tomjacki Napisano 21 Kwiecień 2012 Napisano 21 Kwiecień 2012 Witam, szykuje się do pokazania światu moich wypocin, można prosić o jakiś komentarz do tego co już zmalowałem:) i ośmieliłem się wrzucić to do netu. Mile widziane wskazowki zmiany itd. adres: www.tomjackowski.net
torm Napisano 21 Kwiecień 2012 Napisano 21 Kwiecień 2012 hmmm no tragedii nie ma :) jeżeli to są Twoje początki to jest nawet nieźle... tylko trochę szaro buro i ponuro.. jeśli chodzi o kolory, szary też może być ciekawy... (przykładem jest to forum)... daj się ponieść fantazji... a nie... że szare kwadraty...;) tzn. prostokąty... od strony użyteczności jest całkiem spoko, krótki tekst, obrazek, menu... wszystko na swoim miejscu.. linki nie działają więc więcej napisać nie mogę... może jeszcze, że po kliknięciu na strzałkę, mógłoby to trochę szybciej jeździć... bo nie czuję, że mam nad tym kontrolę.. :) w samym logo dałbym trochę oddechu... dla tekstu... bo siedzi tam taki klaustrofobiczny trochę... i może jakaś ciekawsza czcionka... ... i to w sumie tyle...
dziadek3D Napisano 21 Kwiecień 2012 Napisano 21 Kwiecień 2012 miejmy nadzieję, że prezentowana zawartość... przebije serwowaną.... nijakość...:)))
tomjacki Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Napisano 21 Kwiecień 2012 no nie spodziewałem się aż tak negatywnych opinii.. strona w założeniu miała być prosta, prosiłbym w takim razie o jakieś konstruktywne wypowiedzi i jakieś merytoryczne wskazówki z których mógłbym coś wywnioskować. W skrócie co zrobić, żeby było lepiej. Zaznaczam, że strona jest tylko i wyłącznie zarysem przyszłej strony, a została chyba potraktowana jako gotowy efekt końcowy.
dziadek3D Napisano 21 Kwiecień 2012 Napisano 21 Kwiecień 2012 tło na pewno do wymiany, nie znam przyszłej treści ale wygląd już powinien coś sugerować...:)).. a tego nie robi. stary dobry sposób zanim zacznie się wymyślać wszystko od początku wystarczy zobaczyć jak to robią inni np. http://www.templatemonster.com/
lestat85 Napisano 26 Kwiecień 2012 Napisano 26 Kwiecień 2012 A więc tak na szybkiego: - szaro buro i ponuro to pierwsza rzecz jaka rzuca się w oczy... nic nie przyciąga uwagi... jakoś tak nijako. - z jednej strony dużo wolnych przestrzeni i nie wykorzystanego miejsca z drugiej tekst contentu na przykład gniecie się jak w konserwie - co do kodu... nie rozumiem dlaczego wszystko (łącznie z menu i footerem) listujesz
torm Napisano 27 Kwiecień 2012 Napisano 27 Kwiecień 2012 jeśli chodzi o footer to też nie wiem, czemu wylistowany, ale przecież menu robi się na listach... no chyba, że coś nowego się pojawiło... poza tym jak już robisz w html5 to dawaj zamiast dev'ów itd.
kots Napisano 27 Kwiecień 2012 Napisano 27 Kwiecień 2012 Witam! Projekt generalnie mi się podoba. Jest prosto, do rzeczy, czuć siatkę. Daleko od ideału, ale uderza w przyjazne mi estetycznie obszary. Deseń w tle możesz wymienić, czy nie pochodzi on z Mac OS Lion? Poza tym zbyt długo się ładuje (tło). Za dużo waży. Kropka. Możesz przyśpieszyć przewijanie slajdów. Zdają się przesuwać trochę zbyt leniwie. Jeżeli chodzi o kod to niestety jest słabo. Strefa treści ("content") ma zablokowaną wysokość, powinna się rozciągać w zależności od ilości tekstu (obrazków, list, etc.). Rozumiem, że masz tam zamiar zamieścić krótką notatkę o sobie jednak jest to niedopuszczalne jeżeli piszesz kod dla kogoś innego. Nadużywasz elementów , polegasz w dużej mierze na identyfikatorach (co prawda w projekcie tej skali ma to średnie znaczenie w nieco większych to byłby strzał w stopę). Poczytaj sobie o tagach w HTMLu: http://html5doctor.com/ Pozdrawiam, Artur
flamaster69 Napisano 27 Kwiecień 2012 Napisano 27 Kwiecień 2012 mi się też podoba. Jest elegancko i jasno i przejrzyście. Jeżeli masz taki styl, to strona jest okej. Łatwo się odnaleźć, nie ma wątpliwości gdzie szukać informacji.
Rekomendowane odpowiedzi