Napisano 1 Kwiecień 201212 l Hej! Od dawna nie gościłem w tym dziale, dzisiaj mnie skłoniła do tego jedna z prac na uczelnie jaką wykonuje w tym semestrze. Będzie to krótka animacja o misiu i jego dwóch kumplach, w trójkę będą odgrywać krótkie sceny w teatrze jako ... Poniżej pierwszy testowy render głównej postaci. Pozdrawiam, Artur Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam, Artur Edytowane 28 Kwiecień 201212 l przez max_1989
Napisano 2 Kwiecień 201212 l Autor kroczek do przodu z główną postacią. Powoli staram się ogarnąć w całość bryłę, po czym dodaje detale. Na tę chwile model głowy zbliża się ku końcowi. Uploaded with ImageShack.us iii siatka. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 2 Kwiecień 201212 l przez max_1989
Napisano 3 Kwiecień 201212 l bardzo, bardzo ładnie się zapowiada, będę śledził temat bo ciekawie się zapowiada:)
Napisano 4 Kwiecień 201212 l Autor Dzięki Panowie za odpowiedzi :). wingcuteangel - dzięki postaram się podtrzymać zainteresowanie :). Xiz0r - dzięki za miłe słowa, postaram się nie zawieść. plasti - dzięki, futro będzie :). jednak zobaczymy jak to wyjdzie finalnie, jest duże prawdopodobieństwo na realne przeliczenie późniejszych animacji z dużym detalem, więc póki co powiedzmy, że ograniczeń nie ma :). a skoro już odpisuje to i wrzucę postęp nad misiem. Obecnie pracuje sobie nad eleganckimi mokasynami z białej skóry. Wkrótce więcej detalu, również na reszcie. Kolejnym krokiem mapowanie ... zbrush i komplet tekstur. Mam piękny plan aby to zrobić w tym tygodniu, aby następny poświęcić na rig. Ciekaw jestem co myślicie, co byście dodali? Jest to właściwie mój pierwszy design postaci, czasu niewiele - a pozostały jeszcze dwie postacie główne + pewne poboczne, tylko zarysy. Chciałbym do trzech miesięcy zamknąć cały projekt, pracy wiele a każdy sensowny komentarz jest tu w stanie pomóc :). Edytowane 4 Kwiecień 201212 l przez max_1989
Napisano 4 Kwiecień 201212 l Kubuś Puchatek Gone Baaad! Dodałbym łańcuch na kark (gruby z ogrodzenia), dziarę na szyję, zegarek sportowy elektorniczny, kolczyk w ucho, kaptur do bluzy (bluza ze "znanym" logotypem, "Pumax" na przykład), okulary przyciemniane, fajkę w gembę jak już wczesniej pokazałeś - opcji jest dużo. Dresów są rożne rodzaje, "elegancik" wyżelowany, albo "twardziel" ogolony na przysłowiową pałę. Z misiem ciężko będzie coś takiego zrobić, można by go owłosić na ramionach i na klacie (rozciągnięta koszulka wyłażące spod niej owłosienie), dodać pot na koszulce, będzie bardziej męsko. Edytowane 4 Kwiecień 201212 l przez Pawlito
Napisano 4 Kwiecień 201212 l Autor Dzięki kosi, muszę jeszcze kilka słów powiedzieć o samym charakterze postaci. Atrybuty dresiwa które podałeś będą przydatne ale w opcji jego kolegów - chamów. Sam niedźwiadek będzie takim dresem trochę z przypadku, tak jak ten przyjazny rekin z "Gdzie jest Nemo". W jego charakterze trzeba pokazać, że stara się odejść od pierwotnych założeń religii osiedlowej. Na tle kolegów, ma być tym inteligentnym, który stara się być elegancki no ale nie wychodzi, a przez starania tworzy się coś śmiesznego jak białe mokasyny na spektaklu :). Jeszcze raz dzięki za ciekawe opcje kosi, na pewno część z nich wykorzystam :). Edytowane 4 Kwiecień 201212 l przez max_1989
Napisano 4 Kwiecień 201212 l Jeżeli intelektualista, to okulary, "prawdziwy" dres nigdy się tym nie zhańbi ;] Może smutny wyraz twarzy byłby odpowiedni, pokazujący zmartwienie nad losem jego przygłupich kolegów i przy okazji swoim , oni z kolei mogą być uśmiechnięci, zadowoleni z siebie. A taką próbę nieudolnego odejścia od kultu dresa mogłaby być np. elegancka marynarka nałożona na bluzę z kapturem. Aha, jeszcze przypomniały mi się trzy atrybuty "pięknego kawalera", a są to skóra, fura i fryzura/komóra, więc jak widzisz możliwości jest wiele.
Napisano 10 Kwiecień 201212 l Siemka max :) Mała sugestia z mojej strony - przesunąłbym nieco uszy w stronę czoła, sprawiałoby to lepsze wrażenie wizualne IMO. Ps. Czekam na dalszy postęp nad pracką, bo zapowiada się fajnie. Pozdr. ;) !
Napisano 11 Kwiecień 201212 l Autor Witam Panie i Panowie, Działam nieustannie, mając czasu niewiele, staram się ogarnąć całą scenę i tak się to przedstawia na chwilę obecną. Dzięki za komentarze i uwagi to naprawdę pomaga i zachęca do dalszej pracy ! :). Sporo dobrych pomysłów z Twojej strony Kosi przyleciało, odwdzięczam się tym czym mogę, czyli Rep+. Kojott, stestuje jutro z uszami i się zobaczy która wersja będzie lepsza. Jeszcze raz dzięki za pomysły, dobre słowo iiii czekam na dalsze komentarze z uwagami. Termin króciutki plan taki aby skończyć do końca czerwca, chociażby kilkunasto sekundową animacje. Artur. Edytowane 12 Kwiecień 201212 l przez max_1989
Napisano 12 Kwiecień 201212 l Bardzo fajna stylistyka, jest schludnie i z temperamentem; jeśli ma być troszeczkę retro dodałbym gdzieś grzebyk za paskiem i może przenośne radyjko tranzystorowe. Ponieważ jednak nie znam scenariusza, mogę zupełnie nie trafić z sugestiami. Powodzenia!
Napisano 15 Kwiecień 201212 l Autor Wrzucam próbny render, nadal bez tekstur, futerek ... Ciekaw jednak jestem co myślicie o samym oświetleniu? Co do samej koncepcji, wszystkie postacie poboczne tj. te poza trójką głównych bohaterów będą miały czarne tekstury, w momencie interakcji z zuchami będą jednak przekształcać się w postacie z kolorem. Jako ciekawostkę dodam, że będą podłożone dialogi jakie nagram ze znajomymi - miejmy nadzieję, że nie zepsuje to całego efektu. iii taka postać zrobiona na szybko wczoraj wieczorem. in progress mookie - Dzięki mookie, z radyjkiem niestety nie bardzo przejdzie, to będzie właściwie jedyne ujęcie i ciężko bedzię tutaj upchać jeszcze ten element :). ale pomysł do wykorzystania na przyszłość, z kolei z grzebykiem myślę, że wykorzystam, także dzięki :). Edytowane 15 Kwiecień 201212 l przez max_1989
Napisano 28 Kwiecień 201212 l Autor Papa Pio, to jakieś niedorobione koncepty 3d :). Do ekipy dołącza Belmondo, w wersji koncepcyjnej. iii progress nad modelami: Edytowane 28 Kwiecień 201212 l przez max_1989