Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Zakładam teczkę aby poznać wasze opinie na temat moich prac. Rysuję odkąd pamiętam natomiast przygodę z DP zacząłem jakieś 2 lata temu. Zachęcam do wyrażania swoich opinii.

Na początek starsze prace(sprzed 2 lat)

aniomiercic.jpg

blacksunk.jpg

krzykr.jpg

resurrectiono.jpg

tronw.jpg

wobogini.jpg

wojownikj.jpg

zombieqx.jpg

Nowsze prace:

martwa

dzwoj.jpg

helmj.jpg

winogron.jpg

karykatury

44848139.jpg

48094412.jpg

reszta

envu.jpg

env2.jpg

potwd.jpg

okorr.jpg

reptantia.jpg

concyu.jpg

na koniec szkice:

skanowanie0004aja.jpg

skanowanie0005z.jpg

0005mg.jpg

skanowanie0008qk.jpg

Edytowane przez noahkil

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

EEE ciekawie tu:] bardzo wpadł mi w oko 3 z 1 postu no i te zwierzaczki no no no:) a w aucie w miejscu drzwi i wydechu coś mi nie pasuje...

Napisano

W aucie wydaje mi się, że przód kabiny przechyla się w (jej) prawo i wychodzi lekko do przodu spłaszczając prackę :)

Tak sobie pozwoliłem (mam nadzieję, że nie urażę Cię tym) zaznaczyć jak odbieram to co widzę (prawy dolny róg):

ILHD2.jpg

z miejsca przepraszam za jakość nabazgranego cusia ;)

śpieszę się na polibude i nie mam za nadto czasu, ale temat mnie zainteresował :)

Napisano
  • Autor

mrBone- urazic? Daj spokoj po to wrzucam prace na forum aby dowiedziec sie gdzie robie bledy. Jestem bardzo wdzieczny za kazda rade. Wiec dzieki i Pozdrawiam:)

tym razem mieczyki:

swordhj.jpg

Napisano
  • Autor

KaliditusZaliditey- dzieki za komentarz mam nadzieje ze tym razem wyszlo lepiej.

malowane ze zdjec

211212b.jpg

221212a.jpg

261212.jpg

i na koniec

szkic

181212a.jpg

koncowa wersja

sepx.jpg

Napisano

Cześć, ciężko przejść obok Twojej teczki obojętnie.

Ta czerń w realistycznych malunach niestety nie wychodzi dobrze, za to w szkicach i studiach martwej sprawuje się świetnie.

Bardzo konkretne są te Twoje rysunki i widać że dobrze wiesz co chcesz przedstawić, co z resztą działa bardzo na korzyść.

Widać że lubisz konkrety, bądź jesteś konkretną osobą.

Pozdrawiam oby tak dalej.

Napisano
  • Autor

Swiezy- dzieki za uwagi, staram sie to porawic zobaczymy co z tego wyjdzie.

RaVirr- pracuje:)

a to rezultaty:

281212e.jpg

271212a.jpg

10113a.jpg

szkic

10113k.jpg

kolor

10113bw.jpg

cienkopis

0003is.jpg

owanie0004.jpg

skanowanie0006p.jpg

Edytowane przez noahkil

Napisano

Ostatni zabawny, przedostatni straszny, Btw. trochę lata przez dziwny cień.

Tak w ogóle te potwory z natury powinny być mokre, ociekać śluzem, ślinić się, błyszczeć. Skorzystaj z referek jakiś ośmiornic itp. Na pewno to zyska na wyrazie; )

Napisano

Wyglądają jak wycięte z kartonu i pokolorowane. U ostatniego stopy nie mają w ogóle kontaktu z podłożem - zaobserwuj jak zrobiłeś to na jabłku, które masz w pierwszym poście i które ładnie "siedzi". Może też za małym trochę braszem działasz. W swoim przynajmniej przypadku zaobserwowałem, że łatwiej jest zdefiniować globalny światłocień wielkim okrąglakiem, a potem dopiero bawić się w dziubanie.

Napisano
  • Autor

panRebonka- bardzo pomocny komentarz dzieki za zwrocenie uwagi na plaskosc tych konceptow calkowicie mi to umknelo

walor

24-3-13.jpg

25+3+13.jpg

potworki:

1

11-3-13.jpg

2

13-3-13.jpg

3

18-3-13.jpg

4

21-3-13.jpg

Napisano

Ja tam cienki bolek jestem i głupio mi się trochę wypowiadać, ale subiektywnie się wypowiem. Wg. mnie te prace bardzo, i to bardzo, tracą przez nijakie tło. Te kreatury wogóle nie mają kontaktu z otoczeniem. Jakby to poprawić to prace wskakują na półkę wyżej.

Napisano

Co sie rzuca w oczy to brak konsekwencji w oswietleniu. silne zrodlo swiatla i nijaki cien. kolor otoczenia wcale nie dziala na postac. ustaw sobie cos na stole i poswiec lampka i zobacz co sie dzieje z cieniem i kolorem.