Napisano 1 Lipiec 201213 l Cze艣膰 :) Chcia艂bym podzieli膰 si臋 z wami moj膮 ostatni膮 ilustracj膮 "Legenda". 聽 聽 szkic jak i wi臋cej prac na moim blogoportfoliu> http://www.jakubon.blogspot.com/ 聽 pozdrawiam i czekam na feedback:)[ATTACH=CONFIG]86703[/ATTACH] Edytowane 2 Lipiec 201213 l przez j4q zmiana gammy
Napisano 1 Lipiec 201213 l 艣wietny ten smok :) i ilustracja :D cho膰 nie dorastam Ci do pi臋t to mam takie wra偶enie ,偶e mo偶na by odpu艣ci膰 w niekt贸rych miejscach 艂uski u smoka. Obczai艂am bloga i naprawd臋 jest co podziwia膰 :) pozdrofki
Napisano 2 Lipiec 201213 l Autor -nadgralem ilustracje na poprawion膮 o nasycenie czerni. Po odpaleniu tej grafiki na kompie w pracy troche przerazi艂o mnie nasycenie czerni. Mimo 偶e monitory w pracy jak i w domu zostaly skalibrowane migicznym u偶膮dzeniem "Spyder" to roznica wy艣wietlania i tak jest spora. Cz臋sto mam ten problem, ze skonczona grafika jest przyczerniona, albo tak jak mialem przy tej, na innym monitorze ujawni艂y mi si臋 jakie艣 br膮zy w zieleni drzew, o ktorych istnieniu wczesniej nie mialem pojecia. m a s a k r a! Niewiem jka sie przed tym uchroni膰. Zazwyczaj porownuje efekt koncowy na roznych monitorach i probuje znale藕膰 艣rodek, ale jest to cholernie upierdliwe... Przy tej okazji chcia艂em zapyta膰 jak Wy sobie radzicie z finalizowaniem grafiki, odnoosnie nasycenia bieli, czerni i color贸w, tak aby wszyscy zobaczyli wasz膮 prace tak jak wy widzicie na swoim monitorze. 聽 Natas : Dzieki :) bardzo mi艂o ze sie podoba :) Soulinka12 : Dzieki rownie偶! Pozwolilem sobie wejsc na twoje portfolio na deviancie i masz tam sporo dobrych szkicow, az zazdoszcze Ci niektorych portret贸w ;) pozdrawiam!!! Edytowane 2 Lipiec 201213 l przez j4q
Napisano 5 Lipiec 201213 l hejo! z monitorami jest tak niestety.sam przechodzilem pieklo z finalowym wygladem na 2 monitorach i tv :) najlepsze rozwiazanie ( co wielkokrotnie juz slyszalem w swoim kierunku od madrzejszych i lepszych odemnie) to nie uzywac czerni:) co do smoka to faktycznie przyjemnie sie na to patrzy-bajkowe.jedyne co mi nie gra to ta smocza skala.tj sam fakt ze jest w krztalcie glowy - okej -robi sie tam jakas historia.ale jest plaska .wyglada jak by byla przyklejona do nieba:) GJ!
Napisano 5 Lipiec 201213 l hej dzi臋kuje ,ale nie przesadzajmy ,cho膰 nie ukrywam ,偶e taki komplement od kogo艣 kto tak rysuje bardzo wiele dla mnie znaczy ^^ 聽 gratki fronta :) Edytowane 10 Lipiec 201213 l przez Soulinka12
Napisano 11 Lipiec 201213 l Autor Hej! Dzieki za komety :) przy okazji dorzucam kilka konceptow postaci :) 聽 ps. jak tylko wyczaje jak sie zmienia nazw臋 topiku to przemianuje to na teczke czy co艣. ;) pozdrawiam
Napisano 11 Lipiec 201213 l O to powiesz od razu mnie, bo ja zapomnia艂em xD. Pracki fajny, tylko ja bym mniej dziubdzia艂 takim ma艂ym p臋dzelkiem, bo jak cz艂owiek sobie tak dziubdzia, to mu ucieka forma i inne rzeczy. Ale to tylko taki m贸j subiektywizm, jestem bardziej "plamowy" ni偶 "kreskowy" :). 聽 pozdrawiam
Napisano 11 Lipiec 201213 l No fajnie fajnie, b臋dzie co podziwia膰 kolego,niez艂e concepty. ;) i GZ za g贸wn膮 .;)
Napisano 11 Lipiec 201213 l Autor No fakt, ze troche mnie dzisiaj zatka艂o jak zobaczylem swojego smoka na G艂贸wnej :]. Bardzo dzi臋kuje za zainteresowanie Kr臋偶eL, Joel i Swiezy :)
Napisano 12 Lipiec 201213 l fajne pracki, w smoku szczeg贸lnie d贸艂 mi si臋 podoba ten ostatni zombiak z paskami pod sk贸r膮 troch臋 p艂asko wyszed艂, ale do艣膰 ciekawie, i tak si臋 zapytam czy na Twym avatarze to jakies Twoje dzie艂o ?
Napisano 12 Lipiec 201213 l Autor :) dzieki za mile slowa! Co do zombiaka to zroblem tez tak膮 wersj臋 > http://img213.imageshack.us/img213/5646/h013cc.jpg ale po zaczerpnieciu opini od kumpli z pracy /z pokoju, ktorzy zajmuj膮 si臋 texturowaniem i fx'ami wrzuci艂em ten z pierwszej strony topiku. Prawde mowi膮c to ten z zacieniowaniem bardziej mi si臋 podoba, ale postawilem na opinie znajomych i niech sie dziej wola nieba ... ;) Co do avatara to jest to kawalek mojej grafiki, ktora chyba nigdy nie zostanie (jak wiekszosc z mojej szuflady) skonczona, no i ze juz sie z tym pogodzilem ze jej niewykoncze to poszly w ruch nozyczki ;) A mial to byc pojedynek Jedi z potworem morskim... omg:P pozdrawiam!
Napisano 18 Lipiec 201213 l Hm no mi ten z cieniami i 艣wiat艂em bardziej si臋 podoba. Kwestia tego co chcesz robi膰 czy to co lubisz/chcesz czy potrzebujesz 偶eby kto艣 Ci wskazywa艂 drog臋. Pozdrawiam
Napisano 1 Sierpie艅 201212 l Autor dzieki za odwiedziny i za postowanie :) dzieki wielkie za wrzucenie smoka na g艂贸wn膮 ! pozdrawiam!
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto