Posted December 2, 201212 yr Witam! Forum śledzę od dłuższego czasu, teczkę zakładam teraz. Powód założenia jej znany i mnie i Wam, więc pisać konczę i zarzucam prackami, kolejność losowa: Edited April 10, 201312 yr by CanisLatrans
December 2, 201212 yr Dobrze się zapowiada, podoba mi się tyranozaur biznesu i ten kloch z myszką.Pozdrawiam
December 3, 201212 yr Na moje to każdy obrazek w teczce ma w sobie coś przyjemnego dla oka i widać w nich tak zwaną łapę. A próbowałeś malować bez użycia bieli i czerni? Też lubię konkretne kontrasty, ale jeżeli jest jej za dużo to trudno sterować hierarchią ważności poszczególnych fragmentów obrazu.
December 3, 201212 yr Author Racja - zazwyczaj bazgrać zaczynam od cieeeemnego koloru i potem jeszcze poglebiam kontrasty i przez to faktycznie sporo tej czerni na koncu.. może warto zastanowić nad tym następnym razem ;> dzięki! I często przesadzam też z blikami światła, w sensie że za dużo ich bo tak przyjemnie się je robi ;o Edited December 3, 201212 yr by CanisLatrans
December 9, 201212 yr Author Dzięki, wydaje mi się że problem z moimi kolorami polega (też) trochę na ich przypadkowości i ciapaniu gdzie popadnie ;d Tymczasem, szybciory: I taki pan co ma motor ale zamiast niego widać skopaną bandankę ;P (której nie chce mi się już przemalowywać hyhy)
December 11, 201212 yr kurde niezłe wejście...kolory majonez bang bang:) i twarz pana co mam motor fiu fiu super! dajesz więcej
December 17, 201212 yr Author Zapodam coś bo nudno tutaj, randomy szkicownikowe tym razem: i jeszcze może mana chłop z gałązką mocy i lizardman z czymśtam :P
December 17, 201212 yr Rysunki przypadają mi do gustu bardziej niż digitale, mają w sobie coś ciekawego. Koniecznie musisz popracować nad anatomią, w obu technikach widać pewne braki. Istnieje wiele książek ale szczególnie polecam Design and Invention Hamptona.
December 23, 201212 yr Author Uch, digital może nie jest dla mnie jeszcze tak swobodny jak bazgranie po kartce.. w każdym razie nie pierwszy raz to słyszę. Od nowego roku trza będzie zrobić sobie wielki back to basics ;p tymczasem parę rzeczy: bazgroły
February 25, 201312 yr Author Przyjemne ćwiczenie, takie mazanie kadrów takie bazgrolenie też przyjemne :p i ze szkicownika
February 25, 201312 yr Ręka profesjonalisty. Mi przypadł do gustu LOL, prace z pierwszego postu i szkice - miodzio :D
March 4, 201312 yr Author dzięki za komentki :v dziś jaszczur warrior (coś mi w nim nie trybi ;c) i ryje
March 10, 201312 yr Author Może mnie digital nie lubi ;p "TakieTam" na podstawie malutkich szkicorków i latający żółw \m/
March 18, 201312 yr Bardzo ciekawa, ale nierówna teczka. Prace wykonane technikami tradycyjnymi i digitale "na płasko" są świetne i jest na czym oko zawiesić na dłużej. Dla kontrastu digitale z cieniowaniem są wyraźnie słabsze. No, może praca z #22 się broni, ale zastosowałeś w niej uproszczony światłocień. Wydaje mi się, że problem tkwi z oswojeniem się z programem graficznym i znalezieniem w nim własnego języka wypowiedzi.
March 18, 201312 yr Author Masz oczywiście rację, sam nad tym myślałem ostatnio i do podobnych wniosków doszedłem.. martwi mnie to, bo jednak tablet mam już jakiś czas a tu dalej o, takie miotanie się ;p czasem próbuję jakoś z innej strony to ugryźć, kończy się podobnie/jak zwykle. Lubię pracować "na płasko" kolorem ale nie chciałbym, żeby mnie to ograniczało. No i co by tu zrobić... hilfe!! :v
March 26, 201312 yr Pamiętam twoje szkice jeszcze z kiedyś-kiedyś i muszę przyznać, że naprawdę się wykoksiłeś. (dodam nawiasem, chyba mogę tutaj? bardzo mnie inspirujecie z set, tym swoim dążeniem do bycia LEPSZYMLEPSZYMLEPSZYM) Golemik z maską śpiocha bardzo mi się podoba! Wrzucaj więcej, bo już*wylądowałeś na drugiej stronie...
March 26, 201312 yr Author Dzięki, chociaż jeszcze duuużo rysowania przede mną.. a odnośnie dążenia do bycia LEPSZYMLEPSZYMLEPSZYM to jednak nie ma co aż tak cisnąć bo potem w konsekwencji można zamiast przyjemności tworzenia odczuwać tylko frustrację, zamiast podziwu zazdrość itd. bo trzeba znaleźć ZŁOTY ŚRODEK!!! jak wszędzie zapewne ;p bazgry coby pusto nie było i wycinek więęększej całości ;>
April 30, 201312 yr Kurde bardzo fajne. Co mi się podoba najbardziej to, że każdy obrazek opowiada jakąś swoją historie. Nie ma tu nudy. Seria takie, takie, szczególnie mi się podoba, świetna kolorystyka i klimat. Pasowałoby do ilustracji jakichś bajek dla dzieci.