Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hmmm czy napewno umieszczanie tak słabej pracy ma jakiś sens?

Gdybym miał pisać co powinieneś poprawić - najsensowniej było by poprawić wszysto. Już teraz sam model pojazdu mi się nie podoba i powinieneś robić go od początku.

Napisano

Guardian---> zachowuj sie;) nie ladnie tak z kolegi zjezdzac:P:P

praca narazie za mloda zeby cos powiedziec jak zrobisz cos wiecej to bedzie lepiej

aha wyglada to za kwadratowo (wiem ze musi chybatak byc ale popraw to .... nie wiem jak to napisac)

nie poddawaj sie :D:D

Napisano

dzień dobry. co do modelu...hmm, troszeczke wiecej musisz pokazac a tak przy okazji jakiej uzyłes techniki ? :> to poly czy nurbs :P ;] pozdro

Napisano

No to tak...prace dopiero zacząłem...hmm jestem chyba w dziale Work in progress i tak jest moja prac zacząłem ja dopiero robić i niema praktycznie czasu kiedy nad nią siedzieć robię ja wolnych chwilach...co do tego że jest kwadratowy to było takie założenie...ale pomyśle nad tym żeby aż tak nie był kwadratowy:)...

2.jpg

Napisano

no juz znacznie lepiej wyglada... nie przesadzaj z okraglosciami... imho kanty przy takiej bryle pojazdu calkiem niezle wypadna (oczywiscie bez przesady:))... taki troche w klimacie tego z obcego 2...

Napisano

...a zapomniałem wcześniej odpisać robię w poly...co do updatów postaram się przez weekend zrobić jakiś większy jak narazie kolejne parę szczegółów no i na życzenie dodałem cienie do pracki

3.jpg

Napisano

THE MANYSH TRAFO ===> matte/shadow możesz mi to dogłębnie wytłumaczyć bo jestem zielony:) i nie wiem jak to zrobić i co to jest:)

A co do tego skąd pomysł na pojazd....najbardziej wpływ miał film Aliens2...a potem to już czysta wyobraźnia

Napisano

bardzo fajny pojazd, mógłbyś mu dodać trochę bródu dookołą kółek i troche zadrapań przez co będzie bardziej wyglądał realistycznie, chyba że to miał być jakiś model jeszcze nie testowany :D

Napisano

hmm dawno mnie nie było a to dlatego że odbudowa od zera tego pojazdu troche mi czasu zabrało plus robota

...to juz nie jest ten sam pojazd cieżko mi cos robic od nowa...to sam i zeby wyglądało identycznie no ale coż.....

8.jpg

Napisano

Całkiem ajny klimacik,teraz wypadałoby wstawić ten transporter w jakąś fajną scenerię,hmmm może planeta z ciemnosarymi skałami i do tego burza aby fajnie pył dookoła latał :)

Napisano

...w sumie sam nie wiem do kad zmierzam...napewno sf...hmm ogulnie chciałbym zrobic animacje i to jest poprostu jedno z miejsc w ktorych akcja bedzie sie działa....jak natrazie kolejny maly update

12.jpg

Napisano

no ale kolego no tak nie mozna to ma byc asfalt no rozumiem ze mozna sie czasem zagubic no ale jak powinna wyglądac droga pokryta asfaltem to chyba wszyscy wiedzą mysle ze zabardzo chciałes to podkreslic i dałes ciała z materiałem popraw to a bedzie lepiej

Napisano

oj kumpel ty mnie dobijasz 8-) zobacz sam ze na pierwszym ujęciu u góry jest git prawda ,ale na drugim jest masakra z tym asfaltem brak BUMP map to raz no i taka rozmyta jest ta textura ze szok! jak masz cyfrówke wez idz na ulice zrób sobe fotke jakiegos auta które stoi na drodze i zobacz jak to ma wyglądac bo widze ze tak na pałe to nie zrobisz tego jak nalezy Pozdrawiam i czekam az to naprawisz! 8-)

Napisano

No ciekawie się robi, na początku taka nieciekawa zielona bryła, a teraz już się robi klimat. Zastanów się może nad jakąś wodą/niebem, to już będzie ql. Bo tak to trochę zawieszony w próżni ten most. Chociaż może jeszcze za wcześnie na to...

Napisano

hmm nie mam cyfrówk:/:P hmm dodałem bumpa i dalem bardziej ostra ta texture tylko nie wiem dlaczego pierwsza sekwencja jej jest okej ale te w oddali sie strasznie rozmyly

15.jpg

Napisano

Swiatło do bani - popraw je, niech będzie mniej ostre...

Napisano

saladynsan -> ja mam pytanie: pokazujesz transporter czy miasto ? Wydaje się, że model transportera jest bardzo ciekawy, a na Twoich renderach tego nie widać. Postaw go gdzieś w garażu czy na pustyni i niech on będzie głównym bohaterem renderu, nie zaś otoczenie.

Na prawdę model jest bardzo ciekawy :)

Napisano

Hehe. Z zielonej brylki zrobil sie fajny model :]. Jak tutaj lud juz prawie ze skanduje ;), to i ja sie przylacze - nie pokazuj modelu wsrod terenow zurbanizowanych, lecz np. na pustyni lub obok jakiejs skaly etc. :)

Napisano

render niewiem czemu bardzo mi przywodzi na mysl unreala ( swiatla i pojazd ) mnie sie podobuje ale tragiczne ujecie ,zrob renderka z furka na pierwszym planie z jakims izometrycznym rzutem w tej samej scenie z tymi samymi swiatlami ,mysle ze bedzie duzo duzo ladniej