noahkil Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Zakładam teczkę aby poznać wasze opinie na temat moich prac. Rysuję odkąd pamiętam natomiast przygodę z DP zacząłem jakieś 2 lata temu. Zachęcam do wyrażania swoich opinii. Na początek starsze prace(sprzed 2 lat) Nowsze prace: martwa karykatury reszta na koniec szkice: Edytowane 27 Marzec 2013 przez noahkil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Nie nie widać , wgraj na nowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 polecam imageshacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 6 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2012 ćwiczenia z refkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek35 Napisano 6 Grudzień 2012 Share Napisano 6 Grudzień 2012 Widać spory postęp oglądając od początku. Oby tak dalej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 6 Grudzień 2012 Share Napisano 6 Grudzień 2012 No fajne te dwie panie :D coś dobrego zaczyna się dziać . Działaj działaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 10 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2012 concept samochodu przyszlosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 11 Grudzień 2012 Share Napisano 11 Grudzień 2012 EEE ciekawie tu:] bardzo wpadł mi w oko 3 z 1 postu no i te zwierzaczki no no no:) a w aucie w miejscu drzwi i wydechu coś mi nie pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrBone Napisano 11 Grudzień 2012 Share Napisano 11 Grudzień 2012 W aucie wydaje mi się, że przód kabiny przechyla się w (jej) prawo i wychodzi lekko do przodu spłaszczając prackę :) Tak sobie pozwoliłem (mam nadzieję, że nie urażę Cię tym) zaznaczyć jak odbieram to co widzę (prawy dolny róg): z miejsca przepraszam za jakość nabazgranego cusia ;) śpieszę się na polibude i nie mam za nadto czasu, ale temat mnie zainteresował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2012 mrBone- urazic? Daj spokoj po to wrzucam prace na forum aby dowiedziec sie gdzie robie bledy. Jestem bardzo wdzieczny za kazda rade. Wiec dzieki i Pozdrawiam:) tym razem mieczyki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2012 Wrzucam kolejne concepty. szkic w kolorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 Mnie się podobają,ale zwróć uwagę,że ten lineart wygląda lepiej niż pokolorowane, ciekawe dla czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 27 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2012 KaliditusZaliditey- dzieki za komentarz mam nadzieje ze tym razem wyszlo lepiej. malowane ze zdjec i na koniec szkic koncowa wersja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 28 Grudzień 2012 Share Napisano 28 Grudzień 2012 Cześć, ciężko przejść obok Twojej teczki obojętnie. Ta czerń w realistycznych malunach niestety nie wychodzi dobrze, za to w szkicach i studiach martwej sprawuje się świetnie. Bardzo konkretne są te Twoje rysunki i widać że dobrze wiesz co chcesz przedstawić, co z resztą działa bardzo na korzyść. Widać że lubisz konkrety, bądź jesteś konkretną osobą. Pozdrawiam oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Grudzień 2012 Share Napisano 28 Grudzień 2012 Popracuj nad kolorami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2013 (edytowane) Swiezy- dzieki za uwagi, staram sie to porawic zobaczymy co z tego wyjdzie. RaVirr- pracuje:) a to rezultaty: szkic kolor cienkopis Edytowane 13 Styczeń 2013 przez noahkil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2013 prace z minionego tygodnia: cienkopis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 pare nowych prac: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Zainwestuj w ta ksiazke. polecam. http://www.amazon.co.uk/gp/product/0740797719/ref=s9_simh_gw_p14_d0_i1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=0MNQZG8R720RP3RF921V&pf_rd_t=101&pf_rd_p=317828027&pf_rd_i=468294 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 2 Luty 2013 Autor Share Napisano 2 Luty 2013 trzy concepty zrobione w tym tygodniu: 1 2 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 9 Luty 2013 Autor Share Napisano 9 Luty 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 1 Marzec 2013 Autor Share Napisano 1 Marzec 2013 Parę nowych prac: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIEM Napisano 1 Marzec 2013 Share Napisano 1 Marzec 2013 Ostatni zabawny, przedostatni straszny, Btw. trochę lata przez dziwny cień. Tak w ogóle te potwory z natury powinny być mokre, ociekać śluzem, ślinić się, błyszczeć. Skorzystaj z referek jakiś ośmiornic itp. Na pewno to zyska na wyrazie; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 9 Marzec 2013 Autor Share Napisano 9 Marzec 2013 TIEM - dzieki wielkie za celna uwage kolejny zwierzak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 9 Marzec 2013 Share Napisano 9 Marzec 2013 Wyglądają jak wycięte z kartonu i pokolorowane. U ostatniego stopy nie mają w ogóle kontaktu z podłożem - zaobserwuj jak zrobiłeś to na jabłku, które masz w pierwszym poście i które ładnie "siedzi". Może też za małym trochę braszem działasz. W swoim przynajmniej przypadku zaobserwowałem, że łatwiej jest zdefiniować globalny światłocień wielkim okrąglakiem, a potem dopiero bawić się w dziubanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewichan Napisano 9 Marzec 2013 Share Napisano 9 Marzec 2013 Zgadzam się z @panRebonka, potwory lewitują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noahkil Napisano 27 Marzec 2013 Autor Share Napisano 27 Marzec 2013 panRebonka- bardzo pomocny komentarz dzieki za zwrocenie uwagi na plaskosc tych konceptow calkowicie mi to umknelo walor potworki: 1 2 3 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theSZ Napisano 27 Marzec 2013 Share Napisano 27 Marzec 2013 Ja tam cienki bolek jestem i głupio mi się trochę wypowiadać, ale subiektywnie się wypowiem. Wg. mnie te prace bardzo, i to bardzo, tracą przez nijakie tło. Te kreatury wogóle nie mają kontaktu z otoczeniem. Jakby to poprawić to prace wskakują na półkę wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 28 Marzec 2013 Share Napisano 28 Marzec 2013 Co sie rzuca w oczy to brak konsekwencji w oswietleniu. silne zrodlo swiatla i nijaki cien. kolor otoczenia wcale nie dziala na postac. ustaw sobie cos na stole i poswiec lampka i zobacz co sie dzieje z cieniem i kolorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saharaam Napisano 28 Marzec 2013 Share Napisano 28 Marzec 2013 Czesc juz byla powiedziana powyzej, ale podkresle jeszcze: teoria koloru :) Na Twoich pracach jasno = bialy, ciemno = czarny, od skarlet po potwory, bialy, bialy, bialy... nie sprzedaje. http://www.youku.com/playlist_show/id_10687912.html pociete na kawalki filmik z Practical Light&Color, mozna wykuc na pamiec, nie zaszkodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi