Napisano 4 Grudzień 201212 l Witam wszystkich. Zakładam teczkę aby poznać wasze opinie na temat moich prac. Rysuję odkąd pamiętam natomiast przygodę z DP zacząłem jakieś 2 lata temu. Zachęcam do wyrażania swoich opinii. Na początek starsze prace(sprzed 2 lat) Nowsze prace: martwa karykatury reszta na koniec szkice: Edytowane 27 Marzec 201311 l przez noahkil
Napisano 6 Grudzień 201212 l No fajne te dwie panie :D coś dobrego zaczyna się dziać . Działaj działaj
Napisano 11 Grudzień 201212 l EEE ciekawie tu:] bardzo wpadł mi w oko 3 z 1 postu no i te zwierzaczki no no no:) a w aucie w miejscu drzwi i wydechu coś mi nie pasuje...
Napisano 11 Grudzień 201212 l W aucie wydaje mi się, że przód kabiny przechyla się w (jej) prawo i wychodzi lekko do przodu spłaszczając prackę :) Tak sobie pozwoliłem (mam nadzieję, że nie urażę Cię tym) zaznaczyć jak odbieram to co widzę (prawy dolny róg): z miejsca przepraszam za jakość nabazgranego cusia ;) śpieszę się na polibude i nie mam za nadto czasu, ale temat mnie zainteresował :)
Napisano 12 Grudzień 201212 l Autor mrBone- urazic? Daj spokoj po to wrzucam prace na forum aby dowiedziec sie gdzie robie bledy. Jestem bardzo wdzieczny za kazda rade. Wiec dzieki i Pozdrawiam:) tym razem mieczyki:
Napisano 16 Grudzień 201212 l Mnie się podobają,ale zwróć uwagę,że ten lineart wygląda lepiej niż pokolorowane, ciekawe dla czego?
Napisano 27 Grudzień 201212 l Autor KaliditusZaliditey- dzieki za komentarz mam nadzieje ze tym razem wyszlo lepiej. malowane ze zdjec i na koniec szkic koncowa wersja
Napisano 28 Grudzień 201212 l Cześć, ciężko przejść obok Twojej teczki obojętnie. Ta czerń w realistycznych malunach niestety nie wychodzi dobrze, za to w szkicach i studiach martwej sprawuje się świetnie. Bardzo konkretne są te Twoje rysunki i widać że dobrze wiesz co chcesz przedstawić, co z resztą działa bardzo na korzyść. Widać że lubisz konkrety, bądź jesteś konkretną osobą. Pozdrawiam oby tak dalej.
Napisano 6 Styczeń 201312 l Autor Swiezy- dzieki za uwagi, staram sie to porawic zobaczymy co z tego wyjdzie. RaVirr- pracuje:) a to rezultaty: szkic kolor cienkopis Edytowane 13 Styczeń 201312 l przez noahkil
Napisano 27 Styczeń 201312 l Zainwestuj w ta ksiazke. polecam. http://www.amazon.co.uk/gp/product/0740797719/ref=s9_simh_gw_p14_d0_i1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=0MNQZG8R720RP3RF921V&pf_rd_t=101&pf_rd_p=317828027&pf_rd_i=468294
Napisano 1 Marzec 201312 l Ostatni zabawny, przedostatni straszny, Btw. trochę lata przez dziwny cień. Tak w ogóle te potwory z natury powinny być mokre, ociekać śluzem, ślinić się, błyszczeć. Skorzystaj z referek jakiś ośmiornic itp. Na pewno to zyska na wyrazie; )
Napisano 9 Marzec 201312 l Wyglądają jak wycięte z kartonu i pokolorowane. U ostatniego stopy nie mają w ogóle kontaktu z podłożem - zaobserwuj jak zrobiłeś to na jabłku, które masz w pierwszym poście i które ładnie "siedzi". Może też za małym trochę braszem działasz. W swoim przynajmniej przypadku zaobserwowałem, że łatwiej jest zdefiniować globalny światłocień wielkim okrąglakiem, a potem dopiero bawić się w dziubanie.
Napisano 27 Marzec 201311 l Autor panRebonka- bardzo pomocny komentarz dzieki za zwrocenie uwagi na plaskosc tych konceptow calkowicie mi to umknelo walor potworki: 1 2 3 4
Napisano 27 Marzec 201311 l Ja tam cienki bolek jestem i głupio mi się trochę wypowiadać, ale subiektywnie się wypowiem. Wg. mnie te prace bardzo, i to bardzo, tracą przez nijakie tło. Te kreatury wogóle nie mają kontaktu z otoczeniem. Jakby to poprawić to prace wskakują na półkę wyżej.
Napisano 28 Marzec 201311 l Co sie rzuca w oczy to brak konsekwencji w oswietleniu. silne zrodlo swiatla i nijaki cien. kolor otoczenia wcale nie dziala na postac. ustaw sobie cos na stole i poswiec lampka i zobacz co sie dzieje z cieniem i kolorem.
Napisano 28 Marzec 201311 l Czesc juz byla powiedziana powyzej, ale podkresle jeszcze: teoria koloru :) Na Twoich pracach jasno = bialy, ciemno = czarny, od skarlet po potwory, bialy, bialy, bialy... nie sprzedaje. http://www.youku.com/playlist_show/id_10687912.html pociete na kawalki filmik z Practical Light&Color, mozna wykuc na pamiec, nie zaszkodzi :)