CanisLatrans Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 (edytowane) Witam! Forum śledzę od dłuższego czasu, teczkę zakładam teraz. Powód założenia jej znany i mnie i Wam, więc pisać konczę i zarzucam prackami, kolejność losowa: Edytowane 10 Kwiecień 2013 przez CanisLatrans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 Dobrze się zapowiada, podoba mi się tyranozaur biznesu i ten kloch z myszką.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 Dobre rzeczy, fajne koloryy! Zdecydowanie najbardziej mi się krasnal podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2012 pachpach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 Na moje to każdy obrazek w teczce ma w sobie coś przyjemnego dla oka i widać w nich tak zwaną łapę. A próbowałeś malować bez użycia bieli i czerni? Też lubię konkretne kontrasty, ale jeżeli jest jej za dużo to trudno sterować hierarchią ważności poszczególnych fragmentów obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2012 (edytowane) Racja - zazwyczaj bazgrać zaczynam od cieeeemnego koloru i potem jeszcze poglebiam kontrasty i przez to faktycznie sporo tej czerni na koncu.. może warto zastanowić nad tym następnym razem ;> dzięki! I często przesadzam też z blikami światła, w sensie że za dużo ich bo tak przyjemnie się je robi ;o Edytowane 3 Grudzień 2012 przez CanisLatrans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Fajne. Krasnal i bezdomny sympatyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 majonez wygrywa! świetna krecha, popracowałbym nad kolorami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2012 Dzięki, wydaje mi się że problem z moimi kolorami polega (też) trochę na ich przypadkowości i ciapaniu gdzie popadnie ;d Tymczasem, szybciory: I taki pan co ma motor ale zamiast niego widać skopaną bandankę ;P (której nie chce mi się już przemalowywać hyhy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 11 Grudzień 2012 Share Napisano 11 Grudzień 2012 kurde niezłe wejście...kolory majonez bang bang:) i twarz pana co mam motor fiu fiu super! dajesz więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2012 Zapodam coś bo nudno tutaj, randomy szkicownikowe tym razem: i jeszcze może mana chłop z gałązką mocy i lizardman z czymśtam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 Rysunki przypadają mi do gustu bardziej niż digitale, mają w sobie coś ciekawego. Koniecznie musisz popracować nad anatomią, w obu technikach widać pewne braki. Istnieje wiele książek ale szczególnie polecam Design and Invention Hamptona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 23 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2012 Uch, digital może nie jest dla mnie jeszcze tak swobodny jak bazgranie po kartce.. w każdym razie nie pierwszy raz to słyszę. Od nowego roku trza będzie zrobić sobie wielki back to basics ;p tymczasem parę rzeczy: bazgroły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 25 Luty 2013 Autor Share Napisano 25 Luty 2013 Przyjemne ćwiczenie, takie mazanie kadrów takie bazgrolenie też przyjemne :p i ze szkicownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 25 Luty 2013 Autor Share Napisano 25 Luty 2013 bridgman bridgman bridgman szkicochy znów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 Druga praca z czternastego postu jest wypas!! Bridgman i szkice też są dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewichan Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 Ręka profesjonalisty. Mi przypadł do gustu LOL, prace z pierwszego postu i szkice - miodzio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 4 Marzec 2013 Autor Share Napisano 4 Marzec 2013 dzięki za komentki :v dziś jaszczur warrior (coś mi w nim nie trybi ;c) i ryje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 6 Marzec 2013 Share Napisano 6 Marzec 2013 Te tradycyjne klasa! Zwłaszcza ostatni szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 10 Marzec 2013 Autor Share Napisano 10 Marzec 2013 Może mnie digital nie lubi ;p "TakieTam" na podstawie malutkich szkicorków i latający żółw \m/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 11 Marzec 2013 Autor Share Napisano 11 Marzec 2013 (edytowane) Edytowane 11 Marzec 2013 przez CanisLatrans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 12 Marzec 2013 Autor Share Napisano 12 Marzec 2013 Zabawa ze szkicem i szkice same w sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 15 Marzec 2013 Share Napisano 15 Marzec 2013 mordasy z 18 mega:] i dziadyga z latarenką w ostatnim :] dajesz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 16 Marzec 2013 Autor Share Napisano 16 Marzec 2013 no więc daję ;p chyba dalej tego kończyć już nie będęęę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 18 Marzec 2013 Autor Share Napisano 18 Marzec 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Bardzo ciekawa, ale nierówna teczka. Prace wykonane technikami tradycyjnymi i digitale "na płasko" są świetne i jest na czym oko zawiesić na dłużej. Dla kontrastu digitale z cieniowaniem są wyraźnie słabsze. No, może praca z #22 się broni, ale zastosowałeś w niej uproszczony światłocień. Wydaje mi się, że problem tkwi z oswojeniem się z programem graficznym i znalezieniem w nim własnego języka wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 18 Marzec 2013 Autor Share Napisano 18 Marzec 2013 Masz oczywiście rację, sam nad tym myślałem ostatnio i do podobnych wniosków doszedłem.. martwi mnie to, bo jednak tablet mam już jakiś czas a tu dalej o, takie miotanie się ;p czasem próbuję jakoś z innej strony to ugryźć, kończy się podobnie/jak zwykle. Lubię pracować "na płasko" kolorem ale nie chciałbym, żeby mnie to ograniczało. No i co by tu zrobić... hilfe!! :v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 20 Marzec 2013 Autor Share Napisano 20 Marzec 2013 walczę dalej ;p no i luźny golemik z czapką śpiocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javvie Napisano 26 Marzec 2013 Share Napisano 26 Marzec 2013 Pamiętam twoje szkice jeszcze z kiedyś-kiedyś i muszę przyznać, że naprawdę się wykoksiłeś. (dodam nawiasem, chyba mogę tutaj? bardzo mnie inspirujecie z set, tym swoim dążeniem do bycia LEPSZYMLEPSZYMLEPSZYM) Golemik z maską śpiocha bardzo mi się podoba! Wrzucaj więcej, bo już*wylądowałeś na drugiej stronie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 26 Marzec 2013 Autor Share Napisano 26 Marzec 2013 Dzięki, chociaż jeszcze duuużo rysowania przede mną.. a odnośnie dążenia do bycia LEPSZYMLEPSZYMLEPSZYM to jednak nie ma co aż tak cisnąć bo potem w konsekwencji można zamiast przyjemności tworzenia odczuwać tylko frustrację, zamiast podziwu zazdrość itd. bo trzeba znaleźć ZŁOTY ŚRODEK!!! jak wszędzie zapewne ;p bazgry coby pusto nie było i wycinek więęększej całości ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CanisLatrans Napisano 10 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 smaczne, dawaj więcej =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 Widać sporo świadomości w rysunku, również czekam na kolejne upy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsabu Napisano 30 Kwiecień 2013 Share Napisano 30 Kwiecień 2013 Kurde bardzo fajne. Co mi się podoba najbardziej to, że każdy obrazek opowiada jakąś swoją historie. Nie ma tu nudy. Seria takie, takie, szczególnie mi się podoba, świetna kolorystyka i klimat. Pasowałoby do ilustracji jakichś bajek dla dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi