Skocz do zawartości

skocznia Garmisch - Partenkirchen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

9200 poly, 10 testur 512x512 w sumie robiliśmy to z Krisem ok 3 dni.. Kris modeling, ja unwrap i texturki .. poniżej paręprint screenów i renderek.. pozdrawiam

modele.jpg

print2.jpg

print3.jpg

print4.jpg

renderek.jpg

• Odpowiedzi 35
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dzieki za posty..to był szybki sprint, powiedzmy że pokazówka dla jedenj z firm.. możliwe że ten sam co Twój MRCN, tylko my nie doszliśmy do porozumienia z firmą która wykonuje ten projekt... tak więc nic nie stoi na przeszkodzie by to pokazać :)...

Gość User190
Napisano

Bardzo ciekawe - na podstawie referek oczywiście?? Dla firmy?? jakiś większy projekt si szykuje, gra, etc?? Napiszcie coś więcej - dobra robota panowie!!

Napisano

To, co tu widać to stare dzieje, dlatego mi się łezka zakręciła, ale zaowocowało to ciekawą znajomością z Sithem... teraz pracujemy razem.. (nie tylko my :) Ekipa uderzeniowa jest silna i efektami pracy się pochwalimy jak tylko będzie to możliwe...

Napisano

jak zobaczyłem ten obrazek to mi się odrazu zdjęcia z czarnobyla przypomniały :)

Co do skoczni to jest super!, nic tylko "serdecznie zapraszam Adam Małysz"

Napisano

przeciez w końcu nie robimy tego projektu..a to jest "nasze" dziecko.. nikomu go nie sprzedaliśmy, z nikim nic nie podpisaliśmy.. poprostu skocznia zrobiona w maxie.., przeciez w końcu nie uczestniczymy w tym projekcie.. a to była pokazówka.. rowbnie dobrze mogliśmy to zrobić dla sportu i przyjemności:)

Napisano

jesli tak to spoko :) bo zaczynam sie bac czytac fora w pracy, zeby przypadkiem nie okazalo sie ze obrazek ktory widze nie jest tajny i zaraz jakis raban powstanie hehe

Napisano

Hehe, jakie pranie brudów na wizji :)

Strasznie mi sie podoba modeling Krisa, cala siatka. Cudo! Robota Sitha tez swietna, ale sie na niej za bardzo nie znam, wiec reaguje mniej zywiolowo :)

Napisano

Ogólne wrażenie robi niezłe. Niepodobna mi się jednak brak optymalizacji. Zaznaczyłem miejsca gdzie można bezproblemowo uprościć siatkę bez jakichkolwiek zaburzeń geometrii modelu (schody i dach można zrobić na osobnej siatce a potem połączyć z resztą budynku, przecież te składowe obiektu nie muszą być cieniowane między sobą). Niestety w całości jest dużo takich niedociągnięć :(. Pozdrawiam.

Napisano

no coz, MRCN, w rzeczy samej to przeze mnie - pierwszy dzien pracy, akurat za bardzo nie bylo co strugac, wiec sobie badalem game arty (nikt tam max3d.pl nie zna :D) w stanie blogiej nieswiadomosci, nie wiedzac ze zaraz nadejdzie burza :)

Szkoda tylko, ze jak popatrze w robocie na modeliki od wypasow to samoocena mi pada. Nie mnie pretendowac do miana artysty :( Moim przeznaczeniem jest byc zwyklym operatorem maxa - wez zrenderuj, wez 2 pliki i je polacz, itp itd..... Ehhh, zycie to pasmo rozczarowan :/

Napisano
Christian Noir Stein, greg_jg -> jeśli macie zamiar pieprzyć głupoty to może lepiej nie róbcie tego na forum.
Zanim zaczniesz obrażać ludzi daj cytat uzasadniający swoje zdanie, wraz z wyjaśnieniem.
Napisano

A to bardzo proste jest - z Waszych postów wynika (te uśmieszki i mrugnięcia), że w grze użyto skoczni zrobionej przez sith_lorda i Kris_R, a tak nie jest. Tyle.

Nikogo nie zamierzałem obrażać, poprostu nie lubię jak ktoś wklepuje bzdury bez zastanowienia.

Napisano

Mogłeś to napisać inaczej (tak jak w ostatnim poście).

ps. twoja agresywna reakcja (trzeba to powiedzieć wprost), bierze się pewnie z tego, że sam dłubałeś coś przy tej skoczni, czy się mylę?

Napisano

Nie jest to tak jasne jak by Ci się wydawało.

Przy tej akurat nie dłubałem, widziałem natomiast model wykorzystany w grze (swoją drogą zrobiony bardzo pro) i na pewno nie jest to ten sam.