NV Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 (edytowane) Hej ! Ten projekt wlókł się za mną już tak długo ,że postanowiłem na tym etapie go porzucić i poddać waszej ocenie. Pojazd 3D : Modeling Thunder , Pojazd 2: FF Scena 3D: Modeling Thunder , NV Rendering: NV Edytowane 13 Czerwiec 2012 przez NV
Chasdiel Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 Wersja w magazynie wypada najgorzej ze wszystkich. Magazyn obdrapany, obskurny, bryka nowiutka. Ale nawet pomijajac to jakoś nie spaja się samochód z otoczeniem. Sorry, że tak mówię, ale trochę to miejscami wygląda jak chamski image map. Natomiast studio bardzo mi się podoba. Model rzecz jasna też;p Chociaz... lakier taki gładki...rys nie ma;) Jakiś fresnel widoczny by się przydał na szybach
FF Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 Bardzo ładnie, to ze magazyn stary i odrapany a samochód nowy ze to niby nie pasuje to nie wiem w ogole o co chodzi.
KMiklas Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 brzydko oświetlony samochód w magazynie. :)
lukasz1330 Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 Studio wyszło lepiej. samochód w 3cim szocie mdło wyszedł, reszta enviro świetna. Dla mnie jedna z najlepszych prac prezentowanych ostatnio :)
Touch Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 Wersja w studio super. Magazyn bym sobie podarował i nie psuł wątku:) Pozdr
Thunder Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 Ładne modele xD Studio mega kozak. Magazyn tak jak lukasz mówi, samochód strasznie mdło wyszedł i ten kontener w tle strasznie płasko. Poza tym wporzo, kałuże szczególnie fajnie wyszły.
NV Napisano 10 Czerwiec 2012 Autor Napisano 10 Czerwiec 2012 Dzięki wszystkim za komentarze :) Faktycznie w scenie z magazynem coś poszło nie tak dlatego wrzucam inna wersję w pierwszym poście, mam nadzieję , że bardziej przypadnie do gustu niż poprzednia.
Stachu Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 renderki w studiu miodzio:) mi sie magazyn też jakoś nie podoba, niewiem cos nie tak, może to że to zdjęcie magazynu z amocno wzrok przyciąga? albo to że magazyn brudny i odrapany a auto czyste jak pisał Chasdiel
Touch Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 Myślę, że byłoby lepiej, gdyby magazyn nie był taki rozmyty. Przeszkadza ta niby głębia ostrości. Beczka po lewej ostra jak żyleta, a ściana metr za nią już się mydli choć odległość od obiektywu jest podobna jak w przypadku tyłu samochodu(?). Zbyt gwałtownie i chaotycznie zmienia się ostrość, tak jeżeli chodzi o sam obraz, co faktury różnych powierzchni. Zacząłbym od wygładzenia nieco podłoża, ubrudzenia opon i spróbował "zrobić zdjęcie" z większą wartością przesłony, hehe. Pozdr
happy-angel Napisano 11 Czerwiec 2012 Napisano 11 Czerwiec 2012 Wow skończyłeś! Gratulacje :) Bardzo fajnie wygląda render studyjny natomiast w magazynie brakuje trochę głębi dla tego zrobiłem małą kolorkorekcję żeby lepiej wytłumaczyć o co mi chodzi. Mam dzieje że się przyda
J|L Napisano 11 Czerwiec 2012 Napisano 11 Czerwiec 2012 (edytowane) studio mega :] tylko cos jedno kolo lewituje w odbiciciu hala jak to hala... brudna i obszarpana pzodro Edytowane 12 Czerwiec 2012 przez J|L
adek Napisano 13 Czerwiec 2012 Napisano 13 Czerwiec 2012 Studio świetne. Na 5*. Model dobry, natomiast to z otoczeniem kompletnie mi nie leży. Nawet po przeróbce happy-angela. Tam też proporcje mi nie pasują. Ale studio świetne.
pikok Napisano 13 Czerwiec 2012 Napisano 13 Czerwiec 2012 Świetna robota. Mogłbyś się podzielić light setupem?
Touch Napisano 13 Czerwiec 2012 Napisano 13 Czerwiec 2012 Ha! Ja jeszcze zwrócę tylko uwagę, że na pierwszym "szocie" w studio dziwnie odbija Ci się prawe przednie koło samochodu. Jakby lewitowało:) Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi