Napisano 8 Kwiecień 2012 A co jest w nim niepoprawnego ? Kamera za nisko ?
mafialt Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Jeżeli ma być fotorealistycznie, to trzeba dopasować odpowiednio kamerę. Nie wydaje mi się, by ktoś robił zdjęcia swojej kuchni od dołu... chyba ze robił je 5 latek ;D Takie moje zdanie ;)
Bohomaz Napisano 8 Kwiecień 2012 Autor Napisano 8 Kwiecień 2012 Ale np Pan Zbychowaty robi prawie tylko takie niskie ujęcia i jakoś nikt się ich nie czepia.
shadowsexpe Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Szczerze mówiąc to nie wiem do czego koledzy sie czepiają jak by wszytkie ujecia były robione z pozycji stojacej to byśmy padli z nudy Bohomaz nie robi tego dla klienta któremu trzeba zademonstrowac widok jak najbardziej zblizony do jego własnych walorów fizycznych. A naprawde wiele swietnych i klasycznych wizek jest robionych nie dosć ze z pod stołu to jeszcze z przekrzywiona kamerą polecam przejrzec katalogi evera . Bohomaz to ma byc twoja wizja tego pomieszczenie a nie nasza takze trzymaj sie własnych pomysłow ;)
Bohomaz Napisano 8 Kwiecień 2012 Autor Napisano 8 Kwiecień 2012 Też mi się wydaję, że nie jest jakoś super nisko. Robi się taki z kamerą na wysokości około 170cm i centralnie na środku pomieszczenia. Ten pewnie będzie się podobał większej liczbie osób ale właśnie wg mnie jest trochę nudny.
shadowsexpe Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 (edytowane) Jęsli tego nie robisz dla klienta któremu robisz projekt to kamera moze byc gdzie chcesz jak ze zdjeciami mozezsz sobie leżec na podłoze albo byc przyklejony do sufitu. Czasami na forum nalezy zlekcewazyc pewne komentarze bo dokładnie kazda praca by wygladała tak samo. A tak od czasu do czasu cos przykuje nasz wzrok ;) Edytowane 15 Kwiecień 2012 przez shadowsexpe
Bohomaz Napisano 15 Kwiecień 2012 Autor Napisano 15 Kwiecień 2012 shadowsexpe nie zrozum mnie źle ale usuń proszę swojego ostatniego posta lub same obrazki bo psuje\ą mi trochę posta :) Poprawny kadr ?
arturskoczek Napisano 15 Kwiecień 2012 Napisano 15 Kwiecień 2012 zaczyna wyglądać ok. W sumie nie ma się do czego przyczepić, ale brakuje charakterystycznych obiektów. Kwiatek jest, ale skromny i nie 'robi efektu'. Brakuje innych elementów jak jakieś warzywo, owoc itp. Dywan mi się podoba. Trochę zróżnicowałbym oświetlenie, może jakieś chłodniejsze świetlówki. Bardzo ładny chrom na szafkach.
shadowsexpe Napisano 15 Kwiecień 2012 Napisano 15 Kwiecień 2012 shadowsexpe nie zrozum mnie źle ale usuń proszę swojego ostatniego posta lub same obrazki bo psuje\ą mi trochę posta :) Wedle zyczenia ;)
Bohomaz Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Napisano 22 Kwiecień 2012 Nie wiem czemu ale nie jestem do końca zadowolony z tego. Jak można by poprawić tę scenę ?
arturskoczek Napisano 22 Kwiecień 2012 Napisano 22 Kwiecień 2012 Dodaj trochę kontrastu / jasności w post pro. Zróżnicuj oświetlenie - wyjdź z cienii - więcej światła. Aktualnie masz jedno światełko i przez to jest dość 'nudno'.
Loki Napisano 22 Kwiecień 2012 Napisano 22 Kwiecień 2012 Jednozbiegowa perspektywa jest generalnie nudna (i trudna do zakomponowania). Inny kadr (popracuj nad kompozycją też obrazka - warto poczytać co nieco o tym - w necie jest pełno informacji) i powinno być lepiej. Wiem że piszę ogólniki, ale warsztat masz dobry i tej pracy nie pomoże "dodaj paprykę" czy inne "wypełniacze", tylko moim zdaniem właśnie kompozycja i kadrowanie.
shadowsexpe Napisano 29 Kwiecień 2012 Napisano 29 Kwiecień 2012 Napewno kadr wczesniejszy był lepszy bo nie wiało nudą, Zastanowiłbym sie nad swiatłami nad zlewem bo tam masz strefe cienia ;)
Bohomaz Napisano 30 Kwiecień 2012 Autor Napisano 30 Kwiecień 2012 Pogrzebałem, pozmieniałem i wyszło mi coś takiego. Zaczyna mi się to podobać. Co myślicie ?
Bohomaz Napisano 30 Kwiecień 2012 Autor Napisano 30 Kwiecień 2012 Czy komuś jeszcze nie działa ? Jest na TinyPic i mi działa prawidłowo. Dla tych którym nie działa - http://oi47.tinypic.com/2jcj6mc.jpg
martix69 Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 tak samo link który podałeś nie działa :/ Edit: u mnie sie chyba cos posypało w Chrome bo Mozilla wyświetla :) Ten kadr wygląda dożo ciekawiej, ale chyba szafka (wyspa?) jest za bardzo przepalona.
shadowsexpe Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 włacz w kamerze vigneting bo ci narozniki niezbyt ładnie zaciemna, wyspa jest stanowczo przeswietlona jakie swiatło zastosowałes za oknem? To ujecie nawet fajnie sie prezentuje tylko ze wneke z kranem strasznie spałszczyło brak poczucia głebi.
Bohomaz Napisano 3 Maj 2012 Autor Napisano 3 Maj 2012 (edytowane) Czy teraz przepalenie wyspy jest w granicach ? I wersja wieczorna Edytowane 3 Maj 2012 przez Bohomaz
ciastuch Napisano 3 Maj 2012 Napisano 3 Maj 2012 Bohomaz: Oświetlenie w obydwu scenach: dziennej i wieczornej jest... jest podobne. Kolor światła wogóle sie nie zmienia. Zmienia się jedynie kierunek światła. Spróbowałbym pokombinować ze światłem dziennym, delikatnie błękitu dodać, ożywić troszeczkę paletę barw w wizce. Nie bój się kolorów:) Kibicuję, bo od poczatku podglądam wątek. Pozdrawiam. Ciastuch.
shadowsexpe Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 Wyspoa nadal przepalona, to co sie dzieje z oswietleniem to jest cos nie halocienie łagodne a przepalenie ci powstaje na wyspie, do nocnego przydałoby sie jakies ciepłe swiatło oswietlenia i jak dla mnie troche za mało jest obic materiał podłogi mógłby mić jakis połyska a nie total mat szafki tak samo. Swiatło w nocnym tęż jakos dziwnie to wyglada brakuje mi tego czegos z cezgo to swiatło pada
lukasz1330 Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 Ja w ogóle obrazków nie widzę, zmień hosting czy coś.
Rekomendowane odpowiedzi