CzAk1 Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Pojawiła się druga zapowiedź do projektu Warszawa1939. Wiadome jest również, że film zagości w kinach 15 marca. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2800
Dalamar Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Fajny projekt, praktykowałem sobie trochę przy nim :) Literówka w opisie na początku, zła data.
Nezumi Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Wczoraj w radiu TOK.fm troszke o tym projekcie mowili. Podobno stopien odwzorowania detali pozwala na uzycie tego projektu do celow filmowych z green screenem. Ogromny Szacun przez duze O i S. Ciekawe czy bedzie mozna to kiedys obejrzec w necie jako ze niektorzy maja dosc daleko do Wawy.
Gość PietrasPete Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Wielki szacunek za ogrom pracy, od miesięcy czekam aby zobaczyć efekt, wszystkie zapowiedzi i fragmenty puszczane do tej pory był na światowym poziomie ... ale ten nowy zwiastun ... momentami wygląda jak gra sprzed 10 lat ...
Kusanagi Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 kilka ujec jest fajnych ale na kilku zblizeniach to wyglada gorzej niz obecne gry...
dziadek3D Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 mam nadzieję że będzie coś co połączy te obrazy... co nada im ludzki wymiar... na razie wygląda to na chłodny rzut oka na martwą makietę....:)))
carlosss Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 pierwsze ujęcia spoko miasto z góry cudo, reszta hmm mówiąc delikatnie, szału nie ma :)
gangren Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Mam chyba słabość do takich projektów i takie rzeczy mi się podobają. Chętnie bym się temu też przyjrzał bliżej, a że do Warszawy mi nie po drodze, cieszyłbym się z wersji internetowej ;) Lecz skoro ma to być jeden dzień z życia miasta - niech to życie chociaż trochę pokaże się na ekranie. Narazie jest pusto jak w mojej lodówce.
pikok Napisano 23 Luty 2013 Napisano 23 Luty 2013 rzado sie zgadzam z dziadkiem ale teraz trafił w sedno. Jak dla mnie równie dobrze mogliby odtwarzać Biskupin. Obawiam się jednak, że poza ludzikami z posera nie będzie w tym ludzkiego wymiaru. Taka zaawansowana wizka. Taka para mogłaby pójść w jakąś ciekawą fabułę animowaną.
Mortom Napisano 23 Luty 2013 Napisano 23 Luty 2013 kilka ujec jest fajnych ale na kilku zblizeniach to wyglada gorzej niz obecne gry... Racja... można było by miejscami pomylić z Mafią II. Modele itd. spoko ale sam render trochę gorzej. Ale ogrom pracy widać. Fajnie było by dostać coś ze scenariuszem a nie same widoczki. Dziadek ujął to dość trafnie :)
tr3buh Napisano 23 Luty 2013 Napisano 23 Luty 2013 nie mieli pewnie dużego budżetu to efekt nie jest super idealny, ale widać jak wielki ogrom pracy jest w to włożony, dlatego ja się nie będe czepiał szczegółów i gratuluję projektu
CzAk1 Napisano 23 Luty 2013 Autor Napisano 23 Luty 2013 Bardziej niż prostej historii ze "scenariuszem", rad bym był ze zwykłego lektora opowiadającego o starej Warszawie i komentującego to co dzieje się na ekranie. Wszystko doprawione ładną muzyką.
Marakesz Napisano 23 Luty 2013 Napisano 23 Luty 2013 zawsze kiedy słyszę komentarz.. "widać że sie starałes"... wiem, że to co zrobilem jest do poprawki. Sam wkład pracy w coś nie może być wyznacznikiem jakości. Moim zdaniem dzielo ma wywolac jakies emocje.. jakies wewnetrzne "wow". Nie ważne, czy ten efekt to bedzie zaduma, radość, czy płacz. Ale nie jestem pewien czy uczucie, ze autor wlożył w dzieło dużo pracy, jest wystarczające. Zaznaczam, ze nie widziałem ostatecznej wersji i jeśli cos w tym finalnym obrazie mnie rzuci na kolana poprawie ten wpis:) Ja rozumiem, że historia, że podłoże tragiczo-polityczne .. późniejsze zniszczenia itd. Lecz czy to nie za mało aby tym obrazem poruszyć? Czy to nie pozostanie tylko ciekawostka? Oby nie. Bo autorzy... bardzo się napracowali ;)
pikok Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 Mnie tam najbardziej ciekawi jak te chmurki zrobili. Vue czy cuś?:D
ptaszek Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 z gory super! na zblizeniach dorenderujcie reflection pass z jakas dobra HDRka dla pojazdow i dobre post i bedzie git ;]
Gość PietrasPete Napisano 17 Marzec 2013 Napisano 17 Marzec 2013 Wczoraj byłem w kinie. I było całkiem ok. Czuję jednak spory niedosyt bo chciałbym zobaczyć więcej ;) Mam nadzieję, że powstaną kolejne części. A do tego trailera wybrali chyba najgorsze scenki jakie mieli.
Rekomendowane odpowiedzi