Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej !

Ten projekt wlókł się za mną już tak długo ,że postanowiłem na tym etapie go porzucić i poddać waszej ocenie.

Pojazd 3D : Modeling Thunder , Pojazd 2: FF

Scena 3D: Modeling Thunder , NV

Rendering: NV

fina_challenger_stdio.jpg

fina_challenger_stdio2.jpg

final_old_challenger.jpg

final_old_challenger2.jpg

Edytowane przez NV
  • Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Wersja w magazynie wypada najgorzej ze wszystkich. Magazyn obdrapany, obskurny, bryka nowiutka. Ale nawet pomijajac to jakoś nie spaja się samochód z otoczeniem. Sorry, że tak mówię, ale trochę to miejscami wygląda jak chamski image map. Natomiast studio bardzo mi się podoba. Model rzecz jasna też;p Chociaz... lakier taki gładki...rys nie ma;) Jakiś fresnel widoczny by się przydał na szybach

Napisano

Bardzo ładnie,

to ze magazyn stary i odrapany a samochód nowy ze to niby nie pasuje to nie wiem w ogole o co chodzi.

Napisano

Ładne modele xD

Studio mega kozak. Magazyn tak jak lukasz mówi, samochód strasznie mdło wyszedł i ten kontener w tle strasznie płasko. Poza tym wporzo, kałuże szczególnie fajnie wyszły.

Napisano

Dzięki wszystkim za komentarze :) Faktycznie w scenie z magazynem coś poszło nie tak dlatego wrzucam inna wersję w pierwszym poście, mam nadzieję , że bardziej przypadnie do gustu niż poprzednia.

Napisano

renderki w studiu miodzio:)

mi sie magazyn też jakoś nie podoba, niewiem cos nie tak, może to że to zdjęcie magazynu z amocno wzrok przyciąga? albo to że magazyn brudny i odrapany a auto czyste jak pisał Chasdiel

Napisano

Myślę, że byłoby lepiej, gdyby magazyn nie był taki rozmyty. Przeszkadza ta niby głębia ostrości. Beczka po lewej ostra jak żyleta, a ściana metr za nią już się mydli choć odległość od obiektywu jest podobna jak w przypadku tyłu samochodu(?). Zbyt gwałtownie i chaotycznie zmienia się ostrość, tak jeżeli chodzi o sam obraz, co faktury różnych powierzchni. Zacząłbym od wygładzenia nieco podłoża, ubrudzenia opon i spróbował "zrobić zdjęcie" z większą wartością przesłony, hehe.

Pozdr

Napisano

Wow skończyłeś! Gratulacje :) Bardzo fajnie wygląda render studyjny natomiast w magazynie brakuje trochę głębi dla tego zrobiłem małą kolorkorekcję żeby lepiej wytłumaczyć o co mi chodzi. Mam dzieje że się przyda

zPWfm.jpg

Napisano (edytowane)

studio mega :] tylko cos jedno kolo lewituje w odbiciciu

hala jak to hala... brudna i obszarpana

pzodro

Edytowane przez J|L
Napisano

Studio świetne. Na 5*. Model dobry, natomiast to z otoczeniem kompletnie mi nie leży.

Nawet po przeróbce happy-angela. Tam też proporcje mi nie pasują. Ale studio świetne.

Napisano

Ha! Ja jeszcze zwrócę tylko uwagę, że na pierwszym "szocie" w studio dziwnie odbija Ci się prawe przednie koło samochodu. Jakby lewitowało:)

Pozdr

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności