Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć :)

Chciałbym podzielić się z wami moją ostatnią ilustracją "Legenda".

legend23.jpg

szkic jak i więcej prac na moim blogoportfoliu>

http://www.jakubon.blogspot.com/

pozdrawiam i czekam na feedback:)[ATTACH=CONFIG]86703[/ATTACH]

Edytowane przez j4q
zmiana gammy

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 4,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

świetny ten smok :) i ilustracja :D choć nie dorastam Ci do pięt to mam takie wrażenie ,że można by odpuścić w niektórych miejscach łuski u smoka. Obczaiłam bloga i naprawdę jest co podziwiać :) pozdrofki

Napisano
  • Autor

-nadgralem ilustracje na poprawioną o nasycenie czerni. Po odpaleniu tej grafiki na kompie w pracy troche przeraziło mnie nasycenie czerni. Mimo że monitory w pracy jak i w domu zostaly skalibrowane migicznym użądzeniem "Spyder" to roznica wyświetlania i tak jest spora. Często mam ten problem, ze skonczona grafika jest przyczerniona, albo tak jak mialem przy tej, na innym monitorze ujawniły mi się jakieś brązy w zieleni drzew, o ktorych istnieniu wczesniej nie mialem pojecia. m a s a k r a!

Niewiem jka sie przed tym uchronić. Zazwyczaj porownuje efekt koncowy na roznych monitorach i probuje znaleźć środek, ale jest to cholernie upierdliwe... Przy tej okazji chciałem zapytać jak Wy sobie radzicie z finalizowaniem grafiki, odnoosnie nasycenia bieli, czerni i colorów, tak aby wszyscy zobaczyli waszą prace tak jak wy widzicie na swoim monitorze.

Natas : Dzieki :) bardzo miło ze sie podoba :)

Soulinka12 : Dzieki rownież! Pozwolilem sobie wejsc na twoje portfolio na deviancie i masz tam sporo dobrych szkicow, az zazdoszcze Ci niektorych portretów ;) pozdrawiam!!!

Edytowane przez j4q

Napisano

hejo!

z monitorami jest tak niestety.sam przechodzilem pieklo z finalowym wygladem na 2 monitorach i tv :)

najlepsze rozwiazanie ( co wielkokrotnie juz slyszalem w swoim kierunku od madrzejszych i lepszych odemnie) to nie uzywac czerni:)

co do smoka to faktycznie przyjemnie sie na to patrzy-bajkowe.jedyne co mi nie gra to ta smocza skala.tj sam fakt ze jest w krztalcie glowy - okej -robi sie tam jakas historia.ale jest plaska .wyglada jak by byla przyklejona do nieba:) GJ!

Napisano

hej dziękuje ,ale nie przesadzajmy ,choć nie ukrywam ,że taki komplement od kogoś kto tak rysuje bardzo wiele dla mnie znaczy ^^

gratki fronta :)

Edytowane przez Soulinka12

Napisano
  • Autor

Hej! Dzieki za komety :)

przy okazji dorzucam kilka konceptow postaci :)

genieguard1.jpg

pirat01.jpg

h07m.jpg

h04rg.jpg

h013b.jpg

ps. jak tylko wyczaje jak sie zmienia nazwę topiku to przemianuje to na teczke czy coś. ;)

pozdrawiam

Napisano

O to powiesz od razu mnie, bo ja zapomniałem xD. Pracki fajny, tylko ja bym mniej dziubdział takim małym pędzelkiem, bo jak człowiek sobie tak dziubdzia, to mu ucieka forma i inne rzeczy. Ale to tylko taki mój subiektywizm, jestem bardziej "plamowy" niż "kreskowy" :).

pozdrawiam

Napisano

No fajnie fajnie, będzie co podziwiać kolego,niezłe concepty. ;) i GZ za gówną .;)

Napisano
  • Autor

No fakt, ze troche mnie dzisiaj zatkało jak zobaczylem swojego smoka na Głównej :].

Bardzo dziękuje za zainteresowanie KrężeL, Joel i Swiezy :)

Napisano

fajne pracki, w smoku szczególnie dół mi się podoba ten ostatni zombiak z paskami pod skórą trochę płasko wyszedł, ale dość ciekawie,

i tak się zapytam czy na Twym avatarze to jakies Twoje dzieło ?

Napisano
  • Autor

:) dzieki za mile slowa! Co do zombiaka to zroblem tez taką wersję > http://img213.imageshack.us/img213/5646/h013cc.jpg

ale po zaczerpnieciu opini od kumpli z pracy /z pokoju, ktorzy zajmują się texturowaniem i fx'ami wrzuciłem ten z pierwszej strony topiku. Prawde mowiąc to ten z zacieniowaniem bardziej mi się podoba, ale postawilem na opinie znajomych i niech sie dziej wola nieba ... ;)

Co do avatara to jest to kawalek mojej grafiki, ktora chyba nigdy nie zostanie (jak wiekszosc z mojej szuflady) skonczona, no i ze juz sie z tym pogodzilem ze jej niewykoncze to poszly w ruch nozyczki ;) A mial to byc pojedynek Jedi z potworem morskim... omg:P

pozdrawiam!

Napisano

Hm no mi ten z cieniami i światłem bardziej się podoba. Kwestia tego co chcesz robić czy to co lubisz/chcesz czy potrzebujesz żeby ktoś Ci wskazywał drogę.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzieki za odwiedziny i za postowanie :) dzieki wielkie za wrzucenie smoka na główną !

pozdrawiam!