Napisano 2 Grudzień 201212 l Witam! Forum śledzę od dłuższego czasu, teczkę zakładam teraz. Powód założenia jej znany i mnie i Wam, więc pisać konczę i zarzucam prackami, kolejność losowa: Edytowane 10 Kwiecień 201311 l przez CanisLatrans
Napisano 2 Grudzień 201212 l Dobrze się zapowiada, podoba mi się tyranozaur biznesu i ten kloch z myszką.Pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 201212 l Dobre rzeczy, fajne koloryy! Zdecydowanie najbardziej mi się krasnal podoba :)
Napisano 3 Grudzień 201212 l Na moje to każdy obrazek w teczce ma w sobie coś przyjemnego dla oka i widać w nich tak zwaną łapę. A próbowałeś malować bez użycia bieli i czerni? Też lubię konkretne kontrasty, ale jeżeli jest jej za dużo to trudno sterować hierarchią ważności poszczególnych fragmentów obrazu.
Napisano 3 Grudzień 201212 l Autor Racja - zazwyczaj bazgrać zaczynam od cieeeemnego koloru i potem jeszcze poglebiam kontrasty i przez to faktycznie sporo tej czerni na koncu.. może warto zastanowić nad tym następnym razem ;> dzięki! I często przesadzam też z blikami światła, w sensie że za dużo ich bo tak przyjemnie się je robi ;o Edytowane 3 Grudzień 201212 l przez CanisLatrans
Napisano 9 Grudzień 201212 l Autor Dzięki, wydaje mi się że problem z moimi kolorami polega (też) trochę na ich przypadkowości i ciapaniu gdzie popadnie ;d Tymczasem, szybciory: I taki pan co ma motor ale zamiast niego widać skopaną bandankę ;P (której nie chce mi się już przemalowywać hyhy)
Napisano 11 Grudzień 201212 l kurde niezłe wejście...kolory majonez bang bang:) i twarz pana co mam motor fiu fiu super! dajesz więcej
Napisano 17 Grudzień 201212 l Autor Zapodam coś bo nudno tutaj, randomy szkicownikowe tym razem: i jeszcze może mana chłop z gałązką mocy i lizardman z czymśtam :P
Napisano 17 Grudzień 201212 l Rysunki przypadają mi do gustu bardziej niż digitale, mają w sobie coś ciekawego. Koniecznie musisz popracować nad anatomią, w obu technikach widać pewne braki. Istnieje wiele książek ale szczególnie polecam Design and Invention Hamptona.
Napisano 23 Grudzień 201212 l Autor Uch, digital może nie jest dla mnie jeszcze tak swobodny jak bazgranie po kartce.. w każdym razie nie pierwszy raz to słyszę. Od nowego roku trza będzie zrobić sobie wielki back to basics ;p tymczasem parę rzeczy: bazgroły
Napisano 25 Luty 201312 l Autor Przyjemne ćwiczenie, takie mazanie kadrów takie bazgrolenie też przyjemne :p i ze szkicownika
Napisano 25 Luty 201312 l Druga praca z czternastego postu jest wypas!! Bridgman i szkice też są dobre.
Napisano 25 Luty 201312 l Ręka profesjonalisty. Mi przypadł do gustu LOL, prace z pierwszego postu i szkice - miodzio :D
Napisano 4 Marzec 201312 l Autor dzięki za komentki :v dziś jaszczur warrior (coś mi w nim nie trybi ;c) i ryje
Napisano 10 Marzec 201311 l Autor Może mnie digital nie lubi ;p "TakieTam" na podstawie malutkich szkicorków i latający żółw \m/
Napisano 18 Marzec 201311 l Bardzo ciekawa, ale nierówna teczka. Prace wykonane technikami tradycyjnymi i digitale "na płasko" są świetne i jest na czym oko zawiesić na dłużej. Dla kontrastu digitale z cieniowaniem są wyraźnie słabsze. No, może praca z #22 się broni, ale zastosowałeś w niej uproszczony światłocień. Wydaje mi się, że problem tkwi z oswojeniem się z programem graficznym i znalezieniem w nim własnego języka wypowiedzi.
Napisano 18 Marzec 201311 l Autor Masz oczywiście rację, sam nad tym myślałem ostatnio i do podobnych wniosków doszedłem.. martwi mnie to, bo jednak tablet mam już jakiś czas a tu dalej o, takie miotanie się ;p czasem próbuję jakoś z innej strony to ugryźć, kończy się podobnie/jak zwykle. Lubię pracować "na płasko" kolorem ale nie chciałbym, żeby mnie to ograniczało. No i co by tu zrobić... hilfe!! :v
Napisano 26 Marzec 201311 l Pamiętam twoje szkice jeszcze z kiedyś-kiedyś i muszę przyznać, że naprawdę się wykoksiłeś. (dodam nawiasem, chyba mogę tutaj? bardzo mnie inspirujecie z set, tym swoim dążeniem do bycia LEPSZYMLEPSZYMLEPSZYM) Golemik z maską śpiocha bardzo mi się podoba! Wrzucaj więcej, bo już*wylądowałeś na drugiej stronie...
Napisano 26 Marzec 201311 l Autor Dzięki, chociaż jeszcze duuużo rysowania przede mną.. a odnośnie dążenia do bycia LEPSZYMLEPSZYMLEPSZYM to jednak nie ma co aż tak cisnąć bo potem w konsekwencji można zamiast przyjemności tworzenia odczuwać tylko frustrację, zamiast podziwu zazdrość itd. bo trzeba znaleźć ZŁOTY ŚRODEK!!! jak wszędzie zapewne ;p bazgry coby pusto nie było i wycinek więęększej całości ;>
Napisano 30 Kwiecień 201311 l Kurde bardzo fajne. Co mi się podoba najbardziej to, że każdy obrazek opowiada jakąś swoją historie. Nie ma tu nudy. Seria takie, takie, szczególnie mi się podoba, świetna kolorystyka i klimat. Pasowałoby do ilustracji jakichś bajek dla dzieci.